Skip to main content

JONGE KRACHT IN DE 2e HELFT EEN MAATJE TE GROOT VOOR DDV’23 (5-1)

HUISSEN Zondag 10 Maart 2024: Afgelopen zondag speelde DDV’23 een uitwedstrijd tegen Jonge Kracht. De polderformatie wist 1 helft prima tegenwicht te bieden aan de sterke Huissenaren maar werd in de 2e helft uiteindelijk eenvoudig aan de kant gezet door de Roodhemden (5-1).

Trainer Martin de Winkel kon voor deze wedstrijd weer beschikken over zijn aanvoerder Joris Weeren. Zijn rentree betekende dat Thijmen Bakker weer naar de bank verhuisde. Ook voor deze wedstrijd besloot de Ooijse oefenmeester het wat behoudende 532 spelconcept toe te passen.

Op het mooie in 2022 geopende sportcomplex de Rode Veste met dito hoofdveld, nam de thuisploeg al snel het initiatief in de wedstrijd. In de 5e minuut werd een kansrijke kopkans door slechte timing bij een Jonge Kracht aanvaller verprutst. 3 minuten later kreeg de thuisploeg andermaal een grote mogelijkheid maar na een individuele actie werd de bal vanaf een meter of 8 over het doel van keeper Leroy Razing geknald. Nadat Jelmer Claassen in de 11e minuut zijn ploeg op de been hield door een kopbal van de thuisploeg van de lijn te houden, luwde langzamerhand de openingsstorm van de ploeg van trainer Gerrit Jan Barten. Dat gaf DDV’23 de mogelijkheid om op adem te komen en wat meer van eigen doel af te gaan spelen. In de 22e minuut werd een gevaarlijke poldercorner met enige moeite verwerkt door de Jonge Kracht defensie. 4 Minuten later kreeg de Ooijs/Leuthse combinatie zelfs de grootste kans van de wedstrijd tot dan toe. Daan Lamers wist met een steekpass Stan Keukens 1 op 1 te zetten voor de Jonge Kracht goalie. Stan leek de bal langs de doelman heen in het doel te schuiven maar zag tot zijn ontsteltenis dat zijn inzet millimeters aan de verkeerde kant van de paal naast ging. Juist in een fase waarin DDV’23 de zaakjes steeds beter op orde kreeg, moest het op bijzondere wijze toch een tegentreffer incasseren. Na een op het oog onschuldig balverlies op het middenveld zag topscoorder van de klasse Joris Boehle in zijn ooghoek dat keeper Leroy Razing wat ver voor zijn doel stond. Met een trap nog van eigen helft wist hij de Haalderse doelman te verrassen (1-0). Eerlijk is eerlijk, een schitterende treffer maar het was wel typerend dat de thuisploeg zo’n moment nodig had om de wedstrijd open te breken. In het vervolg van de 1e helft bleef Jonge Kracht de bovenliggende ploeg maar DDV’23 had ook zeker aandeel in het spel en trachtte vanuit de omschakeling momenten te creëren. Tot echte kansen kwam het niet meer in het restant van het eerste bedrijf.

Mogelijk door de standen op de andere velden, Jonge Kracht zou bij een nederlaag van VIOD Doetinchem en een (ruime) eigen overwinning ineens weer kansrijk worden voor de periodetitel, begon Jonge Kracht fel aan de 2e helft. Dat leverde al snel een aantal kansen op en uit 1 van die kansen wist de thuisploeg in de 60e minuut de 2-0 te maken. De bal viel bij de 2e paal voor de voeten van Wessel Janssen die weinig moeite had om het leer van een meter of 5 binnen te knallen. DDV’23 had het in deze fase erg moeilijk met het spel van de thuisploeg en werd feitelijk een beetje overlopen. De 3-0 in de 67e minuut van opnieuw Joris Boehle was in die zin dan ook niet onlogisch. De spits en aanvoerder van Jonge Kracht werd vanuit het achterveld aan het werk gezet, wist de uitkomende Leroy te omspelen en simpel de 3e Huissense treffer van de middag binnen te lopen. Daarmee was de wedstrijd feitelijk gespeeld en was het in die fase met name aan een aantal goede reddingen van Leroy te danken dat de score niet verder werd opgevoerd. In de 82e minuut moest de Ooijse defensie andermaal capituleren toen de bal vanuit de corner niet goed weggewerkt kon worden. Rick Derks zag het leer tot zijn verrassing via zijn been alsnog het polderdoel inrollen (4-0). Onder invloed van een aantal wissels aan Jonge Kracht zijde kreeg DDV’23 in de slotfase weer wat meer lucht en wist zelfs nog een treffer voor de moeite te noteren. Het was Joris Weeren die in de 86e minuut met een fraaie sleeplob de bal vanaf een meter of 8 over de Jonge Kracht doelman wist te laten vallen (4-1). 3 Minuten later had Stan Keukens de stand een nog draaglijkere aanblik kunnen geven maar hij zag zijn kansrijke inzet via de keeper en paal niet in het doel belanden. Het slotakkoord was evengoed voor de thuisploeg. Ver in de blessuretijd kon Leroy nog knap redden op een harde inzet van een Jonge Kracht aanvaller maar op de prijsgegeven rebound van Damon Kruizenga had hij geen antwoord (5-1). Niet veel later floot de overigens uitstekend fluitende scheidsrechter Lukassen voor het laatst. Door de verrassende nederlaag van VIOD, de Doetinchemmers verloren thuis met 0-3 van DVV, had de thuisploeg zowaar nog een periodetitel te vieren. Vanaf deze plaats van harte gefeliciteerd.

DDV’23 kon de 1e helft prima tegenwicht bieden tegen de, voetbaltechnisch, misschien wel beste ploeg uit de competitie. Wie Jonge Kracht afgelopen zondag heeft zien spelen zal zich verbazen over het feit dat de ploeg zich vooralsnog niet echt in de kampioensrace kan melden. De ploeg beschikt over meerdere zeer vaardige voetballers. Toen de Huissenaren in de 2e helft de duimschroeven met het perspectief van mogelijke periodewinst aandraaide, haakte de wederom weer hardwerkende polderformatie op basis van kwaliteitsverschil af. Zeker geen schande overigens want de kans op een resultaat in Huissen werd op voorhand al niet erg groot geacht.

De komende weken wachten er echter een aantal tegenstanders waarvan geacht mag worden, kijkend naar de ranglijst, dat de kans op succes significant groter is. Zal niet eenvoudig worden maar als de ploeg van trainer Martin de Winkel zicht wil houden op een langer verblijf in de 3e klasse, zal het in de komende weken tot zaken moeten komen. Eerste afspraak daarvoor staat voor aankomende zondag als we in Tiel tegen RKTVC aantreden. De Tielenaren zijn de laatste weken bepaald niet in vorm en wisten slechts 1 punt uit de laatste 6 wedstrijden te halen. Het betekent ook een rechtstreeks duel om de rode lantaarn. Bij winst doet DDV’23 die bedenkelijke eer over aan RKTVC.