Skip to main content

DDV’23 TOONT KARAKTER EN BOEKT FRAAIE UITZEGE BIJ ELDENIA (1-4)

ARNHEM (ELDEN) Zondag 25 Februari 2024: DDV’23 heeft middels een fraaie zege op Eldenia de aansluiting met de andere staartploegen weer gevonden. Op sportpark Elden toonde de manschappen van trainer Martin de Winkel karakter door Eldenia met maar liefst 1-4 te verslaan.

De Ooijse oefenmeester had, los van de langdurig geblesseerden Levi Verriet, Joris Tax en Mick van Ophuizen, de beschikking over een verder complete groep. Ten opzichte van de laatst gespeelde competitiewedstrijd tegen OBW, keerde Koen Keukens terug in de basis elf. Zijn rentree ging ten koste van Jasper Scholten die tegen de Zevenaarse ploeg wel in de basis mocht starten.

Onder prima weersomstandigheden begon de thuisploeg het best aan de wedstrijd. Het was dan ook niet geheel onlogisch dat de Arnhemmers in de 7e minuut de eerste grote kans mochten noteren. Een kopbal vanuit een corner kon nog maar ternauwernood van de polder doellijn gekeerd worden. Het zou niet de laatste keer zijn dat de thuisploeg door de lucht gevaarlijk werd. 2 minuten later was het opnieuw sidderen geblazen in de polderdefensie toen andermaal vanuit een corner de Eldense luchtmacht kansrijk werd maar ook deze keer werd er geen doel getroffen. Rond het kwartier kon het gezegde ‘driemaal is scheepsrecht’ uit de kast getrokken worden want vanuit een vrije trap aan de rechterzijkant kon Jop Spijker bij de 2e paal ongestoord de 1-0 tegen het net aankoppen. De mandekking was even niet op orde in de DDV-defensie. In de 21e minuut wist keeper Leroy Razing de polderformatie op de been te houden toen hij met een knappe reflex in een 1 tegen 1 situatie de 2-0 wist te voorkomen. De goalie uit Haalderen speelde sowieso een puike wedstrijd. Ofschoon DDV’23 zeker niet ondersteboven werd gespeeld door de Eldenaren, had de vandaag in het geheel wit gestoken polderformatie het niet makkelijk in het 1e half uur. De gelijkmaker in de 27e minuut kwam dan ook redelijk uit de lucht vallen. Het was rechtsback Jelmer Claassen die met een bekeken passje Stan Keukens aan de rechterkant van het strafschopgebied wist te vinden. Hij wist met een schuiver de Eldenia-goalie te verschalken al kreeg de doelman er nog wel een paar vingers tegenaan. Het bleek uiteindelijk niet voldoende om het leer uit zijn doel te houden (1-1). Een meevaller want feitelijk was dit de 1e mogelijkheid die de Ooijs/Leuthse ploeg zich wist te verschaffen. Het doelpunt bleek achteraf wel een kantelpunt in de wedstrijd. Waar tot op dan toe de thuisploeg de betere van beide teams was, kreeg DDV’23 na de gelijkmaker meer vat op de gastheren en werd het stilaan ook steeds dreigender. In de 39e minuut kon een schotje van Koen Keukens nog redelijk eenvoudig gepareerd worden door de Eldenia goalie. Met een vrije trap op de rand van de 16 van Kai Mulder 5 minuten later, er was nog even de twijfel of de overtreding op Stan Keukens niet binnen het strafschopgebied werd begaan, had de Eldenia keeper het al een stuk lastiger maar ook nu wist hij het leer uit zijn territorium te boksen. Nadat Leroy vlak voor rust een afstandspoging van de thuisploeg eenvoudig onschadelijk had weten te maken, floot scheidsrechter Broekhuis voor de rust.

Na de thee bleven beide ploegen optisch aardig in evenwicht maar waar Eldenia voor de rust de meest gevaarlijke van de 2 ploegen was, waren de rollen nu omgedraaid.  De DDV’23 spelers wisten elkaar makkelijker te vinden en dat resulteerde al snel in kansrijke momenten. In de 50e minuut werd Daan Lamers in de 16 onreglementair tegen het gras gewerkt. Het liet leidsman Broekhuis geen andere keuze dan de bal op de stip te leggen. De lange aanvaller ging zelf achter de bal staan en liet met een inzet in de rechterhoek de Eldenia goalie kansloos (1-2). 2 minuten later werd DDV’23 opnieuw gevaarlijk toen Timo Philipsen er op links van door ging. Zijn inzet werd evenwel redelijk eenvoudig gepareerd door de Arnhemse doelman. Enkele minuten later wist Daan Lamers zich door de Eldenia verdediging heen te murwen maar zijn voorzet kon door de doelman onschadelijk gemaakt worden. Deze serie van mogelijkheden gaven een prima beeld van de aanvallende dadendrang van de polderformatie. De 1-3 in de 61e minuut was in dat kader dan ook niet eens onlogisch. Timo Philipsen wist zichzelf aan de linkerkant van het veld te lanceren en liet met zijn snelheid vele Eldenaren zijn hielen zien. Met een imposante rush stoomde hij richting het vijandelijke doel en liet met een schuiver vanaf een meter of 17 de bal in de rechterhoek ploffen. De thuisploeg ging in het vervolg van de wedstrijd op zoek naar een aansluitingstreffer en kreeg daar ook wel een paar momentjes voor. Zo ging een inzet vanuit een korte corner rakelings voorbij de 2e paal en moest Leroy Razing in de 67e minuut handelend optreden op een kopballetje. Maar echte grote kansen bleven door consistent polder verdedigen uit voor de Arnhemmers. Bovendien loerde DDV’23 nadrukkelijk op de omschakeling dus Eldenia kon zeker geen va banque spelen. In de 70e minuut vond er nog wel een opmerkelijk moment plaats. Scheidsrechter Broekhuis vond het noodzakelijk om een bijna niet meer toegepaste spelregel af te stoffen. Hij oordeelde dat Leroy de bal meer dan 6 seconden vast hield en gaf daarom een indirecte vrije trap aan de thuisploeg. De free-kick strandde gelukkig in de muur. Richting het einde van de wedstrijd ging het geloof er bij de thuisploeg meer en meer uit en had DDV’23 steeds minder moeite met het verdedigen van de voorsprong. In de 84e minuut maakte Koen Keukens als eindstuk van een prima polder aanval aan alle Arnhemse illusie een einde door vanaf de rand 16 met een bekeken schotje de 1-4 in de rechterbenedenhoek te krullen. Nadat de thuisploeg in de 87e minuut nog een grote kans had laten liggen op een eretreffer floot arbiter Broekhuis zonder al te veel blessuretijd te rekenen voor het laatst.

Een heerlijke en verdiende overwinning voor DDV’23 die de burger moed zal geven. De polderformatie had het een half uur lastig met de thuisploeg maar nam na de gelijkmaker het heft steeds meer in handen. Bovendien was het vandaag buitengewoon effectief bij het benutten van kansen. Ondanks alle tegenslagen die de equipe van Martin de Winkel dit seizoen al heeft moeten incasseren, blijft de ploeg alles geven voor resultaat. En dat is zondermeer bewonderingswaardig te noemen. Het zal een hels karwei worden om het hoofd boven water te houden in deze sterke 3e klasse maar als je als ploeg zo wilt vechten voor punten is die missie zeker niet kansloos. Dik compliment voor team en staf!!

Aankomende zondag krijgen we koploper VIOD Doetinchem op de koffie. De Achterhoekers wisten vandaag in een thuisduel af te rekenen met nummer 3 Jonge Kracht (2-0). Niet direct een wedstrijd met hoge winstkansen voor DDV’23 maar misschien kan de ploeg, dan voor het eerst spelend in de echte DDV-tenues, boven zichzelf uitstijgen.