Skip to main content

DDV’23 VERLIEST IN LENT BIJ HERVATTING VAN COMPETITIE (4-1)

LENT Zondag 28 Januari 2024: Afgelopen zondag speelde DDV’23 voor het eerst sinds 3 december 2023 weer een wedstrijd. Op sportpark Vossenpels in Lent boekte thuisploeg DVOL een verdiende overwinning al was de uiteindelijke 4-1 uitslag een wat te ruime afspiegeling van de daadwerkelijke krachtsverhouding waarbij de Lentenaren ook nog eens opzichtig in het zadel werd geholpen door de dienstdoende leidsman.

De noodgedwongen lange winterstop, door de weersomstandigheden werden zowel in december als in januari wedstrijden van het programma geschrapt, zag trainer Martin de Winkel zijn selectie weer op krachten komen en blessures helen. Dat betekende dat de Ooijse oefenmeester weer wat meer keuzes te maken had en dat het contigent afwezige spelers teruggebracht kon worden naar 4. Siem Hoogma bivakkeert sinds begin van deze maand in Spanje voor een buitenlandse stage van een half jaar en Mick van Ophuizen wacht nog een lang revalidatietraject i.v.m. een zware knieblessure. Joris Tax moest deze wedstrijd laten lopen door liesproblemen en Levi Verriet is ook nog immer herstellende van een enkel kwetsuur. Overigens heeft laatstgenoemde de veldtrainingen weer kunnen hervatten.

Martin koos ervoor om Mart Pauls naast Mees Bouwmeister te zetten centraal achterin. Dat betekende dat Koen Keukens doorschoof naar het middenveld waar hij samen met Jurgen Vink en Kai Mulder de middenlinie vormde. De 3-mans aanval werd gevormd door Joris Weeren, Stan Keukens en Daan Lamers.

Na weken van storm, regen, sneeuw en vorst, was het vandaag aangenaam toeven op sportpark Vossenpels. De weersomstandigheden hadden echter wel hun sporen achter gelaten op het hoofdveld van de Lentenaren waardoor er uitgeweken werd naar 1 van de naastgelegen kunstgrasvelden. Nadat scheidsrechter Kok om 14.00 uur beide ploegen van start liet gaan, nam de thuisploeg al snel een vooral optisch overwicht. Zoals zoveel ploegen in deze 3e klasse zette de thuisploeg hoog druk. Heel veel gevaar gaf dat aanvankelijk niet al moest keeper Frank Klomberg in de 2e minuut wel ingrijpen op een kopballetje bij de 2e paal. In de 16e minuut leek het doelnet van DDV’23 te bollen na een Lentse inzet van een meter of 12 maar bal toucheerde enkel alleen het zijnet. Behoudens wat kleine omschakelmogelijkheden had DDV’23 aanvankelijk aanvallend niet zoveel in melk te brokkelen. In de 21e minuut draaide een voorzet van Jelmer Claassen bijna bij de 2e paal het doel in.  Maar ook de thuisploeg had moeite om het veldoverwicht te vertalen naar kansen en mogelijkheden. Het kreeg in de 26e minuut echter de helpende hand toegereikt van scheidsrechter Kok die in een bijna niet te waarnemen duwtje een strafschop zag. Deze erg goedkoop gegeven pingel werd gedecideerd door Luuk Jetten achter Frank Klomberg geschoten. De opgelopen achterstand was voor DDV’23 wel het startsein om zelf wat meer uit de schulp te kruipen en zich in aanvallend opzicht actiever te gaan tonen. In de 34e minuut kreeg Daan Lamers op de rechterhoek van de 16 de bal aangespeeld door Kai Mulder. Het schot dat volgde ging een 1,5 meter naast het Lentse doel. In de tegenaanval van DVOL mocht DDV’23 niet mopperen toen een Lentse inzet op de paal belandde.  In de 38e minuut wist middenvelder Jurgen Vink er op rechts kansrijk van door te gaan maar zijn schuiver schoof een metertje voorbij de 2e paal. Waar DDV’23 zich dus aanvallend meer en meer met het spel ging bemoeien, kreeg het in de 41e minuut de deksel op de neus. Het was Milan Gardien die een gaatje vond in de Polderdefensie en het doel van Frank enigszins verdekt onder vuur nam van rand 16. Ofschoon de bal door het midden ging, kon Frank er door de snelheid en waarschijnlijk slechte zicht nog wel een handje tegenaan krijgen maar dat bleek niet voldoende om de bal buiten zijn doel te houden (2-0). Vlak voor rust kreeg DDV’23 nog een goede mogelijkheid de marge weer te verkleinen toen Jurgen Vink vrijstaand al koppend het DVOL-doel onder vuur kon nemen. De met de voeten behendige middenvelder kreeg de bal niet goed om zijn voorhoofd en zag het leer uiteindelijk nog een behoorlijk stukje over het Lentse doel verdwijnen. Niet veel later floot scheidsrechter Kok voor de rust.

Na de thee kwam de polderformatie prima uit de kleedkamer. In de 49e minuut kon Daan Lamers zich door de Lentse defensie heen slalommen maar was in de eindfase te besluiteloos en werd uiteindelijk gestuit door de DVOL-goalie. Amper een minuut later leek Stan Keukens het Rood Witte doel te gaan bestoken maar zijn inzet werd op het allerlaatste moment geblokt door een DVOL-verdediger. Nadat Kai Mulder in de 50e minuut met een schot vanuit kansrijke positie nog maar eens de aanvallende polder dadendrang had bevestigd, wist DVOL in de 52e minuut de wedstrijd in het slot te schieten. In de omschakeling ging DVOL er op rechts van door. De afgemeten voorzet werd eenvoudig door Luuk Geerlings tegen de touwen aan gegleden (3-0). Toen 2 minuten later de Ooijs/ Leuthse verdediging de bal niet goed weggewerkt kreeg kon Milan Gardien vanaf een meter of 12 in de linkerbenedenhoek plaatsen en met zijn 2e treffer van de middag de 4-0 op het bord brengen. Waar het er in de 1e 5 minuten van de 2e helft op leek dat DDV’23 er echt nog een wedstrijd van wilde gaan maken en voorzichtig gedacht mocht worden aan een aansluitingstreffer, was de wedstrijd in de 54e minuut ineens beslist. Het sierde de ploeg van Martin de Winkel dat het ondanks de onoverbrugbare achterstand bleef werken en daarvoor werd het in de 60e minuut beloond. Jelmer Claassen wist met een vrije trap Jurgen Vink te bereiken. Laatstgenoemde ontdeed zich van zijn directe tegenstander en wist de bal onder de DVOL-goalie in het doel te plaatsen. In het vervolg van de wedstrijd probeerde beide ploegen nog op zoek te gaan naar treffers maar levensgrote kansen bleven feitelijk achterwegen. In de 77e minuut wist Frank met een knappe redding nog de 5-1 te voorkomen. Scheidsrechter Kok vond weinig blessuretijd en floot rond 15.50 uur voor het laatst.

Als je met 4-1 verliest dan is dat vaak niet onterecht en dat gold ook voor deze nederlaag. De ploeg van trainer Thijs Hendriks had praktisch de hele wedstrijd een veldoverwicht en dat de 3 punten uiteindelijk in Lent bleven was dan ook terecht. DVOL heeft een prima ploeg die door deze overwinning opklom naar de 4e plek op de ranglijst. En toch lagen er ook op deze middag weer kansen voor DDV’23. In de fase na de 1-0 kreeg het wat mogelijkheden op de gelijkmaker en vlak na rust rook het kortstondig aan een aansluitingstreffer. Bovendien grossierde de thuisploeg tot aan de onterechte penalty weliswaar in balbezit, tot op dat moment wist het maar summier gevaarlijk te worden en had DDV’23 de zaakjes verdedigend prima voor mekaar.

Aankomend weekend in de thuiswedstrijd tegen OBW maar weer opnieuw proberen. De Zevenaarse ploeg had in deze speelronde weinig in de melk te brokkelen tegen koploper VIOD en ging er thuis met een 0-3 nederlaag van af. Door de winterse perikelen in de afgelopen weken, heeft de polderploeg zich feitelijk maar 1 week voor kunnen bereiden op de herstart van de competitie. Aankomende week 2 goede trainingen draaien en dan knallen tegen OBW!!