Skip to main content

DDV’23 TOONT KARAKTER EN WINT VAN DVOL (3-1)

OOIJ Maandag 20 Mei 2024: Afgelopen maandag speelde DDV’23 alweer haar laatste thuiswedstrijd van het reguliere seizoen. De opdracht vooraf was duidelijk. Wilde de polderformatie nog enig zicht houden op de nacompetitie promotie/degradatie, moest er gewonnen worden. De allerminst eenvoudige taak werd op karakter geklaard tegen het sterke DVOL (3-1).

Net als in de oor wassing tegen SDOUC verving Tygo Reijnen de geblesseerde 1e sluitpost Leroy Razing. Ook Stan Keukens was nog niet van de partij en ook Sten Wilting ontbrak op het wedstrijdformulier vanwege een knieblessure. Trainer Martin de Winkel kwam binnen zijn basisformatie met een konijn uit de hoge hoed. Joris Tax mocht voor het eerst dit seizoen in de basis starten en fungeerde als een soort van aanjager richting de poldervoorhoede.

Op een wederom drukbezocht sportpark de Kempkes, het blijft bijzonder om te zien hoe massaal DDV’23 dit seizoen elke week weer ondersteund wordt, had DVOL zeker in de openingsfase het beste van het spel. In de 3e minuut kon uitblinker Mees Bouwmeister een gevaarlijke situatie in de doelmond van de polderequipe net op tijd ruimen. 4 Minuten later werd de thuisploeg voor het eerst dreigend toen de sterk spelende Kai Mulder zijn schot van een meter of 18 een metertje voorbij het Lentse doel zag gaan. Vervolgens volgde er een aantal gevaarlijke situaties voor het doel van keeper Tygo Reijnen. In de 10e minuut ging een kopbal rakelings voorbij de linkerpaal, dat gold ook voor een schot 6 minuten later en amper een minuut verder moest de, overigens prima keepende Ooijse doelman, zelf handelend optreden op een inzet van dichtbij. Na 20 minuten spelen nam Timo Philipsen de bal perfect in de loop mee maar was zijn afronding ongecontroleerd en vloog hoog over het Lentse doel. Enigszins verrassend nam DDV’23 in de 26e minuut de leiding. De Polderequipe kreeg op een meter of 20 een vrije trap te nemen en Jurgen Vink nestelde zich achter de bal. Hij wist de bal over de muur heen te krullen en liet het leer tegen de achterkant van het net aan vallen waarbij het erop leek dat de Lentse doelman zich niet goed gepositioneerd had (1-0). In de fase die daarna volgde waren beide ploegen goed aan elkaar gewaagd waarbij de DVOL aan de bal wat meer voetbal kon brengen en de thuisploeg wat opportunistischer opereerde. 3 Minuten voor de thee bracht Daan Lamers de 2-0 op het bord. Vanaf rand 16 wist hij met een bekeken krul de rechterhoek te vinden (2-0). DDV’23 leek met deze ruime voorsprong de rust in te gaan maar zoals wel vaker is gebeurt dit seizoen, kreeg het vlak voor de break nog een tegentreffer te verteren. Mees Bouwmeister verlengde op ongelukkige wijze de bal met zijn hoofd en zag tot zijn afgrijzen het leer buiten bereik van Tygo in eigen doel belanden (2-1). Er werd voor de formaliteit nog afgetrapt maar enkele seconden later floot scheidsrechter Hoornstra voor de rust.

Na rust bleef het gelijkmatige spel tussen beide teams aardig intact. In de 48e minuut kwam aanvoerder Joris Weeren net te kort op een voorzet van Daan Lamers. 3 minuten later was het wel weer feest voor de Polderformatie toen Daan Lamers al koppend in de korte hoek de Lentse doelman wist te verschalken (3-1). De ruimere marge bracht duidelijk meer rust in het spel van de thuisploeg. DVOL bleef het weliswaar proberen maar de Blauw-witten hadden verdedigend de zaakjes prima op orde. Waar DVOL nog maar tot weinig gevaarlijke momenten wist te komen, kreeg DDV’23 nog wel een aantal mogelijkheden om de score verder te doen opvoeren. In de 70e minuut ging een inzet van Daan Lamers als sluitstuk van een prachtige aanval net naast het Lentse doel. 10 minuten later zag Joris Weeren een streep van 22 meter maar luttele centimeters naast gaan en dat gold min of meer ook voor de schuiver van Thijmen Bakker een minuut later. 5 minuten voor tijd kreeg Daan Lamers nog een prima mogelijkheid om zijn hattrick te voltooien maar zijn inzet vond de voet van de Lentse keeper. Rond de klok van 4-en vond de strak- maar verder ook prima leidende referee Hoornstra het mooi geweest en floot hij voor het laatst in dit verder sportief verlopen duel.

Een uitstekende overwinning voor de ploeg van trainer Martin de Winkel. DDV’23 is dit seizoen als een bokser die al meerdere keren 10 tellen heeft gekregen maar weigert naar het canvas te gaan. Na de kansloze oor wassing tegen het sterke SDOUC een week eerder leek het lot van de jonge fusievereniging wel te zijn bezegeld.  Maar op deze mooie 2e Pinksterdag streed de Ooijs/Leuthse combinatie voor de allerlaatste kans en deed dat met verve. Het kreeg de overwinning absoluut niet cadeau van het reeds uitgespeelde DVOL maar de zege was uiteindelijk wel terecht te noemen. Hoe het ook af gaat lopen, het team en staf mogen nu al met een trots gevoel terugkijken op dit eerste seizoen 3e klasse ooit.

Wat is er nodig om toch nog in de nacompetitie voor lijfsbehoud te belanden? Door de overwinning van GVA, de Doornenburgers wonnen in een rechtstreeks duel van Concordia Wehl met 3-0, is de strijd in ieder geval een stuk overzichtelijker geworden. Concordia is nu de enige ploeg die door DDV’23 nog achterhaald kan worden om zodoende het laatste ticket voor de nacompetitie te bemachtigen. Beide ploegen hebben 23 punten, echter is het doelsaldo van de Wehlenaren significant beter. Dat maakt de opdracht even zo lastig als overzichtelijk. DDV’23 zal in de laatste speelronde een beter resultaat moeten halen dan de ploeg van trainer Michel Buiting. In dat geval stijgt de polderformatie over de Wehlenaren heen op de ranglijst en mag het zich op gaan maken voor de zware nacompetitiestrijd. Dat resultaat zal dan gehaald moeten worden in een uitduel tegen RKSV Driel. De ploeg van trainer Eddy Hagen staat momenteel op de veilige 9e plek maar voelt de hete adem van Eldenia nadrukkelijk in de nek. Dus cadeautjes zullen er in Driel niet uitgedeeld worden. Concordia Wehl speelt een thuiswedstrijd tegen Spero waarbij ook de Elstenaren het 3e klasse schap voor aankomend seizoen nog niet op het droge hebben. Kortom het belooft nog een spannend middagje te gaan worden. Op basis van de geleverde strijd, de tegenslagen en de niet aflatende mentaliteit zou de polderformatie dit toetje zondermeer toekomen. Meest logisch denken ze daar in Wehl heel anders over.