Skip to main content

FRAAIE BEKERZEGE TEGEN SC MILLINGEN (2-1)

OOIJ Zondag 8 September 2024: Afgelopen zondag speelde DDV’23 haar 2e poulewedstrijd van het bekertoernooi. Na het echec tegen VV Alverna een week eerder, ging de polderploeg op zoek naar eerherstel tegen SC Millingen. Op een vol sportpark de Kempkes werd er verdiend gewonnen met 2-1 van de Millingse 3e klasser.

Trainer Martin de Winkel heeft momenteel weinig klagen over de beschikbare middelen. Op de langdurig geblesseerde Mick van Ophuizen na, hij verwacht rond de winterstop weer terug te keren bij de groep, moest enkel alleen de licht geblesseerde Berry Lentjes verstek laten gaan. Ook Mart Pauls ontbrak op het wedstrijdformulier om het simpele feit dat je maar maximaal 5 spelers kunt en mag wisselen. Doelman Leroy Razing is weer terug van vakantie en mocht zijn plaats in het doel weer innemen. Noah van Eck maakte zijn officiële debuut bij DDV’23.

Sportpark de Kempkes was op deze kermiszondag flink volgelopen voor deze bekerderby. Aanvankelijk had SCM in de beginfase het iets betere van het spel. De bal ging bij de Millingenaren iets gemakkelijker rond en DDV’23 moest in de 1e 10 minuten vooral achter SCM aan. Dat spelbeeld ging na de openingsfase snel veranderen. De 1e grote kans was voor de thuisploeg. Daan Lamers mistte vanuit een corner bij de 2e paal het doel op een haar. 2 minuten later was het wel raak voor de Polderformatie. Uitblinker Timo Philipsen werd door Kai Mulder de diepte ingestuurd en hij wist met een lage voorzet Siem Hoogma te bereiken. Hij wist met een knappe draai zich te ontdoen van zijn directe tegenstander en met een schuiver de 1-0 tegen de touwen aan te knallen. Niet veel later kreeg DDV’23 een tegenvaller te verwerken toen Jelmer Claassen geblesseerd het veld moest verlaten. Zijn positie werd overgenomen door Joris Tax die dat overigens op prima wijze invulde. In de 19e minuut kreeg SCM feitelijk haar eerste grote kans. Een gevaarlijke voorzet ging aan alles en iedereen voorbij en draaide de achterlijn over. 3 minuten later vergrootte DDV’23 haar voorsprong. Jasper Scholten stak Siem Hoogma weg en met een schuiver van rechts in de linkerhoek liet hij keeper Chiem Haukes kansloos (2-0). In het vervolg van de 1e helft bleef DDV’23 de bovenliggende ploeg en wist zichzelf nog een aantal prima mogelijkheden te verschaffen. Vlak na de 2-0 kreeg Timo Philipsen op links een prima mogelijkheid maar zijn inzet vond de voet van de SCM-goalie. 10 minuten voor de rust kreeg Daan Lamers een dot van een kans maar hij kon  op een meter of 8 van het doel de bal niet de juiste richting meegeven. Diezelfde Daan kreeg vlak voor de thee zo mogelijk nog een grotere kans maar hij wist in een 1 op 1 de Millingse doelman niet te passeren. Nadat in de blessuretijd Joris Weeren zijn schot in de handen van de keeper zag belanden, floot scheidsrechter Reijers voor de rust.

In de 2e helft kreeg SCM iets meer aandeel in het spel maar creeerde hoegenaamd bijna geen kansen om de achterstand te verkleinen. In de 60e minuut zag Siem Hoogma zijn doelpunt en daarmee een hattrick geannuleerd worden vanwege buitenspel. Het had er alle schijn van dat deze annulering terecht was. Uit het niets wist SCM de achterstand toch te halveren. Een bal die terugkwam van de lat werd eenvoudig achter doelman Leroy Razing gekopt (2-1). De ploeg van trainer Francois Gesthuizen ging daarna op zoek naar de gelijkmaker maar het bleef moeite houden met het genereren van kansen. De thuisploeg kreeg in de 77e minuut via Koen Keukens een behoorlijke mogelijkheid maar zijn schot mistte de juiste richting. Daan Lamers leek de wedstrijd te gaan beslissen en zijn inzet was ook over de lijn heen, de scherpe lens van huisfotograaf Dick Braam sr. heeft dat inmiddels ook bevestigd maar de scheidsrechter kon dit vanuit zijn positie niet beoordelen en dus bleef het 2-1. Waar SCM graag richting de gelijkmaker was gegaan, waren de kansen in de slotfase voor de Ooijs/Leuthse combinatie.  In de 82e minuut vond Daan Lamers de voet van de SCM-goalie en zag Timo Philipsen 5 minuten voor tijd zijn streep uit het doel geranseld worden. De Millingse ploeg kreeg nog 1 kans op de gelijkmaker. In de 88e minuut ging een poging maar rakelings langs de 2e paal. Hier had DDV’23 zichzelf nog lelijk in de vingers kunnen snijden maar tot opluchting van iedereen met een DDV-hart bleef dat leed de ploeg bespaard. Het zal rond de klok van 4 uur zijn geweest toen de prima fluitende scheidsrechter Reijers voor het laatst floot.

DDV’23 was de terechte winnaar van deze derby. Het had het zichzelf een stuk eenvoudiger kunnen maken door met name voor rust al verder afstand te nemen van de Millingse opponent. Daartoe kreeg de polderformatie een aantal goede mogelijkheden. Ook na rust was een poldertreffer goed mogelijk geweest al was het spel in de 2e helft gelijkmatiger en had SCM meer spelaandeel als in het 1e bedrijf. Al met al een mooie zege voor de manschappen van trainer Martin de Winkel en vooral ook een goede reactie na de blamerende nederlaag een week eerder tegen het zwakke VV Alverna. Overigens een compliment aan beide ploegen en supportersschare. Bij eerdere edities tussen beide verenigingen wilde de spanningen nog wel eens de overhand nemen. Daar was op deze mooie en zonnige zondagmiddag op geen enkele wijze sprake van en verliep het duel bijzonder sportief. En zo moet het ook zijn!

Door deze zege heeft DDV’23 nog alle mogelijkheden om net als vorig jaar door te gaan in het bekertoernooi. Het zag Rood Wit eenvoudig winnen van VV Alverna (5-0). De Groesbekers leiden momenteel de poule met 4 punten uit 2 wedstrijden. Aankomend weekend treffen beide teams elkaar in de laatste speelronde van de poulefase. DDV’23 moet om door te willen in de beker van de Groesbekers winnen.  Bij elk ander resultaat zal de poulewinst naar Rood Wit of VV Alverna gaan.