Skip to main content

ZWAAR GEHAVEND DDV’23 VERLIEST OOK VAN CONCORDIA WEHL (3-1)

WEHL Zondag 3 December 2023: Vandaag moest het gemankeerde DDV’23 voor een uitwedstrijd op tegen Concordia Wehl. De polderformatie leverde een behoorlijke portie strijd maar komt onder invloed van de vele afwezigen momenteel kwaliteit te kort om echt een vuist te kunnen maken in de 3e klasse. In Wehl werd er verloren van, een overigens niet van kwaliteit overlopend, Concordia Wehl (3-1).

Trainer Martin de Winkel is momenteel bepaald niet een te benijden man. De oefenmeester ziet bijna wekelijks spelers geblesseerd afhaken. Al langer niet van de partij zijn Mick van Ophuizen, Levi Verriet en Siem Hoogma. Vanuit de wedstrijd tegen FC Bergh kwamen daar Daan Lamers en Mart Pauls bij. En afgelopen donderdag sneuvelde ook nog eens Thijmen Bakker tijdens de training. De eigenlijk nog nauwelijks van hun blessures herstelde Jurgen Vink en Joris Weeren moesten mede daardoor vandaag noodgedwongen in de basis starten.

Door de vele aanwezigen, besloot Martin op basis van hetgeen hem wel tot de beschikking stond, met 2 spitsen te spelen. Joris Weeren en Stan Keukens waren op papier de 2 aanvallers. Joris Tax verstevigde de laatste linie van de polderformatie en het middenveld werd gevormd door Jurgen Vink, Kai Mulder en Jasper Scholten.

De vrijwilligers van Concordia Wehl hadden gezorgd voor een, voor de tijd van het jaar, prima bespeelbaar hoofdveld. Daardoor hoefde er niet uitgeweken te worden naar kunstgras. De thuisploeg trok fel van leer in de openingsfase en zette hoog druk op de defensie van DDV’23. Dat leverde in de 3e minuut de eerste mogelijkheid op maar keeper Frank Klomberg was in de scrimmage ontstaan vanuit een corner, op tijd bij de les. Ook een afstandsschot werd 2 minuten later makkelijk door de Ooijse sluitpost onschadelijk gemaakt. In de 8e minuut trachtte Jelmer Claassen voor het eerst voor DDV’23 gevaar te stichten. Zijn schotje van afstand ging ruim naast en had normaliter het verslag waarschijnlijk niet eens gehaald ware het niet dat zijn inzet nog aangeraakt werd door een Concordia verdediger waardoor de Zwart-Witten een corner te nemen kregen. Een hoekschop met gevolgen want de bal werd door Stan Keukens op knappe wijze tegen de touwen aan geknikt (0-1). In de 15e minuut wist DDV’23 vanuit de omschakeling opnieuw gevaarlijk te worden. Een aanval over meerdere schijven belandde uiteindelijk voor de voeten van Kai Mulder. Zijn schot vanaf de linkerhoek van het 16 meter gebied, ging een meter of 1,5 over het doel van de thuisploeg. Een minuut later kwam Concordia op gelijke hoogte. Keeper Frank Klomberg wist een vrije trap van een meter of 18 nog wel te keren maar de prijsgegeven rebound was een kolfje naar de hand van Owen Peters (1-1). Nadat Frank in de 19e minuut middels een knappe redding een voorsprong voor de thuisploeg had weten te voorkomen, schatte hij een minuut later een bal op de achterlijn ietwat verkeerd in waardoor hij net te laat was om in te grijpen. Een voorzetje van de thuisploeg kon daarna redelijk eenvoudig door Joeri Hebing in het lege doel gekopt worden (2-1). Amper een minuut later mocht DDV’23 niet klagen toen een afgeslagen voorzet van de thuisploeg tegen de paal aanwaaide. Alsof de polderequipe dit seizoen al niet genoeg geteisterd wordt door blessureleed moest Jasper Scholten in de 23e minuut het strijdtoneel verlaten. Een minuut of 5 eerder had hij een tik op zijn enkel gekregen en dat bracht hem uiteindelijk dusdanig veel hinder dat verder spelen geen optie was. Hij werd vervangen door Vin Derks. In de 32e minuut hield Frank Klomberg zijn ploeg in de race door knap te redden op een schot van en metertje of 12. DDV’23 probeerde vanuit de omschakeling wel ten aanval te trekken maar doordat de fysiek sterke thuisploeg met name in de eerste helft erg fel doorjaagde, was langdurig polderbalbezit een zeldzaamheid. En als er dan al een kansrijke situatie dreigde te ontstaan was er altijd nog de grensrechter van Concordia Wehl die wel heel nadrukkelijk bezig was om punten te pakken voor de thuisploeg. Evengoed was de ruststand van 2-1 een terechte afspiegeling van de krachtsverhoudingen in de 1e 45 minuten.

In de 2e helft bleek snel dat de thuisploeg het afjaagvoetbal van voor de rust niet de hele wedstrijd kon volhouden. Daardoor kreeg DDV’23 meer aandeel in het spel en werd het wedstrijdbeeld ook een stuk gelijkmatiger. In de 47e minuut kreeg Aanvoerder Joris Weeren een enorme kans om de gelijkmaker op het bord te krijgen maar hij schoot bij de 2e paal vanaf een meter of 5 de bal naast het doel. In de 58e minuut kon Concordia uiteindelijk niet profiteren van een misverstand tussen Jurgen Vink en Frank Klomberg. Laatstgenoemde wist uiteindelijk de meubelen te redden.  Hij had echter 2 minuten later geen antwoord op de knal in de linkerbovenhoek van opnieuw Owen Peters die daarmee optimaal profiteerde van een slippertje in de Polderdefensie toen Mees Bouwmeister een op hem teruggespeelde bal niet voldoende onder controle kon krijgen (3-1). Het was bewonderingswaardig om te zien hoe de manschappen van trainer Martin de Winkel zich niet wilde verzoenen met een nederlaag. De polderformatie ging op zoek naar een aansluitingstreffer en toonde zich in het laatste half uur de ploeg met de meeste aanvallende intenties. In de 62e minuut kreeg aanvoerder Joris Weeren een vrije trap te nemen. Zijn inzet werd door de Concordia goalie onschadelijk gemaakt. Ondanks verwoede pogingen om er toch nog een wedstrijd van te maken, werd DDV’23 eigenlijk alleen nog maar gevaarlijk met wat schoten. Zo ging een inzet van Jurgen Vink vanuit kansrijke positie ruim naast en zag Jelmer Claassen zijn poging een metertje over het Concordia doel zeilen. In de 79e minuut wist invaller Sten Wilting zich op knappe wijze te ontdoen van zijn directe tegenstander maar zag hij zijn poging van een meter of 18 middels een Concordia been over het doel gaan. Ook pogingen van Vin Derks en opnieuw Jurgen Vink (vrije trap) leverde niet het gewenste resultaat op. Nadat Frank nog een keer reddend op moest treden op een gevaarlijke voorzet van de thuisploeg, floot de scheidsrechter Nienhuis niet veel later voor het laatst in deze stevige partij voetbal.

In tegenstelling tot de flinke oorveeg die de polderequipe onderging tegen FC Bergh, toonde DDV’23 zich vandaag wel weer strijdlustig. De nederlaag tegen het fysiek sterke, maar voetballend niet bijster bijzondere Concordia Wehl was op basis van de 1e helft wel terecht. En ondanks dat DDV’23 er alles aan deed om vandaag met een resultaat sportpark de Grindslag te verlaten, ontbeert de ploeg door de waslijst aan blessures momenteel de kwaliteit om meer uit dit soort wedstrijden te halen. De polderformatie gaat zuchtend en steunend richting de winterstop. Een periode die aangegrepen zal worden om veel kwetsuren te laten helen. En na een relatief korte winterstop, op zondag 21 januari wordt de competitie hervat met een thuisduel tegen Driel, zijn er met een hopelijk grotere selectie, nog voldoende mogelijkheden om voor handhaving te gaan.

Maar zover is het nog niet. Aankomende zondag wacht nog 1 thuisbeurt tegen SDOUC. De Ulftenaren moesten door de verrassende thuisnederlaag tegen Jonge Kracht (0-2) afstand doen van de 1e plek op de ranglijst.