Skip to main content

ONTERECHTE NEDERLAAG VOOR GEHAVEND DDV’23 (2-3)

OOIJ: Zondag 1 Oktober 2023 speelde DDV’23 haar eerste competitie thuiswedstrijd van het seizoen. De Polderequipe, die het aantal blessuregevallen in de afgelopen week verder op zag lopen, verloor volkomen onverdiend van het Arnhemse Eldenia. In extremis kreeg het middels een ongelukkig eigen doelpunt de deksel op de neus; 2-3

In de eerste weken van de competitie zit het de nieuwbakken fusievereniging nog allesbehalve mee en stapelen de personele problemen zich inmiddels behoorlijk op. Al langer absent zijn Jasper Scholten, Joris Tax, Mick van Ophuizen en Joris Weeren. Daar kwam deze week ook nog eens Jurgen Vink bij. Tijdens de donderdagavond training moest hij afhaken met hamstringproblemen en die belette de vaardige middenvelder het ook om deel uit te maken van de wedstrijdselectie. Koen Keukens genoot nog van zijn laatste week vakantie.

Het probleem van dit kleine legertje afwezigen openbaarde zich vooral op het middenveld. De achter- en voorhoede bestaan al weken uit dezelfde spelers, maar de middenlinie heeft danig te lijden onder deze mini blessuregolf. En dus moest trainer Martin de Winkel noodgedwongen grijpen naar een piepjong middenveld. Met twee 17-jarigen (Mart Pauls en Kai Mulder) en de 20-jarige Thijmen Bakker, kwam de gemiddelde leeftijd op het middenveld net aan uit op 18 jaar.

De wedstrijd schoot uit de startblokken want in de 1e minuut kreeg Stan Keukens al een kleine mogelijkheid. Hij kon echter hooguit met de punt van zijn grote teen de bal beroeren waardoor de simpele roller geen enkel probleem vormde voor de Eldenia-goalie. 2 minuten later moest ook Frank Klomberg voor het eerst handelend aan de bak. Door attent te acteren op een diepe bal achter de laatste linie van de polderverdediging, wist hij groter gevaar te beteugelen. Na deze enerverende 1e 5 minuten kwam de wedstrijd in een rustiger vaarwater. DDV’23 was de wat meer dreigende van de 2 maar kwam feitelijk in deze fase moeilijk tot kansen. Eldenia trachtte vanuit de laatste linie met de lange bal de snelle aanvallers aan het werk te zetten maar daar had de goed georganiseerde Polderverdediging over het algemeen goed het zicht op. In de 24e minuut kwamen de Arnhemmers op een uiterst gelukkige manier op voorsprong. De bal kon niet goed weggewerkt worden uit de 16 en kwam voor de voeten van een Eldenia aanvaller. Met een lage schuiver in de linkerhoek liet hij Frank kansloos (0-1). Deze onterechte achterstand werd door de thuisploeg binnen 4 minuten alweer weggepoetst. Thijmen Bakker, met name in de 1e helft een puike wedstrijd spelend, wist met een geweldige pass Stan Keukens 1 op 1 te stellen met de Eldenia keeper. Stan passeerde de keeper en kon redelijk eenvoudig de 1-1 op het bord brengen. DDV’23 putte zelfvertrouwen uit deze treffer en was van zins gelijk door te stoten naar een voorsprong. In de 31e minuut leek de geschiedenis zich te herhalen toen Thijmen opnieuw met een splijtende pass Stan Keukens wist te vinden. Zijn uiteindelijke inzet zat tussen een voorzet en een schot in en ging derhalve vrij ruim naast het Eldenia doel. Een minuut of 6 voor rust wist Levi Verriet in de 16 Daan Lamers te vinden. De lange aanvaller wilde bekeken een hoek op zoeken maar vond de voet van de keeper. Vlak voor rust onderscheidde diezelfde doelman zich nog een keer nadrukkelijk toen hij volledig gestrekt moest op een inzet van Siem Hoogma vanaf rand 16. Net op het moment dat de ploegen met een 1-1 tussenstand richting de thee leken te gaan, kreeg Eldenia nog een corner te nemen. Middels een rake kopbal nam de ploeg van trainer Rene Knuiman totaal tegen de verhoudingen een hernieuwde voorsprong. Een behoorlijke tik voor de Polderformatie die ondanks het gemis van diverse spelers prima voor de dag was gekomen in de 1e helft.

In de 2e helft wilde DDV’23 de draad van het goede spel van voor rust weer snel oppakken maar dat viel de Ooijs/Leuthse ploeg niet eenvoudig. Het probeerde bij het vijandelijke doel te geraken maar de Arnhemmers hadden een wat defensievere insteek na de thee en daar had DDV’23 het aanvankelijk moeilijk mee. Eldenia wist in deze fase niet echt tot (grote) kansen te komen maar was wel een aantal keren behoorlijk dreigend. Het was voor DDV’23 vooral zoeken naar mogelijkheden. In de 67e minuut kon Stan Keukens de bal volley nemen vanaf een meter of 14. Hij kon het leer echter niet voldoende drukken waardoor de bal een meter of 1,5 over het doel heen zeilde. 2 minuten later wist de thuisploeg de status quo wel te doorbreken toen een voorzet van Siem Hoogma met het hoofd door Thijmen Bakker verlengd werd en de bal in de rechterhoek liet ploffen (2-2). In de 73e minuut leek de polderequipe de wedstrijd in z’n geheel te doen kantelen toen Siem Hoogma met een knappe actie op de achterlijn de bal via wat omwegen voor de voeten van invaller Daan Bank wist te krijgen. Zijn inzet van een meter of 10 vond doeltreffend het net maar tot grote ontsteltenis van alle Ooijse en Leuthse supporters stak de Eldenia grensrechter op het moment van schieten de vlag in de lucht vanwege het feit dat de bal tijdens de actie van Siem de achterlijn zou hebben gepasseerd. Nog beroerder was het feit dat de toch al niet feilloos fluitende scheidsrechter van Tintelen blindelings op het ‘oordeel’ van de grensrechter voer en de treffer dus annuleerde. Enkele ogenblikken later moest Frank aan de bak toen hij de snelle Eldenia linksbuiten op zich af zag komen maar met een redding wist hij een hernieuwde voorsprong voor Eldenia te voorkomen. In de slotfase van de wedstrijd mocht DDV’23 al met al meer aanspraak maken op de waarschijnlijk beslissende voorsprong al mocht het in de 85e minuut andermaal keeper Frank Klomberg danken voor zijn handelende optreden op een afstandsschot welke hij met een katachtige zweef buiten zijn doel wist te houden. 3 Minuten voor het einde van de reguliere speeltijd wist Daan Lamers zich op de rand van de 16 op sublieme wijze vrij te spelen maar zijn inzet vond de Eldenia-goalie. De prijsgegeven rebound kwam voor de voeten van Stan Keukens maar ging vanaf zijn voet ruim over. DDV’23 bleef ook in de absolute slotfase op zoek naar de 3 punter terwijl Eldenia zich steeds meer leek te verzoenen met een gelijkspel. Ondanks nog tal van dreigende situaties door de thuisploeg bleven echt grote kansen verder uit, temeer ook omdat bij de eindpass de keuzes niet altijd even gelukkig uitvielen. Inmiddels ver in de blessuretijd kreeg DDV’23 een forse domper te verwerken toen Eldenia er op links nog 1 keer van door ging. De lage voorzet moest er door Timo Philipsen uitgehaald worden want achter hem stonden diverse Arnhemse aanvallers in kansrijke posities om het leer tegen de touwen aan te jagen. De Ooijse licksback kreeg de bal echter ongelukkig tegen zijn scheenbeen aan en zag tot zijn eigen verschrikking dat de bal in zijn eigen doel rolde (2-3). De scheidsrechter liet vervolgens nog een minuut of 2 doorspelen maar het verzet van de Polderformatie was compleet gebroken en van een alles of niets offensief was derhalve geen sprake meer. De spelers van DDV’23 zakte na het laatste fluitsignaal van teleurstelling massaal tegen het gras aan.

Tja….kijkend naar het spelbeeld had maar 1 ploeg de 3-punter verdiend maar uiteindelijk kwam die bij de andere ploeg terecht. Eldenia was met name in de 1e helft dodelijk effectief door de kleine mogelijkheden die het kreeg ook te promoveren tot doelpunt. Over de gehele wedstrijd heeft DDV’23 meer- en de betere kansen gehad maar bleef uiteindelijk met lege handen achter waarbij het ook zeker niet altijd geholpen werd door de arbitrage.  Overigens willen we dat niet als excuus opvoeren.

Zonde maar ook nu weer bood het vertoonde spel van het danig gehavende DDV’23 voldoende aanknopingspunten om vooral niet te gaan wanhopen. Het piepjonge middenveld hield zich meer dan prima staande. Met name van Mart Pauls is dat knap te noemen. De 17-jarige JO19 speler speelde met de nodige bravoure en kon prima mee met het niveau. Ook voor Kai Mulder en Thijmen Bakker gold dat ze een meer dan prima prestatie hebben geleverd. Overigens was dat van toepassing op het gehele elftal.

Aankomend weekend wacht de zware uitwedstrijd tegen VIOD Doetinchem. De Achterhoekers zijn met 2 overwinningen uit evenzoveel duels als een komeet uit de startblokken gesprongen. Afgelopen weekend werd er in Huissen met maar liefst 1-6 van Jonge Kracht gewonnen. Een pittige klus dus voor de manschappen van Martin de Winkel maar we beginnen gewoon weer op 0-0 dus wederom een kans om punten te pakken.