Skip to main content

DDV’23 WINT EN DOET DE RODE LANTAARN OVER AAN RKTVC (1-2)

TIEL Zondag 17 Maart 2024: Vandaag stond de kelderkraker tegen RKTVC op het programma. In Tiel op sportpark de Ridderweide troffen de nummer laatst (DDV’23) en de nummer een na laatst (RKTVC) elkaar in een rechtstreeks duel om de rode lantaarn positie. DDV’23 wist de laatste plaats na een 1-2 overwinning over te doen aan de Tielse formatie van trainer Wim Wouters.

Ten opzichte van de laatst gespeelde wedstrijd tegen Jonge Kracht kende de basisformatie van trainer Martin de Winkel 1 wijziging. Omdat de Ooijse oefenmeester het gebezigde 532 systeem tegen VIOD en Jonge Kracht tegen RKTVC niet nodig achtte, ruilde hij Koen Keukens in voor een wat meer aanvallender ingestelde speler. Dat betekende een basisplaats voor Thijmen Bakker die samen met Stan Keukens en Daan Lamers de 3 mans voorhoede vormde.

Op het niet al te goed- en allesbehalve vlak hoofdveld van sportpark de Ridderweide, nam de thuisploeg aanvankelijk het initiatief. De Tielse ploeg had veelal de bal maar wist daarmee nauwelijks gevaar te stichten. Een eerste inzet op het doel van keeper Leroy Razing in de 4e minuut van een meter of 8 leverde weinig problemen op voor de vandaag weer alert keepende goalie. Bij de eerste beste polderaanval was het wel gelijk raak voor DDV’23. In de 10e minuut wist Daan Lamers zijn collega aanvaller Stan Keukens met een bekeken pass de diepte in te sturen. De Leuthse aanvaller bracht met een bekeken lobschot over een meter of 15 de 0-1 op het bord. 2 minuten later had de stand met iets meer fortuin zelfs al naar 0-2 getild kunnen worden maar Thijmen Bakker zag zijn gekrulde inzet vanaf rand 16 op het alluminium uiteenspatten. De thuisploeg bleef grossieren in balbezit maar behoudens wat weinig verheffende schoten, kon het de polderdefensie maar weinig echt verontrusten. Aan de andere kant kreeg DDV’23 vanuit de omschakeling diverse mogelijkheden om de score naar een hoger plan te tillen. In de 22e minuut werd Stan Keukens nog maar eens over rechts op pad gestuurd. Zijn inzet ging voorlangs het RKTVC-doel. Het bleek voor de thuisploeg uitstel van executie want 2 minuten later was het wel raak voor DDV’23. Timo Philipsen vond vanuit het middenveld Joris Weeren. Zijn inzet werd nog gered door de Tielse goalie maar de prijsgegeven rebound werd door Stan Keukens in het lege doel geschoven (0-2). In de 38e minuut wist de thuisploeg het vele balbezit dan ook eens uit te laten monden in een serieuze kans. Vanuit een corner moest de bal van de lijn gehaald worden door Jelmer Claassen. 3 minuten later kreeg Stan Keukens een ideale mogelijkheid om zijn hattrick te voltooien. Wederom werd de Leuthse aanvaller middels een dieptepass aan het werk gezet en ontdeed zich met een bekeken kap van zijn directe tegenstander. Zijn inzet ging echter luttele centimeters aan de verkeerde kant van de paal naast. Vlak voor de thee kreeg RKTVC haar grootste kans tot dan toe. Een Tielse aanvaller wist zich knap vrij te draaien en leek voor de aansluitingstreffer te gaan tekenen maar zag tot zijn afgrijzen de bal een halve meter over het doel van Leroy gaan. Nadat een misverstand tussen Leroy en zijn verdediging in de laatste minuut voor DDV’23 goed afliep, floot scheidsrechter Scholten voor de thee.

Na rust veranderde er in eerste instantie niet zoveel aan het spelbeeld. De bal was hoofdzakelijk in het bezit van de thuisploeg, de beste mogelijkheden lagen bij de polderformatie. In de 47e minuut leek Joris Weeren kansrijk te worden maar zijn inzet vanaf rechts hield in het midden tussen een voorzet en een schot op doel. Bijna wist Daan Lamers er nog een paar tenen tegenaan te krijgen maar dit werd voorkomen door de RKTVC-defensie. 3 minuten later moest Leroy handelend optreden toen een bal vanuit een corner gevaarlijk richting zijn doel kwam. De rebound daaruit voortkomend werd hoog over het doel geknald. In de 52e minuut ging Daan Lamers ervandoor en leek hij op weg naar de beslissing in de wedstrijd. Waar het meest logisch was geweest dat hij voor eigen succes zou zijn gegaan, besloot hij de bal terug te leggen. Hij wist evenwel geen teamgenoot te vinden en daarmee ging deze grote mogelijkheid verloren. Doordat DDV’23 feitelijk de trekker niet overhaalde en RKTVC inmiddels niet op een onoverbrugbare achterstand had gezet, bleef de Betuwse ploeg vechten voor een resultaat. En omdat het polderspel al gaande steeds slordiger werd, werd de Ooijs/Leuthse combinatie meer en meer op eigen helft gedrukt. Het was aan het sublieme verdedigende werk van de laatste linie van DDV’23 te danken dat echte grote Tielse mogelijkheden uitbleven. Bovendien was de thuisploeg bij de kansen die het wel kreeg allesbehalve doortastend. In de 66e minuut had captain Joris Weeren de zege op het droge kunnen trekken toe hij in de 16 zich vrij wist te kappen. Zijn inzet met links was echter veel te slap om de RKTVC-goalie ernstig te verontrusten. Ondanks de aanvallende armoede bij de thuisploeg bleef de wedstrijd spannend omdat er ook nog maar weinig overleg zat in het spel van DDV’23. Een tegendoelpunt zou leiden tot een hectische eindfase van de wedstrijd. Ondanks wat schoten van afstand, leek een Tielse treffer er lange tijd niet in te zitten. Diep in blessuretijd kreeg de thuisploeg de helpende hand toegestoken van de verder overigens prima fluitende scheidsrechter Scholten toen hij weigerde te fluiten voor buitenspel. De voorgetrokken bal werd door een Tielse aanvaller in het lege doel geschoten. Ondanks verwoede pogingen van grensrechter Geert Keukens wilde de leidsman niets weten van buitenspel en keurde de treffer goed. De tijd was voor de thuisploeg echter te kort om nog echt aanspraak te kunnen maken op een resultaat en 2 minuten later vond de scheidsrechter het welletjes geweest en floot hij deze middag voor het laatst.

Een wedstrijd met 2 gezichten. Voor rust had DDV’23 gelet op het aantal grote kansen al verder afstand moeten nemen van de Tielenaren. Dat had evengoed nog steeds gekund in de eerste 10 minuten na de thee maar gaandeweg werd het spel van de polderequipe steeds slordiger. De bal kon maar moeizaam in bezit gehouden worden en daarmee werd RKTVC onnodig lang in leven gehouden. Het had vooral te maken met het uitstekende defensieve werk van de centrale verdedigers Mart Pauls en Mees Bouwmeister, later nog geassisteerd door aanvoerder Joris Weeren, en de aanvallende armoede bij de thuisploeg dat DDV’23 niet daadwerkelijk ernstig in de problemen kwam. Evengoed was, nogmaals kijkend naar de kansenverhouding, de overwinning wel terecht. De 2e helft was niet goed maar dat de 3 punten uiteindelijk bij de polderformatie terecht kwamen was uiteindelijk wel een logisch gevolg van de krachtsverhoudingen.

En door deze overwinning verlaat DDV’23 de laatste plaats. Deze bedenkelijke eer werd overgedaan aan de tegenstander van vandaag. Zeer goed voor het moraal maar veel belangrijker nog, er is inmiddels volledige aansluiting naar de eerste plekken die recht geven op nacompetitie voetbal. De onderste 2 ploegen zullen rechtstreeks afdalen naar de 4e klasse. Op 1 van deze plekken staat nog immer DDV’23 maar eerstvolgende target lijkt GVA te worden. De Doornenburgers verloren vandaag op eigen veld met 1-2 van VIOD Doetinchem. Volgende week wacht voor DDV’23 een thuisduel met DVV. De Duivense ploeg heeft zich inmiddels op weten te werken naar de 5e plek. Vandaag kwamen ze echter op pijnlijke wijze in aanraking met doelpunten veelvraat Joris Boehle die met een hattrick Jonge Kracht met 0-3 liet winnen in Duiven. Het zal wederom niet makkelijk worden maar de strijd om lijfsbehoud lijkt te zijn ingezet!