Skip to main content

DOEK VALT VOOR DDV’23 NA RUIME NEDERLAAG TEGEN DRIEL (5-1)

DRIEL Zondag 26 Mei 2024: DDV’23 keert na 1 seizoen 3e klasse C terug naar de 4e klasse. Tegen RKSV Driel werd met ruime cijfers (5-1) verloren en dat betekent dat het de Polderformatie niet gelukt is om minimaal 2 ploegen onder zich te houden een daarmee zag de equipe van trainer Martin de Winkel een mooi avontuur in deze loodzware maar ook mooie competitie na 1 seizoen eindigen.

Zoals eigenlijk al het hele seizoen gaande is, mistte de Ooijse oefenmeester ook voor deze wedstrijd weer een hele batterij aan spelers. Stan Keukens, Leroy Razing, Mick van Ophuizen, Joris Tax, Sten Wilting en Siem Hoogma ontbraken om uiteenlopende redenen. Daar kwam bij dat Mart Pauls, de JO-19 speler die zich in dit seizoen een basisplaats wist te verwerven, ook niet geheel okselfris was en uit voorzorg op de bank werd gehouden. Hij werd vervangen door Levi Verriet die op zijn beurt op verdienstelijke wijze voor het eerst sinds maanden weer eens de 90 minuten vol wist te maken. Ook Lars Vink mocht in de basis starten. De spits die vanuit het 2e elftal al vaker was aangesloten maakte daarmee zijn basisdebuut voor DDV’23. Op de bank was er een plekje voor Niels Janssen. Vorig seizoen nog regelmatig basisspeler in de formatie van trainer Martin de Winkel maar tegenwoordig op eigen initiatief veelal actief bij het 2e elftal.

Er stonden voor beide ploegen nog veel belangen op deze wedstrijd en het was aanvankelijk de thuisploeg die daar in het begin het best mee om leek te gaan. Het zette de polderformatie al vroegtijdig onder druk waardoor DDV’23 in de beginfase moeite had om de bal in de ploeg te houden. Het wat stroperige en gladde veld hielp daarin ook niet bepaald. De eerste mogelijkheid kwam dan ook van de thuisploeg maar extreem gevaar kon door goed ingrijpen van keeper Tygo Reijnen voorkomen worden. Mees Bouwmeister deed vervolgens de rest door de bal uit de doelmond weg te koppen. 2 minuten later nam de thuisploeg alsnog de leiding toen een lage voorzet van een meter of 8 feilloos door Gosse ter Reegen achter doelman Tygo Reijnen werd geplaatst (1-0). Nadat Driel in de 19e minuut een kopbal nog net naast het doel zag gaan, kwam de Polderformatie steeds beter in de wedstrijd. In de 23e minuut schoot Daan Lamers een grote kans in de handen van de Drielse goalie. Op het half uur kreeg Kai Mulder een nog grotere mogelijkheid toen hij het leer op een meter of 5 van het doel ineens voor zijn voeten vond. Waarschijnlijk geschrokken van de mogelijkheid die hem geboden werd, was zijn inzet te slap om de keeper daadwerkelijk te verontrusten. In de 35e minuut werd Daan Lamers middels een bekeken steekpassje van Joris Weeren de diepte ingestuurd. De grensrechter van Driel probeerde nog met man en macht de aanval af te breken door voor buitenspel te vlaggen maar daar ging leidsman Rutten terecht niet in mee. Evengoed leek Daan door dit vlagsignaal wel uit de concentratie want zijn inzet vanuit zeer kansrijke positie ging langs het Drielse doel. Amper een minuut later werd de polderequipe opnieuw gevaarlijk toen Timo Philipsen getorpedeerd werd en richting het doel van Driel op kon stomen. Zijn eerste inzet stuitte op de keeper, de rebound kwam er uiteindelijk niet omdat de snelle vleugelverdediger ook geblesseerd raakte bij deze actie. Hij moest zich dan ook laten vervangen door Mart Pauls. Op het scheiden van de markt kreeg Driel nog een mogelijkheid maar de kopbal ging net naast het doel van Tygo Reijnen. Gezien de kansenverhouding voor rust had DDV’23 zich eigenlijk wel moeten belonen met 1 of 2 treffers.

Na rust kreeg de Ooijs/Leuthse combinatie nog meer tegenslag te verwerken. Topschutter Daan Lamers moest met hamstringproblemen de strijd staken en werd vervangen door Thijmen Bakker. Waar DDV’23 voor rust zichzelf tekort deed door de kansen onbenut te laten, had het na rust veel meer moeite om tot mogelijkheden te komen. Door de tussenstanden op de andere velden had Driel ook de nadrukkelijke opdracht om op zoek te gaan naar meer treffers en nam aanvallend het heft behoorlijk in handen. In de 50e minuut ging een schot van de thuisploeg rakelings naast het polderdoel en dat gold min of meer ook voor de vrije trap die de ploeg van trainer Eddy Hagen in de 61e minuut mocht nemen. In de 64e kwam de Rood Witte formatie dan toch op 2-0. Een voorzet van rechts werd bij de 2e paal over Tygo heen gekopt door Wesley Vree. In de 68e minuut had Lars Vink de spanning weer terug kunnen brengen maar zijn inzet werd gepakt door de Drielse goalie. Amper een minuut later lag de bal er aan de andere kant wel in toen Wesley Vree zijn 2e doelpunt van de middag tegen het net aan kopte (3-0). Mede ook gedreven door de tussenstand bij Concordia Wehl tegen Spero wilde  DDV’23 de handdoek ondanks deze grote achterstand nog niet werpen. Bovendien waren de verschillen in het veld niet zo groot als dat de stand deed vermoeden. De aansluitingstreffer in de 77e minuut van Levi Verriet, hij kopte van dichtbij de 3-1 binnen, gaf de burger weer wat moed. Helaas kwam het niet tot een wonderbaarlijke wederopstanding want amper 3 minuten later kreeg de thuisploeg op een meter of 18 een vrije trap te nemen die buiten bereik van Tygo in de linkerbenedenhoek werd gekruld door Bas Abbenhuis (4-1). En daarmee was het verzet wel gebroken. Levi Verriet kreeg met een zweefkopbal nog wel een aardige kans maar de keeper van Driel had relatief weinig moeite om dit gevaar te elimineren. Op het scheiden van de markt trok de thuisploeg de score zelfs nog naar 5-1 toen een voorzet van links andermaal middels een kopbal in het polderdoel belandde. Het was opnieuw Wesley Vree die zijn handtekening onder deze treffer zette en daarmee zijn hattrick voltooide. Scheidsrechter Rutten zag weinig aanleiding om het duel nog langer door te laten lopen en floot rond de 90 minuten voor het laatst.

Deze wedstrijd tegen Driel was misschien wel een mooie samenvatting van dit seizoen. Zeker in de 1e helft was de ploeg van trainer Martin de Winkel niet de mindere aan de thuisploeg en had het zich met 1 of 2 treffers moeten belonen. Ook symptomatisch voor dit jaargang is het aantal blessures. Door het uitvallen van Timo en Daan leverde de polderformatie behoorlijk wat stootkracht in. En wat we ook heel dikwijls hebben gezien dit seizoen is dat ploegen in deze 3e klasse veel minder kansen nodig hebben om tot scoren te komen. Als we op deze zondag de kansen aan beide kanten gaan turven dan zal dat in aantal mogelijkheden voor beide ploegen niet veel van elkaar verschillen alleen ging Driel er veel effectiever mee om. En tot slot is DDV’23 dit seizoen met name door de lucht erg kwetsbaar gebleken. Ook tegen Driel bleek dat maar weer eens en kwamen 3 van de 5 treffers uit rake kopballen.

Doordat Concordia Wehl thuis tegen Spero verloor, had de polderformatie aan een punt genoeg gehad om het seizoen nog een toetje te geven middels de nacompetitie. De vraag was evengoed geweest wat de ploeg daarin nog had weten uit te richten. Met Daan en Timo zich voegend bij de grote groep reeds afwezige en geblesseerde spelers was de spoeling voor de loodzware nacompetitiestrijd wel erg dun geworden. Evengoed had het de Blauw-witten wel toegekomen als ze zich daarvoor gekwalificeerd hadden. Na een beroerde start van de competitie, de 1e 5 wedstrijden gingen verloren en uit de 1e 11 duels werden maar 6 punten behaald, herpakte de ploeg zich in de 2e helft van het seizoen en wist men 17 punten uit 15 wedstrijden te halen. Bovendien hebben de manschappen, een enkele wedstrijd daargelaten, ontzettend veel strijd en onverzettelijkheid getoond. Voorafgaand aan het seizoen was al duidelijk dat de jonge fusieclub een loodzwaar seizoen te wachten stond in deze mega sterke 3e klasse C. Waar het vorig seizoen veelal voor de wind ging, zat het dit jaargang erg tegen. De toch al niet al te brede selectie kreeg al snel te kampen met vele blessures, hetgeen eigenlijk als een rode draad door het seizoen heen is blijven lopen. Toch is het een mooi en leerzaam seizoen geworden. Mooie wedstrijden tegen mooie en grote verenigingen op dito complexen. Volgend seizoen met (nagenoeg) dezelfde groep met frisse moed de 4e klasse in. Met de opgedane ervaring van dit seizoen, van blessures herstelde spelers en weer wat meer vanuit eigen spel kunnen acterend, zullen we daar ongetwijfeld een heel ander seizoen gaan draaien. COME ON DDV’23!!!