Skip to main content

KNULLIG VERLIES VOOR DDV’23 (1-2)

OOIJ Zaterdag 20 April 2240: Afgelopen zaterdag speelde DDV’23 een thuiswedstrijd tegen FC Bergh. Deze wedstrijd was naar de zaterdag verplaatst in verband met de bekerfinale die NEC en Feyenoord een dag later af zouden werken in de Rotterdamse Kuip. Onder meer door een zeer dubieuze strafschop voor de ploeg uit ’S-Heerenberg trok de polderformatie maar weer eens aan het kortste eind (1-2).

De ploeg van trainer Martin de Winkel wordt het hele seizoen al geteisterd door blessureleed. Waar dit de laatste weken stilaan wat minder werd, moest voor dit duel echter een streep door de naam van Stan Keukens. De Leuthse aanvaller kampt met knieklachten en verder onderzoek zal de komende tijd uit moeten wijzen hoe ernstig zijn kwetsuur is. Evenals in de wedstrijd tegen Spero, nam Thijmen Bakker zijn positie over in het team. Overigens gold voor zijn broer Koen Keukens dat ook hij niet geheel okselfris aan de wedstrijd kon beginnen maar hij startte wel in de basis. Helaas moest ook Koen zich al vroeg in de wedstrijd laten vervangen.

Zoals het gezegde ons vertelt doet ‘April wat ie wil’ en dat was ook zeker op deze zaterdag het geval. Mooie zonnige momenten werden aan de lopende band afgewisseld door fikse buien. Omdat de temperatuur ook behoorlijk achterbleef, was het zeker niet altijd even aangenaam. Desondanks hadden weer behoorlijk wat mensen uit Leuth, Ooij en zelfs Millingen de weg naar de Kempkes gevonden. In de beginfase van de wedstrijd kwam FC Bergh wat beter voor de dag dan de thuisploeg. Dat resulteerde ook al snel in een levensgrote kans voor de gasten. In de 2e minuut hield keeper Leroy Razing met een katachtige redding zijn ploeg op de been toen zijn domein van de zijkant af onder vuur werd genomen. Op het kwartier liet ook de thuisploeg voor eerst zich in aanvallend opzicht gelden. Daan Lamers wist met een knappe actie de bal bij Thijmen Bakker te krijgen. Hij had ongetwijfeld een vlammend schot in gedachte maar net voordat hij uithaalde, sprong de bal iets omhoog waardoor hij weinig controle mee kon geven aan het leer en zijn poging uiteindelijk ruim over het doel ging. Het was wel het startsein van een betere fase voor DDV’23 want amper 2 minuten later werd Daan Lamers behendig door Jurgen Vink op pad gestuurd. Zijn poging van een meter of 13 belandde in de handen van de FC Bergh-goalie. In de 17e minuut was aanvoerder Joris Weeren dicht bij een treffer toen hij een corner bij de 2e paal in kon koppen. De Berghse doelman kon de bal nog ternauwernood over zijn doel heen tikken. Op het half uur moest Mart Pauls zich strekken om een gevaarlijke Bergh voorzet onschadelijk te maken. Tot ieders opluchting zag hij dat de bal net aan genoeg hoogte had om over zijn eigen doel heen te vliegen. 1 minuut later werd de thuisploeg aan de andere kant weer gevaarlijk maar zag Timo Philipsen zijn schot geblokt worden en uiteindelijk een metertje over het Bergh-doel heen vallen. Een minuut of 3 voor thee probeerde de Ooijse linksback nogmaals van afstand maar deze poging werd relatief makkelijk gepakt door de Bergh-doelman. Waar het er alle schijn van had dat de ruststand met de brilstand bereikt zou gaan worden, kreeg FC Bergh in de 44e minuut de helpende hand toegestoken van de dienstdoende scheidsrechter. Waar een aanvaller van FC Bergh de bal met de hand beroerde, hetgeen later ook bevestigd zou worden door de scherpe lens van huisfotograaf Dick Braam sr., besloot de Nijmeegse leidsman tot ontsteltenis van alles en iedereen de bal op de stip te leggen. Dit cadeautje werd vakkundig uitgepakt door Jort Hunting (0-1). Niet voor het eerst dit seizoen kreeg DDV’23 dus vlak voor rust een fikse domper te verwerken.

In het 2e bedrijf ging DDV’23 op zoek naar de gelijkmaker maar had lange tijd moeite om de goed georganiseerde Berghse verdediging te kraken. Veel polderpogingen strandde in de eindfase. In de 61e minuut kreeg de thuisploeg een lesje in effectiviteit toen Jesper Kok vanaf een meter of 16 met een bekeken krul de rechterbenedenhoek wist te vinden en Leroy daarmee kansloos liet (0-2). Onder invloed van deze verdubbeling van de achterstand, gooide DDV’23 de tot dan toe behouden speelwijze over boord en ging op zoek naar de aansluitingstreffer. Deze volgde al vlot want een lage corner van Jurgen Vink werd bij de 2e paal binnen gefrommeld. Meest waarschijnlijk was het Timo Philipsen die de bal het laatste zetje wist te geven. De treffer gaf de thuisploeg nieuwe hoop waardoor het nog hartstochtelijk op zoek ging naar meer. Het kreeg daartoe ook zeker wel een aantal goede mogelijkheden. Zo zag Joris Weeren zijn kopbal in de 76e maar rakelings voorbij de 2e paal scheren en 3 minuten later werd een gevaarlijk schot van zijn voet nog net op tijd geblokt. Ook de kopbal 10 minuten voor tijd van Daan Lamers had de gelijkmaker kunnen betekenen maar hij kon de bal net niet de juiste richting meegeven waardoor het leer vrij makkelijk in de handen van de Bergh keeper terecht kwam. 2 minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd zag Timo Philipsen dat de Bergh-doelman alle moeite had om zijn afstandspoging goed te verwerken maar uiteindelijk wist hij de bal wel buiten zijn doel te houden. Wat de thuisploeg ook probeerde, het kreeg de gelijkmaker maar niet op het bord. Inmiddels al in de blessuretijd aanbeland, kreeg de wedstrijd nog een vervelend eind toen de, laten we het netjes formuleren, de warrig fluitende scheidsrechter, nog 2 spelers met rood naar de kleedkamer moest sturen. Aan de kant van DDV’23 ontving aanvoerder Joris Weeren de veldverwijdering. Een paar minuten later klonk het laatste fluitsignaal over de Kempkes en moest de Polderformatie de punten andermaal aan de tegenstander laten.

Het spel van de thuisploeg was een stuk beter verzorgd in vergelijk met de wedstrijd tegen Spero. Het kreeg ook meer mogelijkheden en had in die zin ook echt wel een resultaat verdiend. Door de bizarre pingel op slag van rust werden we bepaald niet geholpen en uiteindelijk blijkt die beslissing van de leidsman van groot belang te zijn geweest. FC Bergh mocht zich gelukkig prijzen met deze 3-punter en voor DDV’23 waren de druiven maar weer eens zuur. Maar goed, het is ook niet de eerste wedstrijd dit seizoen waar we meer uit hadden moeten halen maar uiteindelijk toch als verliezers van het veld afstapte. En als dat zo vaak gebeurt dan zegt dat natuurlijk ook wel weer iets. Op dit niveau zul je je kansen moeten grijpen en anders gaat de tegenstander er mee aan de haal. FC Bergh was op deze zaterdagmiddag echt niet de betere van de 2 maar mocht uiteindelijk wel de 3 punten bijschrijven.

Een dag later wist GVA in Tiel te winnen van RKTVC en wist op die manier weer afstand te nemen van de onderste 2 rechtstreekse degradatieplekken. Mogelijk hangt de Tielse club nog een sanctie boven het hoofd vanwege het mee laten spelen van niet speelgerechtigde spelers in eerdere duels. Voor DDV’23 geldt dat het nog 5 duels heeft om de Doornenburgers te passeren op de ranglijst. GVA heeft 3 punten meer en een beter doelsaldo. Komt er dus op neer dat de Ooijs/Leuthse combinatie in de laatste 5 duels feitelijk 4 punten meer moet gaan halen dan opponent GVA. De klus wordt er niet eenvoudiger op maar zolang de achterstand overbrugbaar is, moet je er voor blijven gaan. Aankomende zondag wacht er andermaal een thuisduel als Concordia Wehl zich op de Kempkes meldt. De Wehlenaren zijn sowieso bezig met een afscheidstournee want zij gaan vanaf aankomend seizoen op zaterdag spelen. Afgelopen zondag wist de Concordianen knap hoogvlieger Jonge Kracht op 1-1 te houden.