Skip to main content

DDV’23 WINT VAN SC MILLINGEN (4-2) EN BEKERT DOOR!

OOIJ 16 September 2023: Zondag j.l. won DDV’23 de altijd beladen derby tegen SC Millingen. Met een 4-2 overwinning kreeg de polderequipe wellicht iets te veel van het goede, want SC Millingen (hierna SCM) toonde zich een kranige tegenstander.

Trainer Martin de Winkel heeft de laatste weken te kampen met nogal wat afhakers. Aanvoerder Joris Weeren is nog niet hersteld van zijn enkelblessure en voor Jasper Scholten geldt dat hij sowieso nog een aantal weken vanaf de zijlijn moet toekijken. Komt bij dat Koen Keukens voor deze wedstrijd niet beschikbaar was i.v.m. vakantie en dat Joris Tax zich voorlopig moet schikken in de rol van aandachtig toeschouwer. Zijn helende operatie moet nog immer gepland worden.

Evengoed kon Martin wel met dezelfde 11 beginnen in de afsluitende bekerpoulewedstrijd tegen SC Millingen als dat hij een week eerder kon doen tegen Brakkenstein. De opdracht voorafgaand aan de wedstrijd was duidelijk. Bovendien mocht hij Thijmen Bakker weer in zijn wedstrijdselectie verwelkomen. Om door te bekeren moest er gewonnen worden van de ploeg van Willy Willems. Bij elk ander resultaat zouden de Rijndorp bewoners de poule als nummer 1 overleven. Andere poulegenoten Brakkenstein en Alverna waren op voorhand al kansloos voor de winst in deze groep.

Op een volgepakt sportpark de Kempkes, na schatting wisten zo’n 600-700 supporters uit Leuth, Ooij en Millingen de weg naar de Kempkes te vinden, stichtte DDV’23 het eerste serieuze gevaar. In de 8e minuut werd een doelpunt van Siem Hoogma geannuleerd vanwege buitenspel. Over de rechtvaardigheid van dit besluit was nog wel wat discussie, evengoed was de annulering een feit. Ondanks het gegeven dat de Polderformatie dus al vroegtijdig op voorsprong had kunnen komen waren de Millingenaren in het vervolg van de 1e helft voorzichtig de bovenliggende partij. In de 16e minuut moest keeper Frank Klomberg gestrekt om een gevaarlijke inzet van Joey Wijnhoven te pareren. De op het oude nest teruggekeerde middenvelder ondernam zijn poging van een meter of 18. 3 minuten later was het Timo Philipsen die net iets te kort kwam om de Millingen goalie voorbij te gaan. Doelman Haukes wist ver uit zijn doel het leer voldoende te beroeren om de Ooijse linkervleugel verdediger niet op weg te laten gaan voor de 1-0. Nadat Daan Lamers in de 27e minuut zijn schot naast zag gaan, wist SC Millingen de score te openen. Het was Loek Huisman die in de 28e minuut Frank Klomberg wist te verrassen met een schot vanaf een meter of 15. De inzet leek houdbaar maar de DDV doelman moest evengoed capituleren (0-1). Amper een minuut later had Jelmer Claassen de verhoudingen alweer kunnen herstellen maar zijn inzet vond in de korte hoek de SCM-doelman. Evengoed wist DDV’23 in de 39e minuut de stand alsnog gelijk te trekken. Daan Lamers wist van links met een voorzet Siem Hoogma te vinden. De lange blonde aanvaller wist al koppend op knappe wijze de 1-1 over de doellijn te werken. Een minuut voor rust kreeg de polderequipe de ideale mogelijkheid om aan de leiding te komen. Daan Lamers wist aan de aandacht van de Millingse verdediging te ontsnappen en werd in de hoek van de 16 onreglementair tot halt geroepen door de Millingen goalie. Scheidsrechter Kok twijfelde geen moment en legde het leer op de strafschopstip. Daan Lamers had lak aan de ongeschreven regel dat een ontvanger van een pingel zelf niet achter de bal moet gaan staan en schoot gedecideerd de 2-1 tegen de touwen. In de allerlaatste secondes voor rust wist DDV’23 zich een nog mooiere uitgangspositie te creëren voor het 2e bedrijf toen Stan Keukens door een knappe steekpass van Siem Hoogma 1 op 1 gesteld werd. De Leuthse aanvaller wist uiterst fraai via de onderkant van de lat de 3-1 binnen te knallen. Nadat de aftrap was genomen floot scheidsrechter Kok voor het rustsignaal. Kijkend naar de daadwerkelijke krachtsverhoudingen en vertoonde spel in de 1e helft ging de thuisploeg met een geflatteerde voorsprong richting de thee.

Terwijl de vele supporters nog op weg waren naar een plaatsje langs de zijlijn of op het terras, wist SC Millingen de achterstand te verkleinen naar 3-2. Een onachtzaamheid in de DDV-defensie gaf Joey Wijnhoven een vrije kopkans en deze liet hij niet onbenut (3-2). Niet veel later kreeg de thuisploeg nog een domper te verwerken toen het Mick van Ophuizen uit zag vallen met een knieblessure. De komende dagen zal duidelijk moeten worden wat de exacte ernst is van zijn kwetsuur.  DDV’23 had duidelijk moeite deze tegenvallers te verteren en de ploeg van trainer Willy Willems leek op weg naar de gelijkmaker. Toch had Siem Hoogma in de 56e de 4-2 op zijn schoen maar hij zag zijn inzet gered worden door de SCM-doelman. In de rebound leek Kai Mulder alsnog gevaarlijk te kunnen worden maar hij brak niet door de SCM-verdediging heen. Zijn teruggetrokken pass stelde Jurgen Vink in staat om het Millingen doel te bestoken maar diens inzet werd geblokt in het opgeworpen SCM defensief. In de 60e minuut leek SCM op weg naar de 3-3 maar een katachtige redding van doelman Frank Klomberg voorkwam Millingse euforie. Deze was er naar alle waarschijnlijkheid toch niet gekomen want scheidsrechter Kok had de situatie inmiddels afgefloten vanwege een vermeende Millingse handsbal. In de fase die volgde had SC Millingen de meeste aanvallende intenties en loerde DDV’23 op een omschakelmomentje. Een minuut of 13 voor tijd kregen de gasten een vrije trap te nemen op een meter of 20 van de goal van doelman Frank Klomberg. Laatstgenoemde hoefde niet in actie te komen want de afstandsinzet ging een metertje naast. Dat gold ook voor de Millingse kopbal een minuut later voortkomend uit een corner. Een minuut of 8 voor het einde van de reguliere speeltijd moest de Polderequipe verder met 10 man. Timo Philipsen ontving zijn 2e gele kaart terwijl er over beide kaarten wel wat te zeggen viel ten aanzien van de daadwerkelijke ernst van de situatie. Hoe dan ook, de Ooijse linkervleugelverdediger mocht vroegtijdig onder de douche. Voor SC Millingen het signaal om de druk op de polder defensie nog eens extra op te voeren. Immers aan een gelijkspel zouden de Millingenaren voldoende hebben om door te bekeren. Ondanks verwoede pogingen en een aantal hachelijke momenten in de polderdefensie bleef echt groot gevaar achterwege. Aan de andere kant kreeg DDV’23 een aantal mogelijkheden om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Kai Mulder wist in de 89e minuut van dichtbij de SCM-doelman niet te passeren nadat hij middels een bekeken steekballetje daartoe in staat was gesteld door Siem Hoogma. Diep in de blessuretijd wist Thijmen Bakker alsnog de polderzege veilig te stellen. De behendige aanvaller wist aan de buitenspelval van SCM te ontsnappen en was eerder bij de bal dan de Millingen goalie. Evengoed kwam hij uit in een lastige hoek maar vond hij uiterst knap met behulp van de binnenkant van de paal alsnog het net (4-2). Niet veel later besloot scheidsrechter Kok dat het mooi was geweest en floot hij voor het laatst in deze enerverende derby.

De eerlijkheid gebied te zeggen dat DDV’23 rijkelijk werd beloond met de 4-2 overwinning. SC Millingen was op deze zondagmiddag grote delen van de wedstrijd gelijkwaardig. Bovendien speelde de Polder equipe niet haar beste wedstrijd van de voorbereiding. Het team van trainer Martin de Winkel bereid zich nadrukkelijk voor op een seizoen in de 3e klasse en weet dat het daar niet met dezelfde frivoliteit en onbevangenheid kan spelen zoals men gewend is geraakt in de laatste paar seizoenen. Ook vandaag werd dit nieuwe realisme gebezigd tegen SCM. De Millingenaren herbergen ontegenzeggelijk behoorlijk wat kwaliteit in hun selectie maar waren met name in de laatste linie kwetsbaar. Die kwetsbaarheid werd door de Polderequipe te weinig op de proef gesteld door de wat inzakkende speelwijze.  Overigens een meer dan te billijken strategie van de Ooijse oefenmeester richting de competitie. Met name in de slotfase van de wedstrijd leek SC Millingen kansrijk voor het benodigde gelijkspel maar wist DDV’23 in ondertal de meubels alsnog te redden.

Door deze winst sprong DDV’23 in de poule over SCM heen en mag het zich op gaan maken voor nog een extra bekerrondje ergens in oktober. Meest voorname is het feit dat de Ooijs/Leuthse combinatie een prima opmaat heeft gedraaid richting de competitie. Aanstaande zondag wacht daarin gelijk een pittige klus als de Polderformatie in Zevenaar op bezoek gaat bij OBW. Wat momenteel wel zorgen baart is het aantal blessure gevallen binnen de 1e selectie. Want naast het uitvallen van Mick moest ook Jelmer Claassen voortijdig het veld verlaten. Laten we hopen dat de ernst van de blessures overzichtelijk blijft.