Skip to main content

HET 4e WERD ZONDAG 28 April 2024 KAMPIOEN ALS EERSTE SENIORENELFTAL VAN DDV’23!!!!!!

28 april 2024 was het dan zover, de kampioenswedstrijd van ’t Vierdt.

De afgelopen jaren is ’t Vierdt altijd een van de titelfavorieten geweest. Helaas konden ze de verwachtingen in de afgelopen jaren niet waarmaken. Zo werden ze afgelopen seizoen, op 1 punt na, net geen kampioen. Notabene tegenstander van afgelopen zondag Brakkenstein 7, gooide toen roet in het eten door te winnen met 3-7 op sportpark De Kempkes.

De selectie was, op een aantal afwezige spelers na, nagenoeg compleet. De voorgaande 14 wedstrijden werden allemaal winnend afgesloten en ’t Vierdt mocht zich dan ook al officieus kampioen noemen. Woezik 9, de runner up stond op het moment van spelen namelijk 12 punten achter op de koploper met nog 4 wedstrijden te spelen en had daarnaast een aanzienlijk minder doelsaldo dan onze mannen van ’t Vierdt. (+52 om +16)

Om 09:45 werd er afgetrapt in en tegen Brakkenstein. De supporters waren in grote getalen gekomen om de mannen het laatste zetje in de rug te geven.

In de eerste helft zijn de kansen over en weer en is de spanning zichtbaar bij ’t Vierdt. Zonder groots te spelen gaan ze met 2-0 rusten, doelpuntenmakers Koen Bouten en Maikel van den Bergh. Voor rust weet Roy Scholten zijn team nog goed op de been te houden met enkele fantastische reddingen.

De tweede helft heeft ’t Vierdt alle schroom van zich af weten te voetballen. Binnen een kwartier staat het namelijk al 6-0. Beide topscoorders van dit seizoen Stef Lamers (19⚽️) 2x en Maikel van den Bergh (31⚽️) 2x weten het net weer te vinden. Een uitgelezen mogelijkheid werd Jeffrey Vernooij nog geboden om van de nul af te komen dit seizoen. Zijn penalty werd in eerste instantie onberispelijk binnengeschoten. Echter liep Koen Bouten volgens de scheidsrechter te vroeg in. In tweede instantie faalde Jeffrey Vernooij helaas en blijft hij op nul goals staan dit seizoen. Twan Peters wist zich wel van de nul af te schieten, deze kreeg een niet te missen kans aangeboden van Kadeem Schel, 7-0. In de allerlaatste minuut kreeg DDV’23 4 nog een tegentreffer te verwerken alvorens de champagne gepopt kon worden.

’t Vierdt als eerste senioren team van DDV’23 kampioen. Nadat iedereen de felicitaties in ontvangst had mogen nemen, vertrokken de mannen richting Ooij om daar als kampioenen een rondje door het dorp te maken. 

Naderhand werd er nog een mooi feestje gevierd met Feest DJ Tim.

Alle aanwezige en betrokkenen, bedankt namens ’t Vierdt!

Doelpunten:

Maikel van den Bergh⚽️⚽️⚽️

Stef Lamers⚽️⚽️

Koen Bouten⚽️

Twan Peters⚽️

Jeffrey Vernooij❌

Tekst: Jeffrey Vernooij.       Foto’s: Dick Braam sr.

Close Menu

DDV’23
SPORTPARK DE KEMPKES
RIETLANDEN 3
6576 EA OOIJ

📍 Route
☎️
📩 info@ddv23.nl