Skip to main content

NEDERLAAG MET PERSPECTIEF!

OOIJ Zondag 3 Maart 2024: Afgelopen zondag leed DDV’23 een thuisnederlaag tegen VIOD Doetinchem. Ofschoon de 3-punter van VIOD niet geheel onverwacht kwam, wist de polderequipe zich prima te verweren tegen de gedoodverfde kampioenskandidaat en had het met wat meer geluk zomaar een resultaat kunnen boeken. Juist geluk was het waar het in de laatste fase van de wedstrijd aan ontbrak en waar VIOD niet over mocht klagen. De Achterhoekers zullen met een opgelucht gevoel huiswaarts zijn gekeerd.

Trainer Martin de Winkel besloot om, bijna tegennatuurlijk in, te spelen met een 5-3-2 opstelling. Daarmee wilde hij defensief een extra slot op de deur bouwen. Een te billijken strategie want behoudens dat de Doetinchemse ploeg lijstaanvoerder is, wist het tot op deze wedstrijd ook al 42 keer het net te vinden. De achterste linie werd gevormd door Jelmer, Mees, Mart, Koen en Timo waarbij Koen de meest vooruitgeschoven verdediger was. Door de afwezigheid van aanvoerder Joris Weeren, hij werd op zondagmorgen papa van een wolk van een zoon, was er een basisplek voor Thijmen Bakker ingeruimd. De technisch vaardige speler vormde samen met Jurgen Vink en Kai Mulder het middenveld. Stan Keukens en Daan Lamers moesten het met z’n 2-en voorin uit proberen te zoeken.

Op een lenteachtig en goed gevuld sportpark de Kempkes nam VIOD conform verwachting het initiatief. De ploeg van trainer Mark ter Haar beschikt over een aantal zeer technisch begaafde spelers en met name de rechtsbuiten wist regelmatig gevaar te stichten. De eerste echte mogelijkheid van VIOD in de 7e minuut betekende ook gelijk de 0-1. Ofschoon de aanval voorafgaand wellicht naar buitenspel rook, viel er op de rake kopbal van topschutter Damian Weber weinig aan te merken. De VIOD-aanvaller tekende daarmee alweer voor zijn 13e treffer van het seizoen. Lang kon VIOD overigens niet van deze weelde genieten want waar de Doetinchemse ploeg haar eerste kans wist te promoveren tot doelpunt, profiteerde ook de thuisploeg optimaal van haar eerste mogelijkheid. Jurgen Vink vond na een voorzet van Stan Keukens al koppend de bij de 2e paal vrijstaande Daan Lamers. Laatstgenoemde had weinig moeite om het leer van dichtbij hoog in het net te jagen (1-1). Niet veel later kreeg de thuisploeg andermaal een goede mogelijkheid maar werd de inzet van gelegenheidsaanvoerder Mees Bouwmeister onschadelijk gemaakt door de VIOD-goalie. In de 22e minuut kreeg Jurgen Vink een voorzet van VIOD vrij ongelukkig op zijn voet maar tot zijn eigen opluchting en de ruim aanwezige polderfans ging de bal over het doel van keeper Leroy Razing. Diezelfde Leroy onderscheidde zich op het half uur toen hij met zijn voet handelend op wist te treden op een VIOD inzet van dichtbij. Ofschoon VIOD het betere van het veldspel had, liet de thuisploeg zich in aanvallend opzicht ook regelmatig gelden. In de 37e minuut vormde Timo Philipsen het eindstuk van een vlotlopende omschakeling maar de rappe linksback kon de bal net niet genoeg richting meegeven om het echt gevaarlijk te maken voor de VIOD-goalie. Die had in de 44e minuut wel zijn handen vol aan een bekeken kopbal van Thijmen Bakker. Met een ferme duik wist hij het leer buiten zijn doel te houden. De daarmee geboden rebound aan Daan Lamers werd geblokt door 1 van zijn verdedigers. Vlak voor rust leek VIOD alsnog op voorsprong te komen toen Leroy buiten zijn doelgebied de bal weliswaar wist te raken maar zag dat de rebound wat gelukkig bij een VIOD-aanvaller terecht kwam. De 1-2 leek aanstaande maar met een uiterste krachtinspanning wist Koen Keukens met een geweldige bloksliding een zeker doelpunt te voorkomen. Inmiddels al belandt in de blessuretijd van de 1e helft wist Koen andermaal blokkend op te treden op een gevaarlijke inzet van VIOD. Het betekende de laatste actie van de enerverende eerste helft. De veelvuldig fluitende scheidsrechter Mulder zond beide ploegen naar de kleedkamers voor de thee.

Na rust gebeurde er aanvankelijk niet zo veel. VIOD ging weliswaar op zoek naar de voorsprong maar DDV’23 had in deze fase weinig moeite om verdedigend overeind te blijven. In de 57e minuut ging het vanuit een spelhervatting dan toch mis voor de Polderformatie. Een corner van VIOD werd er door Bohdy van Hal in 1 keer ingedraaid. Of het zo bedoeld was zullen we even in het midden houden, feit was wel dat de Doetinchemers zeer fortuinlijk weer de leiding namen (1-2). Door 2 knappe reddingen van Leroy in de 63e minuut (korte hoek) en 70e minuut (van dichtbij met de voet) mocht de thuisploeg blijven dromen van een resultaat. Het tot dan toe gebezigde 5-3-2 werd beetje bij beetje losgelaten door de ploeg van Martin de Winkel. In de 72e minuut zag Jurgen Vink zijn inzet van een meter of 16 nog een meter of 2 naast gaan maar de poging van Kai Mulder in de 76e minuut had een veel beter lot verdiend. De jonge Leuthse middenvelder zag zijn inzet van een meter of 8 op de doellat uiteenspatten. In een fase waarin DDV’23 steeds meer aanvallende intenties nam, kreeg het in de 85e minuut wederom op een ongelukkige manier een treffer tegen. Mart Pauls wist met uitstekend verdedigend ingrijpen in eerste instantie de Polder meubels nog te redden maar de rebound daaruit voorkomend caramboleerde via het been van Jorn Eijkelkamp op onfortuinlijke wijze alsnog over de polderdoellijn heen (1-3). Omdat opgeven dit seizoen niet in het DDV-woordenboek staat, bleef de thuisploeg ook na deze opdoffer in de slotfase op zoek naar een resultaat. In de 87e minuut leek Jurgen Vink alweer snel te kunnen tekenen voor de aansluitingstreffer maar hij zijn harde inzet werd op bekwame wijze gered worden door de VIOD-doelman. Inmiddels ver in blessuretijd kreeg DDV’23 alsnog de aansluiting te pakken. Met een bekeken pass vanaf het middenveld wist Daan Lamers zijn aanvalspartner Stan Keukens te vinden. In een 1 op 1 met de VIOD-goalie wist hij bekwaam de 2-3 binnen te schuiven. De thuisploeg kreeg daarna nog 1 kans maar scheidsrechter Mulder floot deze gevaarlijke situatie af vanwege een vermeende duwfout. Niet veel later blies de Arnhemse scheidsrechter voor het laatst in deze wedstrijd.

Over het geheel genomen was VIOD de bovenliggende ploeg. Met name in de 1e helft kreeg de Doetinchemse ploeg de meeste en beste kansen. Een Achterhoekse overwinning was in dat opzicht misschien nog niet zo vreemd, echter liet de thuisploeg, voor het eerst gehuld in de prachtige nieuwe DDV’23 tenues, zich niet onbetuigd en wist het de sympathieke koploper van verrassend veel repliek te dienen. De wijze waarop de tegentreffers ontstonden i.c.m. met het geboden tegenwicht en gekregen mogelijkheden, geven toch een wat zure afdronk aan deze op voorhand weinig kansrijk geachte wedstrijd. Het toonde evengoed andermaal aan dat DDV’23 de handdoek zeker nog niet geworpen heeft. En waarom zou het ook. De ploeg heeft al in meerdere wedstrijden aangetoond prima mee te kunnen op dit niveau. Binnenkort start een serie wedstrijden waarin duidelijk zal moeten worden in hoeverre de missie om in de 3e klasse te blijven een kansrijke zal zijn.

Eerstvolgende halte wacht aankomende zondag in Huissen. Daar treffen we in nummer 3 van de klasse Jonge Kracht andermaal een loodzware tegenstander. Maar als iets deze zondag duidelijk heeft gemaakt is dat je altijd moet geloven in een resultaat dus daar gaan we ook in Huissen voor!