Skip to main content

HISTORISCHE 3-PUNTER VOOR DDV’23!!

DUIVEN Zondag 5 November 2023: DDV’23 is van de hatelijke 0 af! In Duiven wist de polderformatie met 1-2 te winnen van DVV en daarmee boekte het 1e elftal van DDV’23 haar 1e competitie overwinning ooit!

Trainer Martin de Winkel koos voor dezelfde startopstelling als dat hij een week eerder had gedaan in de thuiswedstrijd tegen RKTVC. Vanuit het contigent geblesseerde spelers viel er helaas nog weinig positiefs te melden al werd aanvoerder Joris Weeren wel weer opgenomen in de wedstrijdselectie. In geval van nood zou hij mogelijk wat minuten kunnen maken. Overigens zou het in deze wedstrijd niet zover komen.

Op het mooie sportcomplex van DVV met een dito kunstgrasveld werd het strijdplan van DDV’23 al snel duidelijk. De Ooijs/Leuthse combinatie zakte wat in, liet DVV veelal de bal en trachtte vanuit een gesloten organisatie aanvallend om te schakelen. En dat ging de ploeg in de 1e helft prima af. In de 4e minuut werd een schotje van Jasper Scholten gekraakt. De daaropvolgende corner leverde geen gevaar op. De eerste echte mogelijkheid was in de 7e minuut voor Stan Keukens. Siem Hoogma wist de Leuthse aanvaller te bereiken maar zijn schot ging ruim over het doel. Overigens ook geen makkelijke kans want hij werd in zijn poging behoorlijk gehinderd door een DVV-verdediger. Op het kwartier kreeg de thuisploeg haar 1e serieuze kans toen een voorzet van links ingekopt kon worden. De poging ging echter een behoorlijk stukje naast. In de 17e minuut kreeg de thuisploeg een vrije trap te nemen. De bal kwam voor de voeten van een DVV-aanvaller maar zijn inzet was te weinig krachtig om keeper Leroy Razing in verlegenheid te brengen. 2 minuten later kreeg DDV’23 een corner te nemen. Daan Lamers kon bij de 2e paal de bal koppen maar waar het wellicht beter was geweest om de bal rechtstreeks op het doel te koppen, besloot hij het leer terug te leggen en daarmee werd een grote mogelijkheid om zeep geholpen. Het was niet een wedstrijd waarin de kansen elkaar in een rap tempo opvolgde maar DDV’23 had de zaakjes organisatorisch prima op orde. Waar de thuisploeg amper gevaarlijk werd, kon de polderequipe vanuit de omschakeling wel een aantal keren dreigend worden. In de 39e minuut kreeg Siem Hoogma de grootste kans van de wedstrijd tot dan toe.  De voorzet kwam van de voet van Timo Philipsen en daarmee vond hij bij de eerste paal de voet van Siem. Zijn inzet ging net over het DVV-doel. De polderploeg kwam 2 minuten later alsnog aan de verdiende voorsprong. Siem Hoogma wist met een steekpass Daan Lamers op het middenveld te vinden. De lange aanvaller draaide behendig weg en wist zich daardoor vrij baan te verwerven richting de DVV-goalie. Middels een schuiver over rechts passeerde hij de doelman en liet de 0-1 tegen het net aan ploffen. Vlak voor de thee kreeg DDV’23 nog een mogelijkheid. Uitblinker Timo wist met een ingooi de bal bij Thijmen Bakker te krijgen. Door een mêlee van benen wist hij toch de korte hoek te vinden en de DVV-doelman had alle moeite om het leer buiten zijn doel te houden. Niet veel later klonk het rustsignaal.

Na rust kwam de thuisploeg nog wat nadrukkelijker op de helft van de polderformatie te spelen maar grote kansen bleven ook nu uit voor de Duivenaren. DDV’23 bleef loeren op momenten vanuit de omschakeling en uit zo’n moment wist men in de 57e minuut de 0-2 op het bord te brengen. Het was wederom Timo Philipsen die aan de wieg stond van de treffer. Hij ging er vandoor op links en wist met zijn voorzet de meegelopen Stan Keukens te bereiken. De Leuthse aanvaller wist de bal onder de uitgestormde DVV-goalie te schuiven. DVV-trainer Ron Olyslager besloot een dubbele wissel door te voeren in de hoop het tij nog te kunnen keren. Het resulteerde weliswaar in nog meer balbezit voor de Duivenaren maar ook nu bleef de thuisploeg moeite houden met de standvastige polderverdediging. In de 71e minuut wist DVV zowaar de DDV’23 defensie te kraken. De bal kon niet goed geruimd worden en bleef in het strafschopgebied hangen. Op een 12 meter vanaf het doel kwam het leer voor de voeten van een DVV-aanvaller die met een schot in de rechterhoek de prima keepende Leroy Razing kansloos liet (1-2). De Duivenaren schroefde de duimschroeven nog eens wat extra aan maar ondanks dat de druk er behoorlijk op stond, bleven de DVV kansen schaars. DDV’23 daarentegen kreeg wel nog een aantal goede mogelijkheden om de wedstrijd definitief in het slot te schieten. In de 75e minuut kreeg Thijmen Bakker op rechts de bal door Siem Hoogma aangespeeld. Zijn lage schuiver ging rakelings naast. 2 minuten later had Daan Lamers de beslissing op zijn voet maar vond met zijn inzet van een meter of 14 niet het lege doel maar de paal. In de slotfase van de wedstrijd was het vooral overleven voor de polderploeg. Ook nu bleven grote kansen voor de thuisploeg uit maar in zo’n alles of niets fase kan een bal altijd een keer verkeerd vallen. Ver in blessuretijd tikte keeper Leroy Razing een gevaarlijke corner nog net voldoende aan om zodoende groter gevaar te voorkomen. Na een minuut of 7 blessuretijd klonk het bevrijdende eindsignaal van de overigens prima fluitende leidsman Welbers.

Al met al een prima en verdiende overwinning voor DDV’23. Waar het in de andere wedstrijden ook zeker niet aan strijdlust ontbrak, hebben de mannen vandaag 97 minuten lang als leeuwen voor een resultaat gevochten en gelukkig ook gekregen. Een uiterst knappe teamprestatie van het team van Martin de Winkel. De ploeg speelde de hele wedstrijd erg geconcentreerd en kreeg verreweg de meeste kansen. Verdedigend stond het vandaag als een huis en kreeg DVV aanvallend gezien geen voet tussen de deur. En zodoende pakte DVV’23 de eerste overwinning van dit seizoen maar ook de 1e competitie overwinning ooit in de nog prille historie van de fusieclub. Er is op deze zondagmiddag dus een beetje geschiedenis geschreven op het fraaie sportpark Horsterpark.

Aankomende zondag vervolgen we de competitie met een thuisduel tegen GVA. De ploeg uit Doornenburg moest de thuiswedstrijd tegen Jonge Kracht vandaag noodgedwongen annuleren vanwege de slechte gesteldheid van het veld. Zou mooi zijn als we deze overwinning volgende week op passende wijze een vervolg kunnen geven.