Skip to main content

DDV’23 WEERT ZICH KRANIG TEGEN OBW MAAR VERLIEST WEL (3-2)

ZEVENAAR Zondag 24 september 2023: Na een intensieve voorbereidingscampagne begon voor de nieuwbakken fusievereniging DDV’23 gisteren dan eindelijk de competitie. In de uitwedstrijd tegen het sterke OBW nam de polderequipe brutaal een 0-2 voorsprong maar werd in de 2e helft op waarde geklopt en zag de punten uiteindelijk verdiend in Zevenaar blijven (3-2).

Trainer Martin de Winkel had een stuk minder te kiezen dan dat hij grotendeels in de voorbereiding wel had kunnen doen. Joris Weeren, Joris Tax en Jasper Scholten waren reeds bekende absenties, daar kwamen voor deze wedstrijd Koen Keukens (vakantie) en Mick van Ophuizen (knieblessure) bij. Door deze ruime mate van afwezigen moest de Ooijse keuzeheer aanvaller Thijmen Bakker op het middenveld posteren. Een positie waar normaal gesproken een Mick van Ophuizen of een Koen Keukens was geposteerd.

Zevenaar was niet bepaald uitgelopen toen scheidsrechter Gronouwe om half 3 op zijn fluit blies voor het begin van deze wedstrijd. Goed om te zien was dat DDV’23 wel weer door vele Ooijse en Leuthse supporters ondersteund werd. In de openingsfase van de wedstrijd waren beide ploegen goed aan elkaar gewaagd. De teams predikte in de eerste fase vooral controle waardoor zich een aftastende start van dit openingsduel ontwikkelde. DDV’23 zakte ietwat in en liet de bal daardoor wat meer bij de thuisploeg, loerend op een snelle omschakeling. In de 8e minuut mocht DDV’23 de eerste kans van de wedstrijd noteren. Het was Daan Lamers die doorbrak en Stan Keukens wist te vinden aan de rechterzijde van het 16 meter gebied. Zijn schot zeilde een metertje over. 4 minuten later kwam ook OBW voor het eerst aanvallend aan bod. De Zevenaarse formatie wist aan de linkerkant door te breken waarna de bal teruggelegd werd op de 16. De inzet die volgde ging een meter voorbij de rechterdoelpaal. DDV’23, debuterend in de 3e klasse, had weinig last van knikkende knieën en kon prima mee in het niveau. Wel was de ploeg van trainer de Winkel wat slordig op momenten dat tegenstander OBW druk op de bal ontwikkelde en daardoor minder tijd kreeg om te handelen. In de 18e minuut kwam DDV’23 op voorsprong. Vanuit de omschakeling kregen Siem Hoogma en Daan Lamers vrij baan en konden gezamenlijk op weg naar de doelman. Siem wist Daan te vinden en laatstgenoemde scoorde de eerste competitietreffer ooit voor DDV’23. Richting het half uur werd de wedstrijd iets fysieker. Het speelbeeld bleef aardig in evenwicht al ging OBW op het half uur het tempo wat opvoeren. Aanvankelijk leverde dat niet direct gevaar op voor de prima georganiseerde polderverdediging al mocht DDV’23 niet mopperen toen in de 29e minuut een gevaarlijke voorzet aan alles en iedereen voorbijging. In de omschakeling kwam de Ooijs/Leuthse combinatie er wel een aantal keren dreigend uit. Binnen 10 minuten deden zich een 3-tal momenten voor waarbij veelbelovende aanvallen net niet de beslissende eindfase wisten te bereiken veelal door in de eindpass niet altijd de juist keuze te maken. Toch kwam DDV’23 6 minuten voor rust op 0-2. Het was Thijmen Bakker die vanaf randje 16 op sublieme wijze de kruising wist te vinden en de OBW goalie kansloos liet (0-2). In het restant van de 2e helft consolideerde de Polder equipe de voorsprong en gaf de thuisploeg weinig illusie de achterstand nog voor de thee te kunnen doen verkleinen.

Na rust kwam er een ander OBW het veld op. Ofschoon het begin van de 2e helft zich het makkelijkst liet typeren als rommelig was de ploeg van trainer Yassin Ouardighi wel duidelijk een overhand aan het creëren. Aanvankelijk hield de solide DDV-defensie de zaak aardig droog maar in deze fase liet OBW ook nadrukkelijk zien waarom de ploeg minimaal als outsider voor een hoge klassering te boek staat. In de 53e minuut mocht DDV’23 niet mopperen toen keeper Frank Klomberg in botsing kwam met een OBW-aanvaller. Er zijn scheidsrechters die hiervoor de bal op de stip leggen. Scheidsrechter Gronouwe vond het voorval uiteindelijk niet genoeg strafbaar voor een strafschop. In minuut 56 kreeg de thuisploeg de aansluitingstreffer waarop het gelet op aanvallende dadendrang in de 2e helft ook wel recht op had. Frank was kansloos op een kopbal van dichtbij (1-2). Nadat de thuisploeg in de 61e minuut een schot van een meter of 22 een metertje naast zag gaan, kwam in de 64e minuut de bijna niet te vermijden 2-2 op het bord. Nadat de bal in eerste instantie nog de lat raakte, schot de OBW-aanvaller op het randje van buitenspel alsnog de gelijkmaker binnen. Amper een minuut later had de ploeg van trainer Martin de Winkel alweer de leiding kunnen nemen. Daan Lamers kreeg tot 2 keer toe de kans om DDV’23 weer op voorsprong te zetten maar even zo vaak vond de OBW-doelman een antwoord. Mogelijk geschrokken van de prijsgegeven mogelijkheid nam OBW wat gas terug en liet DDV’23, ongetwijfeld onbedoeld, zich herpakken. De polderformatie kreeg weer wat kleine momentjes. Een schotje van Daan Lamers kon in die fase relatief makkelijk opgeraapt worden door de OBW-goalie. Nadat het spel even stilgelegd werd vanwege de aanwezigheid van een drone boven het veld, wist OBW in de 75e minuut de ommekeer compleet te maken. Vanuit een corner werd de 3-2 binnengekopt. Ofschoon de thuisploeg zich met name in de 2e helft de bovenliggende partij toonde, was DDV’23 geenszins van plan om de nederlaag als voldongen feit te accepteren en begon zich aanvallend weer wat meer te manifesteren. In de 78e minuut kon de linksback van OBW ternauwernood een voorzet van Kai Mulder onschadelijk maken. Aan de andere kant moest Frank Klomberg handelend optreden op een voorzet die tussen het doelgebied en de strafschopstip viel. Hij wist deze klus bekwaam te klaren. In het eindstuk van de wedstrijd golfde het spel op en neer waarbij DDV’23 in de absolute slotfase nog 2 mogelijkheden kreeg om toch nog loon na werken te krijgen. Uit een corner kwam het leer uiteindelijk voor de voeten van Daan Lamers. Zijn inzet belandde in het zijnet. Diep in blessuretijd wist Timo Philipsen nog bijna de OBW-goalie in de korte hoek te verrassen maar ook deze mogelijkheid trof geen doel. Dat bleek ook het laatste moment te zijn in deze boeiende en sportief verlopen wedstrijd want luttele seconden later klonk het eindsignaal.

Na een 1e helft waarin DDV’23 brutaal de leiding wist te nemen, kwam OBW na de rust veel sterker uit de kleedkamer en maakte zeker in het 1e half uur na de thee de pretenties van topploeg in deze klasse meer dan waar. DDV’23 verdedigde zich met hand en tand maar kon niet voorkomen dat de Zevenaarse ploeg erop en erover ging. Gezien het vertoonde spel was de overwinning voor OBW terecht al had de ploeg van Martin de Winkel op basis van wilskracht en strijdlust best een puntje verdiend. Die kwam er helaas niet maar de manschappen hebben zich kranig geweerd en dat biedt zeker perspectief voor het vervolg van deze competitie.

En dat vervolg krijgt aanstaande zondag alweer gestalte als de Polderploeg thuis Eldenia ontvangt. De Eldenaren verloren hun openingsduel met 2-4 van Huissense Jonge Kracht. We trappen af op de Kempkes om 14:30 uur.