Skip to main content

DURE NEDERLAAG IN DOORNENBURG VOOR MATIG DDV’23 (2-1)

DOORNENBURG Zondag 7 April 2024: Afgelopen zondag speelde DDV’23 een belangrijke wedstrijd tegen rechtstreekse concurrent GVA in de strijd tegen degradatie. In een kwalitatief arm duel verloor de Polderequipe door een late Doornenburgse treffer met 2-1.

Door zijn rode kaart (2x geel) tegen RKSV Driel moest Daan Lamers een wedstrijdje brommen en was dus niet inzetbaar. Zijn vacante positie werd ingevuld door Joris Weeren in de spits te posteren. Zijn positie op het middenveld werd overgenomen door Koen Keukens. De in de wedstrijd tegen Driel uitgevallen Kai Mulder verscheen voor deze wedstrijd op sportpark de Vijzel gewoon weer in de basis.

Op het goedgevulde Doornenburgse sportpark begon DDV’23 wat beter aan de wedstrijd dan de thuisploeg. De polderequipe vond elkaar in de openingsfase wat makkelijker zonder daarmee echt gevaar te kunnen stichten. In de 10e minuut werd de ploeg van trainer Martin de Winkel echter in het zadel geholpen door een merkwaardig moment van GVA-doelman Ted Gerichausen. Hij dook over een ogenschijnlijk ongevaarlijke vrije trap van Jurgen Vink heen en schonk DDV’23 hiermee een voorsprong (0-1). Tot op het half uur bleef DDV’23 een licht optisch voordeel houden ten opzichte van de Doornenburgers maar wist dit niet ook in mogelijkheden uit te drukken. In de 26e minuut kreeg de thuisploeg haar eerste echte mogelijkheid maar de kopbal ging een halve meter naast het doel van keeper Leroy Razing. Een minuut of 10 voor rust kreeg Stan Keukens een grote mogelijkheid om de marge te verdubbelen maar zijn inzet bij de eerste paal werd door een knappe verdedigende actie nog net op tijd voldoende geblokt. 2 minuten voor de thee kreeg Timo Philipsen nog een aardige schietkans maar zijn poging van een meter of 20 ging een metertje over. Ofschoon GVA zich wel wat nadrukkelijker op de helft van DDV’23 aan het manifesteren was in de laatste fase van de 1e helft, kwam de gelijkmaker in de laatste minuut voor rust letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen. Een voorzet van links werd bij de 2e paal ingekopt door de totaal ongedekte Tom van der Welk (1-1). Het bleek nagenoeg het laatste moment voor rust.

Koud uit de kleedkamer kreeg DDV’23 al heel snel de kans om de voorsprong weer te grijpen. Het schot van Thijmen Bakker vond echter de paal en de rebound van Stan Keukens ging ruim over. Net als voor rust hadden beide ploegen ongetwijfeld de beste intenties maar mogelijk bevangen door de belangen van dit duel, was er van goed voetbal weinig sprake. Langzamerhand kreeg GVA wel een klein overwichtje in de wedstrijd. In de 61e minuut hield keeper Leroy Razing DDV’23 in de wedstrijd door zijn handelsmerk maar weer eens te etaleren. In een 1 tegen 1 met een GVA-aanvaller wist hij de bal naast te tikken. De Haalderse keeper zou overigens een minuut of 10 later opgelucht adem hebben gehaald toen hij ver uit zijn doel de bal bij een GVA-speler in de voeten schoof en de bal van een meter of 25 net naast zijn doel geschoven zag worden. In het vervolg van de wedstrijd bleef GVA de ploeg met de meeste intenties maar behalve wat dreiging rondom- en in de 16 en 2 mislukte schoten, was de ploeg van trainer Roy van der Hoek lange tijd niet bij machte om tot echt gevaar te komen. De wedstrijd leek dan ook richting en 1-1 remise te gaan maar in de laatste minuut van de reguliere speeltijd kreeg de polderformatie alsnog de deksel op de neus. Een vrije trap van rechts werd bij de 2e paal ingekopt door Bas Bombach. De treffer had veel gelijkenissen met de 1e Doornenburgse goal want ook nu kon de GVA-middenvelder vrijwel ongehinderd zijn hoofd tegen het leer zetten en de ogenschijnlijk winnende treffer tegen het net aankoppen (2-1). DDV’23, in de laatste fase van de wedstrijd net iets te nadrukkelijk gokkend op een gelijkspel, ging in de absolute slotfase wanhopig op zoek naar de gelijkmaker. Daartoe kreeg het nog 1 kans maar een vrije trap van aanvoerder Joris Weeren werd nu wel goed verwerkt door de GVA-doelman en over de achterlijn getikt. Omdat de Polder corner geen soelaas meer bood en de overigens prima fluitende scheidsrechter Gronouwe niet veel later voor het laatst floot, bleven de punten in Doornenburg en droop de polderformatie gedesillusioneerd af.

Een wedstrijd met van 2 kanten weinig uitgespeelde kansen en voor goed voetbal hoefde je op deze middag ook niet op sportpark de Vijzel te zijn. DDV’23 kwam uiterst gelukkig op een voorsprong maar liet zich gaandeweg de wedstrijd steeds meer het kaas van het brood af eten door de thuisploeg. GVA is allerminst een wonderploeg maar leken op deze middag net iets beter doordrongen te zijn van de belangen van deze wedstrijd. Lange tijd leek de polderformatie in ieder geval een punt over te houden aan dit duel waarmee de voorsprong op GVA intact zou zijn gebleven. In de laatste minuut kreeg het alsnog de deksel op de neus in een duel welke misschien wel geen winnaar verdiende.

Al met al een uiterst zure nederlaag want hierdoor was het weer stuivertje wisselen in de onderste regionen. GVA wipt nu over DDV’23 heen en staat nu op een plek die straks in ieder geval nog een escape biedt via nacompetitievoetbal. Omdat ook RKTVC ineens weer het licht heeft gezien en 2 keer op rij wist te winnen, gaan ook de Tielenaren zich nog nadrukkelijk mengen in de strijd om de laagste nacompetitieplek. Hoewel deze nederlaag hard zal zijn aangekomen, heeft DDV’23 nog voldoende mogelijkheden om zich te kwalificeren voor in ieder geval nacompetitievoetbal. Met nog 7 duels te gaan waarvan de equipe van trainer Martin de Winkel er nog 5 thuis speelt, komen er nog voldoende mogelijkheden aan om punten te pakken. Eerstvolgende kans daartoe dient zich aankomende zondag aan als Spero op bezoek komt op de Kempkes.