Skip to main content

OOK VIERDE DUEL LEVERT DDV’23 GEEN PUNTEN OP!!

OOIJ Zondag 15 oktober 2023: Afgelopen zondag speelde DDV’23 op de Eigen Kempkes haar 4e competitiewedstrijd. Tegenstander was Jonge Kracht uit Huissen. Ondanks een vroege voorsprong voor de gastheren, verloor de equipe van Martin de Winkel uiteindelijk met 2-4.

Martin stuurde de dezelfde 11 mannen de wei in als dat hij een week eerder tegen VIOD Doetinchem deed. Vanuit het scala aan blessures viel nog weinig positiefs te melden of het moet zijn dat Jurgen Vink in ieder geval de warming up van deze wedstrijd meedeed. Voor speelminuten kwam dit duel voor de behendige middenvelder nog te vroeg.

Op een fris maar in beginsel zonnig sportpark de Kempkes begon de wedstrijd behoorlijk stormachtig. Zo moest keeper Frank Klomberg al in de 2e minuut handelend optreden toen Jonge Kracht middels een lange bal de vaardige nummer 14 aan de kant van de Huissense ploeg wist te vinden. Met een knappe redding wist de Ooijse goalie een vroege treffer te voorkomen. Dat vroege doelpunt kwam er evengoed alsnog maar dan aan de andere kant. Na een ingooi van Timo Philipsen kwam de bal via wat omzwervingen voor de voeten van Siem Hoogma. De vleugelaanvaller wist vanuit de draai vanaf een meter of 10 feilloos de linkerbenedenhoek te vinden (1-0). Een mooie opsteker voor het gehavende DDV’23. Amper een minuut later moest Frank Klomberg andermaal aan de bak toen hij een schot van een Jonge Kracht aanvaller op bekwame wijze wist te keren. In de tegenstoot werd de thuisploeg gelijk weer gevaarlijk. Stan Keukens wist de bal middels een vrije trap bij de 2e paal te krijgen. Via Daan Lamers en de kluts leek de bal het doel in te gaan maar op het laatst draaide het leer toch nog te veel om de lijn te passeren. In de 9e minuut viel een corner van Jelmer Claassen boven op de deklat. In de 13e minuut kwam Jonge Kracht op gelijke hoogte. Een Huissense voorzet kwam bij de 2e paal bij de geheel vrijstaande Max Reijmers terecht en hij had vervolgens weinig problemen om van dichtbij de 1-1 binnen te knallen. Na deze gelijkmaker kwam de wedstrijd in een wat rustiger vaarwater. De ploegen namen wat gas terug en moesten op adem komen van de enerverende openingsfase. In deze fase nam Jonge Kracht wel wat nadrukkelijker het initiatief zonder daarbij in eerste instantie echt gevaarlijk te worden. In de 31e minuut kwam Jonge Kracht echter op fraaie wijze alsnog op voorsprong. Een afstandspoeier van Joris Boehle vanaf een meter of 22 vloog strak in de kruising en liet Frank totaal kansloos (1-2). 2 minuten later liet ook de thuisploeg in aanvallend opzicht weer eens van zich horen. Er lag andermaal een verre ingooi van Timo Philipsen aan deze kans ten grondslag. Via Thijmen Bakker kwam het leer voor de voeten van Daan Lamers. Zijn inzet werd ternauwernood geblokt en de nastoot van Kai Mulder vanaf rand 16 ging een metertje of 1,5 over het Huissense doel. Net toen iedereen zich leek op te gaan maken voor de rust, brak Jonge Kracht er nog 1 keer door op rechts. De bal werd vanaf de achterlijn voorgegeven en vanaf een meter of 5 door Dries Grotenbreg binnengeschoten (1-3). Een fikse domper voor de thuisploeg want luttele seconden later floot scheidsrechter Eijkelkamp voor het einde van de 1e helft.

Bij aanvang van de 2e helft werd Kai Mulder vervangen door Mart Pauls. Waar de 1e helft als een komeet van start ging, waren de ploegen in het 2e bedrijf een stuk voorzichtiger. De Huissenaren hoefde natuurlijk niet meer zo nodig en gooide de focus wat meer op het verdedigen van de voorsprong. De thuisploeg had moeite het gaatje te vinden en moest zich in die fase tevredenstellen met enkel een schotje van Stan Keukens dat smoorde in de Jonge Kracht defensie. In de 59e minuut kreeg centrale verdediger Levi Verriet een harde charge op zijn achillespees te verwerken van Jonge Kracht aanvoerder Joris Boehle. De verder niet onverdienstelijk fluitende leidsman Eijkelkamp had deze tackel met rood moeten bestraffen maar deed het af met een gele prent. Voor Levi betekende het evengoed wel het einde van de wedstrijd want hij moest het strijdtoneel geblesseerd verlaten. Hij werd vervangen door JO19 speler Sten Wilting. De druiven voor de thuisploeg werden nog eens zuurder toen juist Joris Boehle in de 65e minuut de wedstrijd besliste. Frank Klomberg wist tot 2 keer toe reddend op te treden maar moest bij de 3e inzet van Boehle alsnog capituleren (1-4). Ondanks de ruime achterstand bleef de thuisploeg het proberen en in de 87e minuut zag Timo Philipsen zijn inzet door een Jonge Kracht verdediger over het doel gewerkt worden. 3 minuten in blessuretijd kreeg de polderformatie toch nog een beetje loon naar werken toen Daan Lamers na een pass van Timo voorbij wist te gaan aan de Jonge Kracht goalie en de 2-4 binnen kon schuiven. Niet veel later floot scheidsrechter Eijkelkamp voor het laatst.

Uiteindelijk een terechte overwinning voor een uiterst effectief Jonge Kracht. De Huissenaren beschikken vooral individueel over behoorlijk wat kwaliteiten. Evengoed was DDV’23 ondanks de waslijst aan afwezigen ook in deze wedstrijd niet kansloos. Het moet even een keer mee gaan zitten voor de Polderequipe. Duidelijk is dat wedstrijden in de 3e klasse beslist worden in een paar momenten. De 2-0 die dan net niet valt in de 6e minuut, de 1-3 vlak voor rust en de niet gegeven rode kaart voor de Jonge Kracht aanvoerder waren op deze zondagmiddag van die bepalende momenten. Het zit dus nog allesbehalve mee voor de fusievereniging maar de competitie telt 26 duels en de punten zullen ongetwijfeld gaan volgen.

Aankomende zondag wederom een thuiswedstrijd. In het kader van de KNVB-beker speelt DDV’23 op de Kempkes tegen het Groesbeekse Rood Wit.