Skip to main content

VIOD DOETINCHEM EEN MAATJE TE GROOT VOOR VERZWAKT DDV’23 (5-0)

DOETINCHEM Zondag 8 Oktober 2023: Afgelopen zondag speelde DDV’23 een uitwedstrijd tegen VIOD Doetinchem. Ondanks dapper tegenspel van de polderequipe, werd met name in de 2e helft het kwaliteitsverschil aan de dag gelegd door de Achterhoekers en kreeg DDV’23 uiteindelijk nog een behoorlijke draai om de oren (5-0).

Ten opzichte van afgelopen zondag voerde trainer Martin de Winkel 1 wijziging toe in zijn basis elf. Koen Keukens, teruggekeerd van vakantie, nam zijn plekje weer in op het middenveld. Hij verving daarmee Mart Pauls. In het lijstje blessuregevallen kwam helaas geen wijziging en dat betekende dat Jurgen Vink, Joris Weeren, Joris Tax, Mick van Ophuizen en Jasper Scholten ook deze wedstrijd aan zich voorbij moesten laten gaan.

Op een matig bezet sportpark Dichteren, overigens werd onze eigen ploeg wel weer behoorlijk ondersteund door supporters uit de polder (waarvoor wederom dank) werd de bal om 14:00 uur aan het rollen gebracht. Op het kunstgras lag het tempo in de wedstrijd gelijk behoorlijk hoog. Ofschoon de thuisploeg dit seizoen favoriet is voor een hoge eindklassering, was DDV’23 niet van plan om enkel alleen te figureren in deze wedstrijd. In de 12e minuut was de eerste grote kans voor de Polderploeg. De inzet van Daan Lamers werd echter een prooi voor de VIOD-goalie. Ook de 2e behoorlijke kans was voor DDV’23 toen Siem Hoogma bij de 2e paal in kansrijke positie kwam maar ook zijn inzet trof geen doel. Qua spelbeeld was VIOD in die fase wellicht de wat betere ploeg maar DDV’23 kon prima tegenwicht bieden. De polderformatie zakte wat in en liet de bal veelal aan de thuisploeg om vanuit de omschakeling gevaarlijk te kunnen worden. Vanuit het niets kwam de thuisploeg in de 22e minuut op een 1-0 voorsprong. Een op het oog ongevaarlijk afstandsschot van Bohdy van Hal werd onderweg dusdanig van richting veranderd dat keeper Frank Klomberg er geen antwoord op had (1-0). In de 29e minuut werd VIOD opnieuw gevaarlijk toen het door wist te breken op links maar kon de bal uiteindelijk door de polder defensie tot corner verwerkt worden. 3 minuten later werd het aan de andere kant gevaarlijk toen Daan Lamers een prima kans geboden kreeg door Thijmen Bakker. Helaas wist de lange Ooijse aanvaller deze kans niet te verzilveren. Dat gold ook voor de mogelijkheid die hij een minuut later kreeg toen hij middels een lob de VIOD-keeper trachtte te verschalken maar hij zag zijn inzet hoog over het doel gaan. In de 39e minuut kreeg de thuisploeg nogal een goedkope penalty van scheidsrechter Eijgelsheim. De bal kwam tegen een hand aan maar er was allerminst sprake van een bewuste handsbal. Jorn Eijkelkamp liet keeper Frank Klomberg vanaf de strafschopstip kansloos (2-0). Nadat Koen Keukens in de 41e minuut het nog eens verdienstelijk van afstand had geprobeerd, vloot de leidsman voor de rust. In de 1e helft had DDV’23 een meer dan prima aandeel gehad maar was de thuisploeg met name een stuk effectiever geweest bij de kansen die het kreeg.

Na rust moest Frank in de 50e minuut handelend optreden op een aanval over rechts. Dat deed hij bekwaam door de bal klemvast te pakken. Het was echter wel het startsein voor een sterke fase van de thuisploeg waarin er diverse kansen en/of mogelijkheden bij elkaar werden gevoetbald. In de 55e minuut werd een goede schietkans nog onbenut gelaten en dat gold een minuut later ook voor de kopkans die de ploeg van trainer Rudi Vonk kreeg. In de 57e minuut moest de polder verdediging toch capituleren toen een bal vanaf links voorgetrokken werd en Damian Weber een niet te missen kans bood. Hij wist de bal hoog in de touwen te schieten (3-0). In de 65e minuut was het weer raak voor de thuisploeg toen een voorzet van rechts voor de voeten belandde van Mike Severs die de bal onder de uitkomende Frank Klomberg wist te punteren (4-0). Waar DDV’23 voor rust zeer verdienstelijk meedeed in de wedstrijd, werd het in de 2e helft allemaal een stuk minder bij de fusievereniging. De wil was er zeker nog wel maar het werd allemaal wat slordiger en de gaten werden steeds minder gretig dicht gelopen. De inmiddels kansloze tussenstand zal daar zeker debet aan geweest zijn. In de 70e minuut mocht DDV’23 zich nog wel beroepen op een penalty maar waar scheidsrechter Eijgelsheim voor rust de bal gretig voor de thuisploeg op de stip legde, gaf hij nu in praktisch hetzelfde handsbal scenario enkel alleen een corner aan DDV’23. Mede ook doordat VIOD het allemaal wel prima vond, kon DDV’23 zich toch nog enigszins hervinden en probeerde het in ieder geval nog op het scorebord te komen. Daan Lamers had nog een aantal leuke acties en een kwartier voor tijd kreeg Siem Hoogma nog een prima kans maar zijn inzet mistte kracht en scherpte. In de 85e minuut moest DDV’23 toch nog een tegentreffer slikken toen keeper Frank Klomberg zich leek te verkijken op een hoge bal welke via de kluts voor de voeten van Wessel Rensen kwam die de 5-0 over de lijn heen tikte. In het restant van de wedstrijd gebeurde er niet zoveel meer en floot de scheidsrechter rond de klok van 10 voor 4 voor het laatst.

Als je met 5-0 verliest dan is er uiteraard geen sprake van een onterechte nederlaag. De thuisploeg was uiteindelijk gewoon een maatje te groot. In de eerste helft had er voor het nog immer gehavende DDV’23 wel meer ingezeten en had het zelf ook effectiever met de mogelijkheden om moeten gaan. Dan had het wellicht meer een wedstrijd kunnen worden dan dat het nu uiteindelijk is geweest. Positieve noot is zeker het feit dat DDV’23 alles bleef geven en op een positieve manier is blijven voetballen. VIOD heeft een meer dan prima ploegje en zal meest waarschijnlijk voor meerdere clubs in onze klasse een maatje te groot gaan zijn.

Zondag wacht de volgende krachtmeting als het Huissense Jonge Kracht te gast is op de Kempkes. De Rood Witten wisten afgelopen zondag een monsterzege te boeken tegen RKTVC (8-2). Een week eerder konden ook de Huissenaren geen vuist maken tegen VIOD toen er op eigen terrein met 1-6 werd verloren van de Doetinchemmers. Nieuwe ronde, nieuwe kansen!!