Skip to main content

DDV’23 VLOT KLAAR TEGEN DVSG (1-3)

GROESBEEK Zondag 6 Oktober 2024: Op Leuthse kermis zondag speelde DDV’23 vandaag een gemeentelijke derby tegen DVSG. Op sportpark de Horst had de polderformatie weinig tijd nodig om definitief afstand te nemen van de Groesbekers. Het won uiteindelijk met 1-3 maar dat was gelet op de vele onbenutte mogelijkheden nog een vrij schrale afspiegeling van de krachtsverhoudingen.

Trainer Martin de Winkel moest het doen zonder Jurgen Vink. De technisch begaafde middenvelder ontving in de wedstrijd tegen Victoria’25 een rode kaart en zag tot ieders verbazing een 5 wedstrijden tellende schorsing op zijn deurmat ploffen. Speler en club zijn inmiddels in beroep gegaan tegen deze absurd hoge sanctie dus het is nog even afwachten hoe hoog de strafmaat uiteindelijk echt gaat worden. Er viel ook goed nieuws te melden. Rechtsback Jelmer Claassen is weer fit. Hij begon evengoed nog op de bank maar viel een minuut of 10 voor het eind van de wedstrijd in. In vergelijk met de startopstelling tegen Victoria’25 nam Ivo Pott de positie van de geschorste Jurgen Vink over.

Sportpark de Horst liep aardig vol voor deze wedstrijd. Ondanks de wat frisse wind waren de omstandigheden dan ook prima. Vrijwel direct vanaf de aftrap nam DDV’23 het initiatief in de wedstrijd. De Groesbekers hadden waarschijnlijk als tactiek om de polderformatie zover mogelijk van eigen doel te houden maar dat lukte de Rood Zwarten niet of nauwelijks. Al vanaf de 1e balomwentelingen werd het krachtsverschil duidelijk. Timo Philipsen mocht dan ook al snel de eerste mogelijkheid noteren. De snelle linksback probeerde in de korte hoek de Groesbeekse keeper te verschalken maar hij zag zijn poging gered worden waarbij de bal waarschijnlijk toch wel naast het doel zou zijn gegaan. In de 8e minuut werd aanvoerder Joris Weeren onreglementair binnen de 16 tegen het gras aan gewerkt en dat liet scheidsrechter Iniguez geen andere mogelijkheid om de bal op de stip te leggen. De strafschop werd door de Ooijse aanvoerder zelf omgezet in een treffer (0-1). 3 minuten later was het alweer raak voor de equipe van trainer Martin de Winkel. Siem Hoogma wist de bal in de 16 handig over de uitkomende doelman heen te wippen en liet op deze wijze de 0-2 tegen het net aan ploffen.  In de 18e minuut kreeg DVSG 1 van haar spaarzame mogelijkheden. Van dichtbij was de inzet echter te krachteloos om keeper Leroy Razing daadwerkelijk te verontrusten. De wedstrijd telde 21 minuten toen DDV’23 het duel in feite al besliste. Daan Lamers stak met een bekeken bal Stan Keukens de diepte in en hij wist op feilloze wijze de 0-3 op het bord te brengen. In het vervolg van de 1e helft nam de polderformatie wat gas terug en consolideerde de ruime voorsprong. DVSG was aanvallend niet bij machte om de polderverdediging op de proef te stellen. 2 minuten voor rust kreeg Timo Philipsen nog een goede mogelijkheid maar hij zag zijn inzet een meter of 2 over het Groesbeekse doel heen vliegen.

In de 2e helft bleef DDV’23 de duidelijk betere ploeg. De thuisploeg probeerde met lange ballen de voorwaartsen te bereiken maar de polderverdediging had daar prima zicht op. Het spel van de Blauw Witten leverde wel wat aan kwaliteit in, zeker in het vergelijk met de 1e 30 minuten van de wedstrijd. Evenwel bleef de ploeg kansen krijgen. In de 47e minuut gaf Stan Keukens de bal voor op de mee op gekomen Timo Philipsen maar zijn inzet van een meter of 8 ging naast. 2 minuten later kwam Stan net iets te kort om de uitstormende DVSG-doelman te verschalken. Het is de laatste weken een goed gebruik om rond de 60e minuut uitgebreid te gaan wisselen. Zo ook in deze wedstrijd. Trainer Martin de Winkel bracht een 4-tal verse krachten in. Thijmen Bakker, Noah van Eck, Jasper Scholten en Koen Keukens vervingen Levi Verriet, Ivo Pott, Kai Mulder en Stan Keukens. Het veranderde uiteindelijk weinig aan het spelbeeld want DDV’23 bleef de touwtjes strak in handen houden. In de 67e minuut kreeg Daan Lamers een grote kans bij de 2e paal maar zijn inzet ging over. 4 minuten later werd een inzet van Timo Philipsen van de doellijn weg gewerkt door de DVSG-defensie. Op een kwartier voor het einde van de wedstrijd vormde Thijmen Bakker het slotstuk van een vlot lopende aanval over meerdere schijven maar helaas zag de jonge Leuthse aanvaller de bal over het Groesbeekse doel vliegen. In de 82e minuut deed DVSG zowaar wat terug. Een schuiver van een meter of 16 van Tijs de Jong liet keeper Leroy Razing kansloos en verdween in de linkerhoek (1-3). DVSG toonde zich strijdlustig en had ongetwijfeld de beste bedoelingen om de zo goed als zeker zijnde polderoverwinning te doen wankelen. In de uitvoering kwam hier echter niet zoveel van terecht. Ook in de slotfase bleef DDV’23 zich een aantal goede kansen verwerven en kon DVSG geen aanspraak maken op meer treffers. In de 85e minuut moest de Groesbeekse goalie andermaal reddend optreden op een inzet van Timo Philipsen. 3 minuten voor tijd hoefde hij niet in actie te komen toen Jasper Scholten een goede schietkans van een meter of 15 over het doel joeg.   Vlak voor tijd moest de DVSG-doelman nog 1 keer handelend optreden. Hij wist een voorzet van Siem Hoogma op Koen Keukens eruit te halen. Had hij dat niet gedaan dan was 1-4 waarschijnlijk de einduitslag geweest. Rond de klok van 10 voor 4 floot scheidsrechter Iniguez, die overigens geen enkele moeite kende om dit sportieve duel in goede banen te leiden, voor het laatst.

Na de vliegende start kwam de polderformatie feitelijk niet meer in de problemen. De Ooijs/Leuthse combinatie was heer en meester in Groesbeek en had wat wellicht wat meer doelpunten moeten porren uit de vele mogelijkheden die het kreeg. In die zin is de 1-3 einduitslag nog een vrij magere uiting van de krachtsverschillen. DVSG had niet zoveel in de melk te brokkelen en zal misschien nog niet eens zo ontevreden zijn geweest met deze relatief kleine nederlaag. Voor DDV’23 betekende deze zege alweer de 3e victorie in evenzoveel competitiewedstrijden en gaat door deze overwinning nu alleen aan kop al is de competitie natuurlijk nog erg pril.

Volgende week wacht een thuisduel tegen de VV Krayenhoff. De Kraaien zagen hun wedstrijd tegen Germania bij een 0-0 tussenstand gestaakt worden vanwege een ernstige blessure bij 1 van de spelers. Na wedstrijden tegen, en dat zeggen we uiteraard met alle respect en eerbied, ploegen uit het veronderstelde ‘rechterrijtje’ zou de wedstrijd tegen de Nijmegenaren zo maar eens de 1e echte krachtmeting van het seizoen kunnen worden.