Skip to main content

PRIMA 1e OEFENOVERWINNING DDV’23 op AZC ZUTPHEN (6-3)

OOIJ: Op deze zonnige en warme zondagmiddag heeft DDV’23 haar 1e oefenwedstrijd van de voorbereiding gespeeld. Op sportpark de Kempkes won de equipe van trainer Martin de Winkel in een doelpuntrijk duel met 6-3 van de Zutphense 3e klasser AZC.
De inwoners van de Hanzestad, die getraind worden door trainer Tom Polman die tevens enkele jaren de keuzeheer was van VVLK, werden afgelopen seizoen slachtoffer van de versterkte degradatieregeling en konden ondanks een puntenaantal van 28 punten uit 26 wedstrijden een afdaling naar de 3e klasse niet voorkomen.
Op een geweldige grasmat had trainer Martin de Winkel zijn manschappen de opdracht gegeven om vooral de organisatie zo goed als mogelijk intact te houden en vanuit de omschakeling gevaarlijk proberen te worden. In de eerste fase van de wedstrijd waren de gasten uit Zutphen voorzichtig aan de bovenliggende partij zonder uit dit overwicht echt grote kansen te verwerven. DDV’23 zakte wat meer in en zocht inderdaad vanuit de balverovering de omschakeling en kreeg daarmee wel wat kansrijke mogelijkheden. In de 27e minuut vond Siem Hoogma met een steekpass Joris Weeren die eenvoudig de uitgekomen AZC doelman wist te verschalken (1-0). 7 minuten later was de Ooijse aanvoerder andermaal succesvol toen hij een voorzet van opnieuw Siem Hoogma al koppend bekeken in de lange hoek liet ploffen (2-0). Gepriegel in de Polder defensie zorgde vlak voor rust dat ook AZC op het scorebord kwam (2-1).
Na rust liep DDV’23 vlot uit naar een 5-1 voorsprong. In de 50e minuut was Stan Keukens het sluitstuk van een goed lopende aanval van de thuisploeg en wist hij het leer met wat medewerking van een AZC-been over de doellijn te werken. Ook bij de 4-1 kreeg nieuwbakken club DDV’23 enige hulp want een voorzet van rechts werd door een Zutphense verdediger achter zijn eigen goalie gewerkt. Nadat Daan Lamers in de 62e minuut de 5-1 op het bord had weten te brengen, ging de angel er bij de thuisploeg onder invloed van warme weersomstandigheden en doorgevoerde wissels wat uit. Dat gaf AZC de mogelijkheid om weer wat aansluiting te vinden en middels treffers 73e en 79e minuut kwam het terug tot 5-3. Het was echter de thuisploeg die de eer had om de einduitslag te bepalen. Nieuweling Vin Derks, hij kwam samen met Riley Wilting over van de Bataven, wist in de 90e minuut als eindstuk van een wederom prima lopende polderaanval de 6-3 op het bord te brengen. Niet veel later floot de goed fluitende leidsman Geert Keukens voor het laatst in deze uiterst sportief verlopen oefenpartij.
Kortom een meer dan goed 1e optreden van DDV’23 waar ook keeper Leroy Razing een prima officieus debuut maakte.
Aankomende week doet DDV’23 mee aan de Berg en Dal cup alwaar men op donderdagavond (aanvang 19:00 uur) De Treffers zaterdag 1 treft en op zaterdag het op mag nemen tegen de Groesbeekse Boys (15:00 uur). Beide wedstrijden worden gespeeld op het sportpark van Rood Wit. In tegenstelling tot eerdere edities van de Berg en Dal Cup worden er volledige wedstrijden gespeeld.