Skip to main content

DDV’23 KENT EEN COMPLETE OFF-DAY EN LEIDT GROTE NEDERLAAG BIJ FC BERGH (7-0).

’S-HEERENBERG Zondag 26 November 2023: Afgelopen zondag speelde DDV’23 een uitwedstrijd tegen FC Bergh. Na de bijna bekerstunt tegen 4e divisionist MASV volgde op sportpark Marinus van Rooijen een complete deceptie en werd de Polderformatie op een 7-0 nederlaag getrakteerd.

In vergelijk met de basisopstelling van het midweekse bekeravontuur, voerde trainer Martin de Winkel een aantal wijzigingen door. Frank Klomberg hervond zijn plek onder de lat en Thijmen Bakker complementeerde de 3 mans voorhoede. Daarmee liet Martin de wat meer verdedigende strategie zoals toegepast tegen MASV weer los en koos hij voor het vertrouwde 433 concept. Vanuit de waslijst aan blessures viel nog niet zoveel nieuws te melden. Jurgen Vink en Joris Weeren maakte beiden weer deel uit van de wedstrijdselectie waarbij laatstgenoemde de 90 minuten tegen Spero niet zo goed geabsorbeerd had en werd daarom in eerste instantie buiten de basis 11 gehouden. Uiteindelijk zou de aanvoerder ook geen minuten gaan maken tegen FC Bergh.

Door de afwezigheid van de vaste verslaglegger is het wedstrijdverslag wat korter dan normaliter. Want ofschoon de wedstrijd in hoofdlijnen via een livestream te volgen was, waarvoor dank FC Bergh, was het beeld niet altijd even gedetailleerd.

In de 1e 20 minuten verliep het duel redelijk gelijkmatig. In de 4e minuut kreeg DDV’23 een kleine mogelijkheid maar de voorzet van Mees Bouwmeister kon nog net op tijd weggewerkt worden. In de 17e minuut moest keeper Frank Klomberg handelend optreden toen de bal achter zijn verdediging werd gelegd. Hij was net iets sneller bij de bal dan de FC Bergh aanvaller waardoor een gevaarlijke mogelijkheid voorkomen kon worden. In de 23e minuut ging een kopbal van de thuisploeg vanuit een corner rakelings naast het doel van Frank. Amper een minuut later moest de keeper van FC Bergh alle zeilen bij zetten om een afstandsschot van Jasper Scholten over zijn doellat te tikken.  Inmiddels had Daan Lamers met hamstring problemen geblesseerd in de 20e minuut het strijdtoneel moeten verlaten. Hij werd vervangen door Mart Pauls. In de 26e en 27e minuut deelde FC Bergh middels 2 treffers een giga tik uit aan de polderformatie. De 1-0 kwam voort uit een vrije trap die bij de 2e paal werd neergelegd. De kopbal van Victor Steinhauer viel met een boog over de kansloze Frank Klomberg heen. Zo goed als vanaf de aftrap kwam de thuisploeg op 2-0 toen het leer van dichtbij wederom koppend over de doellijn werd gebracht. Deze keer was Jort Hunting de gevierde man.  Deze tik kwam DDV’23 niet meer te boven al kreeg het in de 30e minuut nog wel een kansje op de aansluitingstreffer. Het schot van Stan Keukens in de korte hoek kon echter gekeerd worden door de FC Bergh goalie. Toen vlak voor rust Victor Steinhauer opnieuw trefzeker was en de 3-0 liet aantekenen, waren de kaarten voor deze middag wel geschud. Tot overmaat van ramp moest ook Mart Pauls geblesseerd in de kleedkamer achterblijven. Hij werd voor de 2e helft vervangen door Riley Wiltink.

Mocht DDV’23 zich nog illusies hebben gemaakt op een ‘remontada’, werd alle hoop daarop al in de 2e minuut na rust de kop ingedrukt. Het was andermaal Victor Steinhauer die het net mocht laten bollen en daarmee zijn hattrick aantekende. De aangeslagen polderformatie was rijp voor de sloop en daar maakte FC Bergh in de 2e helft ook gewillig gebruik van. In de 57e minuut ging de bal op de stip toen de overigens prima fluitende scheidsrechter Beijen een duwtje in de rug bestrafte met een pingel. Deze werd feilloos ingeschoten door Stan de Winter. Door treffers in de 71e en 75e minuut van respectievelijk Yorick Kaal en Jort Hunting liep de ploeg van trainer Iwan Went uit naar een voor DDV’23 verschrikkelijke 7-0 voorsprong. Het was op deze regenachtige zondag vooral te danken aan het feit dat de thuisploeg het daarna wel gezegend vond en de kansen die het nog kreeg niet meer met dezelfde precisie afrondde anders was de score waarschijnlijk nog verder opgelopen. Enige lichtpuntje van deze verder pijnlijk verlopen uitbeurt was de rentree van Jurgen Vink. Hij kwam in de 77e minuut in het veld.

Al met al een zeer vervelende middag voor de manschappen van trainer Martin de Winkel. Waar de fusieploeg tot op heden liet zien, ondanks de grote personele problemen, voor elke meter te willen vechten, was dat er tegen FC Bergh totaal niet. Een totale offday dus helaas. En of dat komt door de grote inspanningen 2,5 dag eerder tegen MASV of de nieuwe personele tegenvallers die de ploeg gedurende deze wedstrijd weer moest incasseren, het laat zich raden maar de ploeg gaf niet thuis in ’s-Heerenberg.

Maar goed, tikkie verwerken en door naar de volgende klus. Zondag wacht andermaal een uitwedstrijd. Dan gaat de reis naar Wehl alwaar Concordia Wehl de tegenstander zal heten. Wedstrijd op sportpark de Grindslag begint om 14:00 uur.