Skip to main content

PRIMA HERSTEL DDV’23 IN OVERASSELT

OVERASSELT Zondag 20 Oktober 2024: DDV’23 heeft zich vandaag op een prima manier hersteld van de thuisnederlaag een week eerder tegen VV Krayenhoff. Op sportpark de Passelegt was het zeker geen walk-over maar uiteindelijk wist de polderformatie wel met duidelijke cijfers van Overasseltse Boys (vanaf nu OVB) te winnen (2-5).

Trainer Martin de Winkel kon weer beschikken over Jurgen Vink. De middenvelder was in de laatste 2 duels afwezig vanuit een opgelegde schorsing voortkomend uit de thuiswedstrijd tegen Victoria’25. Hij begon gelijk weer in de basis en dat ging ten koste van Ivo Pott die op de bank moest plaatsnemen. Daarnaast begon Noah van Eck voor het eerst in de competitie in de basis. Hij verving de licht geblesseerde Levi Verriet.

Op de Passelegt, veelal bevolkt door supporters uit Ooij en Leuth, werd er in de 1e helft door beide ploegen een hoog tempo gehanteerd. De thuisploeg schoot uit de startblokken en wisten de eerste mogelijkheid van de wedstrijd ook direct om te zetten in een doelpunt. In de 2e minuut kwam de bal voor de voeten van Luca Lindsen en hij had weinig moeite om van een meter of 8 keeper Leroy Razing kansloos te laten (1-0). Lang kon de thuisploeg niet genieten van deze voorsprong want in de 4e minuut mocht aanvoerder Joris Weeren vanaf de strafschopstip de 1-1 tegen de touwen aan knallen. De OVB-doelman kreeg er nog wel een handje tegen aan maar dat bleek niet voldoende om de pingel te keren. Strafschop werd overigens toegekend na strafbaar hands in de 16 van OVB. 3 minuten later had Joris al zijn 2e kunnen maken. Hij nam de bal goed mee in de loop en kwam hierdoor in een 1 op 1 met de keeper. De OVB-doelman wist met een knappe save, overigens niet voor het laatst op deze middag, een treffer te voorkomen. Op het kwartier kreeg de thuisploeg een mogelijkheid maar de DDV’23 verdediging wist de inzet bij de 2e paal tijdig te blokken. In de 20e minuut kreeg DDV’23 een aantal goede mogelijkheden om het OVB-doel onder vuur te nemen maar telkens wist de uitblinkende doelman te voorkomen dat de polderformatie aan de leiding zou komen. Waar DDV’23 inmiddels de meeste aanspraak mocht maken op een voorsprong, viel de treffer aan de andere kant. Het was Guus Peeters die in de 23e minuut vanaf links de bal op een meter of 12 van het doel op fraaie wijze in de rechterbovenhoek liet vallen (2-1). In de 26e vormde de OVB-goalie andermaal een sta in de weg voor een poldertreffer. Joris Weeren wist krachtig in te koppen maar met een katachtige reactie hield de doelman de Overasseltse voorsprong in stand. Op het half uur hoefde hij niet in actie te komen toen Stan Keukens net iets te kort kwam om een vrije trap op het doel te koppen. DDV’23 drong richting de rust nadrukkelijk aan en kreeg in de 37e minuut loon naar werken. Een aanval over meerdere schijven belandde uiteindelijk voor de voeten van Joris Weeren die met een schuiver zijn 2e treffer van de middag aan liet tekenen (2-2). De polderformatie was duidelijk van zins om nog voor rust meer zaken te doen en een minuut of 5 voor de thee kreeg het waar het gezien het spelbeeld ook recht op had. Daan Lamers wist zich met een knappe individuele actie in scoringspositie te manoeuvreren en schoot de bal onder de OVB-doelman tegen het net aan (2-3). Nadat een gevaarlijke voorzet van Jurgen Vink er net op tijd uit gehaald werd, floot scheidsrechter ten Broek voor het laatst in deze energieke 1e helft.

Het hoge tempo van voor de rust werd in het 2e bedrijf niet meer gehaald. DDV’23 bleef met name voetballend de betere maar de thuisploeg had de bereidheid er veel strijd tegenaan te gooien. Hierdoor bleef het lange tijd een echte wedstrijd en met behoorlijk wat snelheid in de voorste linie bij OVB, moest de polderformatie op z’n hoede blijven. Evenwel was de eerste mogelijkheid na de thee voor DDV’23. Daan Lamers werd na een vlot lopende aanval bij de 2e paal gevonden. Zijn inzet was prima, de redding van de OVB-goalie zo niet nog beter. Met een schotje van Jurgen Vink 3 minuten later vanaf rand 16 had hij significant minder moeite. Omdat het krachtsverschil op het veld lange tijd niet vertaald kon worden na een ruimere voorsprong, bleef de thuisploeg in de race voor een resultaat. In de 72e minuut kreeg het een prima mogelijkheid voor de gelijkmaker maar de OVB-aanvaller toonde zich niet echt koelbloedig en schoot de bal vrij ruim naast. Trainer Martin de Winkel beschikt over een brede- en kwalitatief dicht bij elkaar liggende selectie. Hij besloot in de 73e minuut gebruik te maken van zijn mogelijkheden op de bank en haalde Kai Mulder en Noah van Eck naar de kant voor Jelmer Claassen en Koen Keukens. Koen was een positioneel 1 op 1 wissel op het middenveld, het inbrengen van Jelmer betekende dat Mart Pauls samen met Mees Bouwmeister het centrum van de verdediging ging vormen en dat Jelmer op de voor hem zo vertrouwde rechtsback positie ging spelen.  De wissels deden het team goed en in de 79e minuut namen de blauw-witten eindelijk verder afstand. Siem Hoogma, tot op dat moment niet bijster goed in de wedstrijd, werd door Daan Lamers aan het werk gezet. Met een bekeken krul in de rechterbovenhoek bracht hij de stand op 2-4. Even leek OVB nog terug te kunnen komen in dit duel toen in de 85e minuut een schot van afstand via de onderkant van de lat weer het veld in sprong. De gastheren probeerde scheidsrechter ten Broek ervan te overtuigen dat de bal de doellijn was gepasseerd maar de Arnhemse leidsman wilde daar niet aan. Aan de andere kant hield de OVB-doelman het laatste sprankje hoop op een resultaat nog even in leven toen hij in de 87e minuut een schot van afstand van Joris Weeren over zijn doellat heen tilde. 1 minuut voor het einde van de reguliere speeltijd had hij echter geen antwoord op de inzet van invaller Thijmen Bakker. Hij kreeg de bal op een presenteerblaadje van Siem Hoogma en wist van dichtbij de eindstand op 2-5 te bepalen. Diep in blessuretijd vormde een schandalige overtreding van een OVB-speler op Jelmer Claassen het vervelende eindstuk van deze enerverende middag. Scheidsrechter ten Broek toonde de speler terecht de rode kaart en greep dit moment aan om ook gelijk voor het einde van de wedstrijd te fluiten.

Al met al een pittig duel. Er werden veel overtredingen gemaakt. Daar had leidsman ten Broek over het algemeen wel redelijk goed zicht op maar hij weigerde lange tijd om sommige overtredingen te sanctioneren met een kaart. OVB gooide veel energie in deze wedstrijd en daar ging DDV’23 goed in mee. Uiteindelijk kwam het verschil in kwaliteit bovendrijven en won de Ooijs/Leuthse formatie terecht deze lastige uitbeurt in Overasselt. Het kwam veel beter voor de dag als dat het deed een week eerder tegen VV Krayenhoff. Door deze overwinning blijft de polderformatie in de bovenste regionen van de ranglijst. Met 12 punten uit 5 duels bezet het momenteel de 2e plek al zijn de verschillen nog erg klein in deze prille competitie.

Aankomend weekend geen competitievoetbal. Dat betekent overigens geen vrij weekend voor de manschappen van trainer Martin de Winkel. Aankomende zondag speelt DDV’23 in de 2e ronde van het bekertoernooi in Huissen tegen 2e klasser Jonge Kracht. Bovendien speelt het a.s. dinsdag op de Kempkes een oefenduel tegen, eveneens een 2e klasser, Beuningse Boys. Dat duel begint om 20:15 uur.