Skip to main content

DDV’23 WINT WEER EN KAN NAAR BOVEN KIJKEN!! (3-1)

OOIJ Zondag 24 Maart 2024: Na de noodzakelijke winst een week eerder tegen RKTVC heeft DDV’23 andermaal een belangrijke stap gezet in de strijd om lijfsbehoud. Op eigen veld wist het te winnen van het Duivense DVV (3-1) en bezet nu zowaar een plek die aan het eind van het seizoen nacompetitie biedt.

Trainer Martin de Winkel besloot zijn basis 11 van een week eerder tegen RKTVC intact te houden. Achter de naam van Timo Philipsen stond voor deze middag nog een vraagteken maar zijn kuitblessure was niet van dien aard dat zijn deelname aan deze wedstrijd in gevaar kwam.

Maart roert zijn staart en dat was op deze middag ook nadrukkelijk op sportpark de Kempkes het geval. Zonnige momenten werden razendsnel verwisseld voor winterse buien waardoor het voor het, overigens weer rijkelijk aanwezige publiek, niet altijd even aangenaam was. In de eerste fase van de wedstrijd nam DVV iets meer het initiatief zonder dat het zich kon beroepen op een scala aan mogelijkheden. In de 4e minuut kreeg de ploeg van trainer Ron Olyslager een mogelijkheid in de schoot geworpen door weifelend handelen in de polderdefensie. Het misverstand tussen Leroy Razing en laatste man Mees Bouwmeister bood DVV een enorme kans maar deze werd ruim overgeschoten door 1 van de Duivenaren.  3 minuten later mocht ook DDV’23 haar eerste kans noteren. Een lage voorzet van Stan Keukens vanaf rechts kwam bij Daan Lamers terecht. De lange polderspits kon de bal echter net niet voldoende raken om daadwerkelijk gevaar te stichten. In de fase die volgde had DVV ontegenzeggelijk meer balbezit maar deed daar hoegenaamd weinig mee. DDV’23 liet zich wat inzakken om vandaaruit aanvallend om te schakelen zodra de mogelijkheid zich daartoe voor deed. In de 27e minuut werd Stan Keukens bij de 2e paal gevonden. Zijn inzet leek op weg naar het net maar werd door een DVV-verdediger uit het doel geslagen. Het liet scheidsrechter Eickelmann geen andere keus dan,om de bal op de stip te leggen en gegeven het feit dat hiermee een zuiver doelpunt werd voorkomen, mocht dader Lucas Marogna ook met rood de douches op zoeken. De penalty werd door Daan Lamers feilloos in de rechterhoek geschoten (1-0). Onder invloed van de man meer situatie begon het wedstrijdbeeld te kantelen. DDV’23 kreeg vaker de bal en DVV moest noodgedwongen wat meer terug. Aanvankelijk kreeg de thuisploeg niet direct aanvallend een voet aan wal maar in de 37e minuut werd Daan Lamers in de 16 getorpedeerd en ging de bal andermaal op de stip. Ook over deze penalty was weinig discussie en op bijna identieke wijze vond de spits wederom het net (2-0). In het restant van de 1e helft consolideerde de thuisploeg de voorsprong en gebeurde er weinig verheffends meer.

Waar DVV zondermeer met de beste bedoelingen uit de kleedkamer zal zijn gekomen, kreeg het vlak na de thee de nekslag te verwerken. Uitblinker Stan Keukens wist vanaf rechts met een lage voorzet Joris Weeren te vinden die in alle eenvoud de 3-0 tegen het net aan kon lopen. De eerlijkheid gebied te zeggen dat er aan dit doelpunt wel een buitenspel luchtje hing maar de overigens prima fluitende Eickelmann liet zijn Duivense assistent in de kou staan en keurde de treffer goed. Daarmee leek de wedstrijd wel in het slot geschoten. De gasten in Duiven waren lange tijd niet bij machte om tot serieuze dreiging te komen en de thuisploeg was vooral erg slordig in de eindpass waardoor er feitelijk enige tijd weinig te beleven viel op de Kempkes. In de 59e minuut werd een schuiver van Stan Keukens met enige moeite verwerkt door de DVV-goalie en 10 minuten later moest zijn collega doelman Leroy Razing handelend optreden toen hij vanaf de 16 onder vuur werd genomen. Het waren zeldzame aanvallende intenties in een rommelig verlopen 2e helft waarbij de gure weersomstandigheden het spel ook zeker niet ten goede kwam. Eigenlijk uit het niets mocht DVV toch weer enige hoop koesteren op een resultaat toen in de 72e minuut Mart Pauls de bal tegen zijn hand aan kreeg. De leidsman oordeelde strafbaar hands en legde voor de 3e keer deze middag de bal op de stip. Hoewel Leroy naar de goede hoek ging, was de pingel van Robin van Haeren dusdanig zuiver dat er geen redden aan was (3-1). DVV probeerde in het restant van de wedstrijd nog op zoek te gaan naar de definitieve aansluiting maar het ontbeerde de ploeg uit Duiven aan stootkracht. Aan de andere kant had de Ooijs/Leuthse formatie nog een aantal goede mogelijkheden om aan alle illusies van DVV een eind te maken. Zo vond Stan in de 82e minuut de uitstormende DVV-goalie op zijn pad en vlak voor tijd was zijn lob in een 1 tegen 1 met de keeper net te kort om hem te kunnen verschalken. Scheidsrechter Eickelmann vond het na een minuut of 3 blessuretijd mooi geweest en blies de beide ploegen richting de warme kleedkamers.

Al met al een verdiende overwinning voor de thuisploeg. Geholpen door de vroege rode kaart en benutte pingel, is de ploeg van trainer Martin de Winkel daarna niet of nauwelijks meer in de problemen gekomen. Het spel van beide kanten was niet om over naar huis te schrijven maar een kniesoor die daar nu nog om maalt aan de kant van DDV’23. De moeilijke omstandigheden en het almaar zwaarder wordende veld lieten goed voetbal ook zeker niet altijd toe. Voor de polderformatie is het punten schrapen en dan is deze 3-punter zeer welkom. Door deze overwinning klom DDV’23 nu ook over GVA heen en staat het nu op een plek die aan het eind van het seizoen een escape kan bieden middels promotie/degradatie duels.

Eerstvolgende wedstrijd staat gepland op maandag 1 april en dat is geen grap. Op 2e paasdag speelt de polder equipe op het eigen sportcomplex de Kempkes een wedstrijd tegen Driel. Het betreft hier een inhaalduel. Driel kende een veel mindere generale voor dit duel. In Driel was SDOUC met een 1-5 duidelijk een maatje te groot. Wellicht kunnen we, onder hopelijk betere weersomstandigheden, opnieuw een resultaat boeken.