Skip to main content

PIJNLIJKE BEKERNEDERLAAG VOOR SLAP DDV’23 (3-1)

WIJCHEN Zondag 1 September 2024: Afgelopen zondag begon voor DDV’23 de poulefase van het bekertoernooi. In Wijchen kwam het tegen 5e klasser VV Alverna zeer flets voor de dag en leed het een pijnlijke 3-1 nederlaag.

Trainer Martin de Winkel had de beschikking over een behoorlijke groep. Hij kon maar liefst 18 namen op zijn wedstrijdformulier zetten waarbij wel aangetekend moest worden dat Stan Keukens uiteindelijk niet fit genoeg bleek om ook daadwerkelijk in actie komen. Door de afwezigheid van 1e doelman Leroy Razing, hij is momenteel nog op vakantie, nam Loek Kamps de positie in het doel in. De achterhoede werd gevormd door Jelmer Claassen, Levi Verriet, Mart Pauls en Timo Philipsen. Het middenveld werd bezet door Jurgen Vink, Kai Mulder en Koen Keukens en Ivo Pott, Joris Weeren en Thijmen Bakker waren de dienstdoende aanvallers.

Op het bloedhete kunstgrasveld van sportpark Bospad nam de polderformatie zoals verwacht al snel het initiatief. Het grossierde in de beginfase in balbezit maar wist daaruit maar weinig gevaarlijke momenten te creëren. Meest dreigend in deze fase was wellicht wingback Timo Philipsen die met zijn snelheid veelal de achterlijn wist te halen maar zijn voorzetten wisten maar zelden een medespeler te bereiken. De thuisploeg beperkte zich vooral tot verdedigen en probeerde middels de lange bal de voorwaartsen aan het werk te zetten. Bij 1 van de spaarzame aanvallende intenties van de Wijchenaren, wist de thuisploeg een vrije trap te versieren op de rand van de 16. Deze werd in de 17e minuut op prachtige wijze via de onderkant van de lat achter de kansloze keeper Loek Kamps geschoten (1-0). De polderformatie ging daarna vrij plichtmatig op zoek naar de gelijkmaker. Het was andermaal veel op de helft van de Rood Witten te vinden maar had aanvallend opvallend weinig in de melk te brokkelen. Een schot van Jurgen Vink in de 32e minuut was feitelijk het eerste wapenfeit van de polderformatie. 5 minuten later moest de Alverna goalie andermaal handelend optreden toen Timo Philipsen zijn doel onder vuur nam. Terwijl DDV’23 weinig overtuigend op zoek was naar de gelijkmaker, kreeg het in een omschakelmoment de 2-0 om de oren. Een Alverna aanvaller wist van een meter of 14 de bal in de bovenhoek te schieten. Vlak voor de thee nam aanvoerder Joris Weeren met een vrije trap het Alverna doel nog eens onder vuur maar hij zag zijn inzet van een meter of 25 uit het doel gebokst worden door de Wijchense goalie. Niet veel later floot scheidsrechter Nedjati voor de rust.

Trainer Martin de Winkel besloot in de rust fors in te grijpen en besloot om al zijn beschikbare wissels in 1 keer toe te passen. Mees Bouwmeister, Daan Lamers, Siem Hoogma, Jasper Scholten en Berry Lentjes kwamen voor Timo Philipsen, Levi Verriet, Thijmen Bakker, Ivo Pott en Koen Keukens. Door deze wissels ging het met name in voetballend opzicht na rust wel iets beter draaien bij de polderformatie zonder dat de pannen nu ineens van het dak gespeeld werden. Er leek wat meer overleg te komen in het DDV spel maar de Ooijs/Leuthse combinatie bleef moeite houden met het vinden van een gaatje in de rood witte muur. In de 56e minuut mocht het zelfs niet mopperen dat de thuisploeg de stand niet naar 3-0 tilde toen een inzet van dichtbij rakelings langs het DDV-doel ging. In de 60e minuut wist Siem Hoogma zich op handige wijze te ontdoen van een aantal Alverna verdedigers maar zag hij zijn inzet rakelings naast gaan. 2 minuten later was het dan toch raak voor de Polderequipe toen Kai Mulder zichzelf op knappe wijze vrij baan wist te verschaffen voor een schot vanaf rand van de 16. Zijn inzet leek niet onhoudbaar maar bleek de keeper van Alverna toch te machtig (2-1). Het had er alle schijn van dat DDV’23 alsnog orde op zaken zou gaan stellen want amper 2 minuten kreeg het 2 dikke mogelijkheden op de gelijkmaker. Eerst was het Daan Lamers die de voet van de keeper vond en de prijsgegeven rebound werd door Siem Hoogma met een rotgang tegen de onderkant van de lat aangeschoten. DDV’23 voerde het tempo nog wat op en de thuisploeg kreeg het almaar moeilijker om het hoofd boven water te houden. De Wijchenaren verzandde onder luide aanvoering van trainer Ricky Peters in veelvuldig tijd trekken. Waar de gelijkmaker dus nadrukkelijk in de lucht hing, profiteerde Alverna optimaal van een slippertje in de Polderdefensie en werd in de 72e minuut een voorzet bij de 2e paal simpel binnen getikt (3-1). Een domper voor DDV’23 maar nog immer was een resultaat niet uit zicht. In de 76e minuut kreeg Joris Weeren een prima mogelijkheid maar zijn inzet vanuit een volley ging uiteindelijk vrij ruim over. 5 minuten later had Siem Hoogma de spanning weer terug kunnen brengen maar ook zijn inzet trof geen doel. Op de 90 minuten kreeg Daan Lamers een penalty te nemen nadat hij zelf slachtoffer was geworden van een overtreding binnen het 16 meter gebied. Zoals er veel niet lukte op deze tropische zondagmiddag werd ook deze 11 meter trap niet verzilverd en kon de ruime blessuretijd niet aangegrepen worden om alsnog met een resultaat huiswaarts te keren. De krachten begonnen nu ook bij de polderformatie weg te vloeien en kon het in de resterende tijd eigenlijk geen vuist meer maken. Het was rond de klok van half 5 toen een laatste fluitsignaal van scheidsrechter Nedjati deze verrassende nederlaag een definitief karakter gaf.

Al met al een zeer povere uitvoering van DDV’23. In de 1e helft was het eigenlijk niet om aan te gluren. Dat werd in het 2e bedrijf wel beter maar overall was het allemaal niet om over naar huis te schrijven. Het weliswaar fanatieke, maar kwalitatief arme Alverna wist op bijzondere effectieve wijze met haar kansen om te gaan. De eerlijkheid gebied te zeggen dat de polderformatie er ook veel te weinig tegenover kon zetten. En zo leed DDV’23 een pijnlijke bekernederlaag tegen een ploeg waarvan het een jaar eerder nog met 8-1 van had weten te winnen.

‘Gelukkig’ betreft het slechts een poulewedstrijd in het bekertoernooi. De komende weken staan er in dat kader nog wedstrijden tegen SC Millingen en Rood Wit op het programma. Beide ploegen troffen elkaar dit weekend in Millingen en deelden de punten (1-1). Prima sparringpartners richting de competitiestart maar wil de polderformatie met een goed gevoel richting de 1e competitiewedstrijd gaan, zal men tegen deze veel sterker geachte tegenstanders een stuk beter voor de dag moeten komen als dat het deed op deze zomerzondag in Wijchen.