Skip to main content

DDV’23 PAKT STROHALM IN SPECTAKELSTUK!

OOIJ Zondag 28 April 2024: DDV’23 heeft zichzelf afgelopen zondag een goede dienst bewezen. In het doelpunten- en foutenfestival tegen Concordia Wehl trok de polderformatie uiteindelijk met 5-3 aan het langste eind. Een knappe overwinning voor de gemankeerde Ooijs/Leuthse ploeg.

Trainer Martin de Winkel had maar weer eens een puzzel te leggen. Aanvoerder Joris Weeren zat zijn eerste van 2 duels schorsing uit na aanleiding van zijn rode kaart tegen FC Bergh. Stan Keukens is nog immer geblesseerd en ook Koen Keukens was niet in staat om vanaf de aftrap te beginnen. Al geruime tijd afwezig zijn Mick van Ophuizen, Siem Hoogma en Levi Verriet al zat laatstgenoemde wel bij de wedstrijdselectie en zou zelfs nog speelminuten maken. Het scala aan afwezigen betekende wel het basisdebuut voor Sten Wilting. De JO19 speler viel al regelmatig in maar mocht tot op heden nog niet terugkijken op een basisplek.

Op een lenteachtig en wederom druk bezocht sportpark de Kempkes, begon Concordia Wehl duidelijk beter dan de thuisploeg. De Wehlse voorsprong in de 9e minuut was daar een vrij logische uiting van. De gelijkmaker in de 14e minuut kwam dan ook redelijk uit de lucht vallen. Het was Daan Lamers die op karakteristieke wijze voorbij een aantal Concordia verdedigers wist te slalommen. Zijn inzet werd nog van de lijn gehouden maar bood in de rebound de gelegenheid aan Thijmen Bakker om de 1-1 binnen te schieten. Lang mocht de thuisploeg niet genieten van deze in die fase onverwachte meevaller want in de 17e minuut nam Concordia alweer de voorsprong (1-2). Daarna ebde het Wehlse initiatief langzamerhand weg en werd de wedstrijd een stuk gelijkmatiger. De gelijkmaker in de 27e minuut kwam evenwel gelukkig tot stand. Een voorzet van Jasper Scholten werd door een Wehlse verdediger in eigen doel gegleden (2-2). 2 minuten later kon er weer gejuicht worden op de Kempkes toen Kai Mulder een vrije trap op knappe wijze in de linker benedenhoek wist te krullen en daarmee de Concordia goalie kansloos liet (3-2). Een minuut of 5 voor rust leek Concordia de stand weer gelijk te trekken maar voor open doel schoot de Wehlse aanvaller de bal snoeihard tegen de onderkant van de lat.

Na rust bleef het spel op en neer golven. In de 50e minuut zag Daan Lamers zijn kopbal nog naast gaan maar 3 minuten later was het, wederom met de kop, wel raak voor de lange Ooijse aanvaller (4-2). DDV’23 leek eindelijk een beetje rust te krijgen door deze ruimere voorsprong maar gaf deze weelde zelf alweer heel snel uit handen. Foutief uitverdedigen maakte dat Concordia de marge weer tot 1 doelpunt kon verkleinen (4-3). In de 59e minuut zag Jurgen Vink zijn vrije trap op de bovenkant van de lat belanden. Een kwartier voor tijd mocht DDV’23 niet mopperen toen een gevaarlijk schot van Concordia net voorbij het doel van keeper Leroy Razing scheerde. DDV’23 kreeg het gaandeweg de 2e helft steeds lastiger en de ploeg kwam nog maar zeer lastig aan het voetballen. Overigens werd de polder equipe ook niet bepaald geholpen toen scheidsrechter Leerentveld in de 87e minuut een handsbal van Concordia in het strafschopgebied wegwuifde. Diep in blessuretijd stelde Daan Lamers de zege veilig nadat hij door een vrije trap van Jurgen Vink vrij spel kreeg richting het doel van Concordia (5-3). Niet veel later floot de scheidsrechter voor het laatst op deze knotsgekke middag.

Met diverse spelers afwezig en een tegenstander die ook nog naarstig op zoek was naar punten, leek het vanmiddag een lastig verhaal te gaan worden. Het was ook zeker geen eenvoudige middag maar DDV’23 heeft met haar 6e overwinning van dit seizoen maar weer eens aangetoond het 3e klasse avontuur niet zonder slag of stoot los te willen laten. De wedstrijd tegen Concordia Wehl stond bol van fouten maar dat maakte het voor het publiek wel vermakelijk. En het bracht de polderformatie ook 3 hele belangrijke punten in de strijd om lijfsbehoud. GVA verloor thuis van Spero en dat betekend dat de Doornenburgers in punten achterhaald zijn. Het doelsaldo is echter in het voordeel van GVA. Evengoed wordt met deze overwinning ook de afstand op andere ploegen kleiner want ook Concordia Wehl, Spero en Eldenia zijn nog lang niet verzekerd van lijfsbehoud. Met nog 4 duels te gaan, kan het, zoals men dat dan zo mooi kan zeggen, nog alle kanten op.

Eerstvolgende wedstrijd wacht zondag alweer en dat betreft wederom een thuiswedstrijd. Op de Kempkes treffen we SDOUC. En dat is het begin van een 2-luik want een week later speelt de polderformatie andermaal tegen de Ulftenaren. SDOUC, door vele getypeerd als de best voetballende ploeg in deze 3e klasse C,  zag de laatste weken de titel uit het zicht raken en moet door de nederlaag van afgelopen weekend tegen Jonge Kracht zelfs vrezen voor de huidige 2e plek op de ranglijst. Het zal de Ulftenaren er alles aan gelegen zijn om die 2e positie vast te houden om zich zo een beter perspectief in de nacompetitie voor promotie te geven. Mogelijk kan DDV’23 in deze tweeluik profiteren van de mindere fase van SDOUC.