Skip to main content

GEMANKEERD DDV’23 BEKERT DOOR NA OVERWINNING OP ROOD WIT (4-1)

OOIJ Zondag 22 Oktober 2023: Afgelopen zondag speelde DDV’23 op eigen terrein een bekerwedstrijd in de 1e knock out ronde van het KNVB-bekertoernooi. Tegenstander was de Groesbeekse 4e klasser Rood Wit. Na een moeizame eerste helft wist de polderequipe een veel betere 2e helft af te leveren en een 0-1 achterstand bij rust uiteindelijk met een ruime 4-1 overwinning ongedaan te maken.

Het is al weken puzzelen voor keuzeheer Martin de Winkel. Ook deze zondag had hij voldoende hoofdbrekens ten aanzien van de personele bezetting. Afwezig waren nog immer Joris Weeren (geblesseerd), Joris Tax (weer in training maar door vakantie nog niet beschikbaar) en Mick van Ophuizen (langdurig uitgeschakeld). Daar kwamen de schorsingen van Timo Philipsen (2x geel in de poulewedstrijd tegen SC Millingen) en Levi Verriet (2 gele kaarten in de poulefase) nog eens bij. Laatst genoemde zal de komende weken sowieso ontbreken door de blessure die hij opliep in het treffen met Jonge Kracht.  Alsof dat nog niet genoeg was, moest ook Stan Keukens deze wedstrijd i.v.m. privéomstandigheden op het allerlaatste moment aan zich voorbij laten gaan. Er viel ook voorzichtig goed nieuws te melden. Jurgen Vink en Jasper Scholten sloten na weken en maanden van blessureleed voor het eerst weer aan bij de wedstrijdselectie. Beide heren startte op de bank.

Voor deze bekerwedstrijd kreeg Leroy Razing in het doel de voorkeur boven Frank Klomberg. Niels Janssen, vorig seizoen veelal vast waarde in het team van Martin, werd vanuit het 2e elftal overgeheveld naar DDV’23 1 en zag zijn naam direct weer op het bord van de basis 11 verschijnen. Hij vormde samen met gelegenheidsaanvoerder Mees Bouwmeister het centrum van de verdediging. JO19-speler Mart Pauls vulde de linksback positie in en eveneens JO19-speler Sten Wilting nam op linksbuiten de positie over van Stan Keukens. Het middenveld werd ook voor deze wedstrijd gevormd door Koen Keukens, Kai Mulder en Thijmen Bakker.

Al in de 2e minuut van de wedstrijd nam Rood Wit op uiterst fraaie wijze de voorsprong. Een voorzet werd door spits Kane Wanders door een fenomenale omhaal van een meter of 11 tot doelpunt gepromoveerd (0-1). Een treffer waar zelfs de handen van het weer rijkelijk toegestroomde thuispubliek voor op elkaar gingen. Direct na de aftrap leek de thuisploeg de stand alweer gelijk te trekken maar na een knappe actie zag Daan Lamers zijn inzet van een meter of 15 tegen de rechterpaal belanden. In de 8e minuut kon Siem Hoogma te weinig kracht meegeven aan zijn kopbal waardoor de Rood Wit keeper weinig moeite had deze inzet onschadelijk te maken. Net iets voorbij het kwartier moest de Groesbeekse goalie veel meer moeite doen om een inzet van Kai Mulder buiten zijn domein te houden. Met een katachtige duik wist hij de poging van de Leuthse jongeling vanaf een meter of 12 uit de linkerhoek te tikken. De thuisploeg had weliswaar een bescheiden overwicht maar acteerde vrij plichtmatig en flegmatiek. Keeper Leroy Razing moest in de 28e minuut in actie komen om 1 van de spaarzame Groesbeekse aanvallen onschadelijk te maken. Dat deed hij met de voet uiterst bekwaam. 2 minuten later trachtte Thijmen Bakker middels een bekeken boogbal de rechterkruising te vinden maar doordat zijn inzet wat aan snelheid tekortkwam, kreeg de Rood Wit goalie er toch een handje achter. Een minuut of 5 voor rust ontbrak het aan communicatie toen Sten Wilting en Thijmen Bakker elkaar in kansrijke positie in de weg liepen. De uiteindelijke inzet van Sten ontbeerde daardoor te veel kracht om daadwerkelijk als gevaarlijk gekwalificeerd te worden. De overigens prima in de basis debuterende Sten probeerde het vlak voor de thee nog een keer van afstand maar hij zag zijn afstandsschot van een meter of 22 eenvoudig in de handen van de keeper belanden. Nadat Koen Keukens in de dying seconds voor het rustsignaal dicht bij het doel net te kort kwam voor de gelijkmaker, floot scheidsrechter Leerentveld voor het einde van de 1e helft. Een niet te al te beste eerste helft van de thuisploeg waarin het tempo veelal te laag lag en door de vele wissels er ook heel veel misging. Evengoed had de polderequipe meer dan voldoende mogelijkheden gekregen om minimaal op gelijke hoogte te komen met de Groesbekers.

In de rust besloot Martin 1 wissel door te voeren. Sten Wilting mocht de douche opzoeken en zijn plaats werd ingenomen door Jurgen Vink. Zoals doen gebruikelijk nam hij zijn plek op het middenveld weer in en werd Thijmen Bakker richting de linksbuiten positie gedirigeerd. Of het aan deze wissel lag of aan de woorden uitgesproken in de rust, de thuisploeg trok wezenlijk anders van leer bij aanvang van de 2e helft. In de 47e minuut wist Daan Lamers de bal op een presenteerblaadje af te leveren bij Jelmer Claassen. De rechtsback zag tot zijn eigen ontsteltenis zijn poging van dichtbij aan de verkeerde kant van de paal naast gaan. 3 minuten later kwam de thuisploeg alsnog op gelijke hoogte. Siem Hoogma werd in de diepte weggestuurd en wist de bal met een schuiver voorbij de Groesbeekse doelman in het doel te plaatsen (1-1). Even leek de thuisploeg direct door te willen drukken maar het openingsoffensief aan het begin van de 2e helft, begon gaandeweg weer wat weg te ebben. Het duurde dan ook tot de 66e minuut aleer de thuisploeg weer eens gevaarlijk kon worden. Overigens kwam deze kans wel tot stand middels de mooiste aanval van de middag. Met snel en precies spel werd Mart Pauls op de linkerkant vrijgespeeld. Zijn voorzet vond Siem Hoogma die vervolgens de bal vanaf een meter of 6 keihard tegen de paal aan punterde. 3 minuten later nam DDV’23 alsnog de leiding. Deze keer was Siem het die er op links van door ging. Hij zag zijn inzet nog gered worden door de Rood Wit goalie maar op de prijsgegeven rebound van Koen Keukens had hij geen antwoord (2-1). Daarmee was het verzet van Rood Wit wel gebroken, zeker toen het 3 minuten later weer raak was voor de thuisploeg. De inmiddels ingevallen Riley Wiltink zag zijn inzet gered worden door de Groesbeekse doelman maar ook nu moest hij daarbij een rebound prijsgeven. Siem Hoogma twijfelde geen moment en schot vanaf een meter of 9 de bal hoog in de touwen (3-1). In het laatste kwartier van de wedstrijd kreeg de thuisploeg nog een aantal zeer goede mogelijkheden. Zo vond Daan Lamers in de 79e minuut de voet van de keeper, gleed de goed ingevallen Riley Wiltink een voorzet van Thijmen Bakker op de paal, kwam Siem in een 1 op 1 met de keeper niet voorbij de Groesbeekse sluitpost en trof een vrije trap van Daan ook geen doel. Er werd nog wel 1 keer gescoord. In de 89e minuut werd Daan opzichtig aangetikt in de 16. Scheidsrechter Leerentveld, die overigens een prima wedstrijd floot, twijfelde geen moment en legde de bal op de stip. De lange Ooijse aanvaller ging zelf achter de bal staan en schoot gedecideerd de 4-1 in de netten. Het was rond 10 voor half 5 toen de leidsman voor het laatst in deze wedstrijd floot.

Onder invloed van de vele wijzigingen speelde de thuisploeg met name de 1e helft geen goede wedstrijd. Het tempo lag te laag, de keuzes waren veelal ongelukkig en aan de bal was het bij tijd en wijle behoorlijk slordig. In de 2e helft werd dat beter en liep DDV’23 uiteindelijk weg bij Rood Wit. Met wat meer precisie in het laatste kwartier, had de score nog verder opgevoerd kunnen worden maar uiteindelijk bleef de teller van polderdoelpunten op 4 staan. En dat is, met alles wat er op deze zondag aan spelers ontbrak, een meer dan prima resultaat.

En dus gaat het bekeravontuur nog minimaal een extra wedstrijdje langer door. Hopen een op een mooie tegenstander. Voor zondag staat er echter een nieuwe belangrijke afspraak. Dan komt RKTVC uit Tiel op de koffie. Ook de Tielenaren wisten de volgende ronde te bereiken door een knappe 5-0 overwinning op eveneens 3e klassser SC Emma uit Dordrecht. In de competitie heeft de Tielse ploeg net als de Polderformatie nog geen punten weten te veroveren.