Skip to main content

DDV’23 HAALT TE WEINIG UIT UITBEURT BIJ SPERO (4-2)

ELST Zondag 19 N0vember 2023: Op deze herfstachtige zondag speelde DDV’23 in speelronde 8 in Elst een uitduel tegen Spero. De gehavende polderploeg kwam prima voor de dag op sportpark de Pas maar stond na 90 minuten (wederom) met lege handen (4-2).

Trainer Martin de Winkel ziet al maanden een significant gedeelte van zijn selectie niet op voetbalschoenen lopen maar op krukken of voortgeduwd worden in een rolstoel. Afgelopen donderdag voegde Siem Hoogma zich bij dit gezelschap. De vleugelaanvaller brak een middenvoetsbeentje en zal er enige tijd uitliggen. Omdat hij in januari voor een stage van een half jaar naar Barcelona vertrekt, zit zijn seizoen er dus al op. Ook Mick van Ophuizen zal dit seizoen niet meer in actie komen en voor Levi Verriet en Jurgen Vink geldt dat ze weliswaar op de weg terug zijn maar nog wel een traject af moeten leggen aleer zij weer wedstrijdfit zijn. Overigens zat Jurgen vandaag wel op de bank maar tot een invalbeurt kwam het niet. Er viel gelukkig ook goed nieuws te melden vanuit de blessurehoek; Joris Weeren stond voor het eerst in deze competitie in de basis. Hij verving Siem als vleugelaanvaller. Wellicht geforceerd wat sneller dan verwacht maar hij volbracht vandaag de 90 minuten. Ook keeper Frank Klomberg begon weer in de basis nadat een blessure gevolgd door een griepje hem de afgelopen weken aan de kant hielden. Stan Keukens was er weer bij nadat hij vorige week verstek moest laten gaan vanwege een weekendje weg. Vin Derksen sloot ook weer aan maar hij begon op de bank.

De grasmat van het hoofdveld van Spero liet een wedstrijd niet toe en daarom werd er uitgeweken naar het naastgelegen kunstgrasveld. In de beginfase waren beide ploegen goed aan elkaar gewaagd. De thuisploeg kreeg in de 7e minuut de eerste mogelijkheid toen vanuit een corner de bal vanaf een meter of 4 ingetikt werd. Doelman Frank Klomberg wist echter met een katachtige reflex de bal buiten zijn doel te houden. In de 13e minuut werd een doelpunt van Daan Lamers afgekeurd vanwege buitenspel waarbij er zeker geen eenduidigheid was onder het aanwezige publiek over de rechtsgeldigheid van dit besluit. 4 minuten later werd DDV’23 andermaal gevaarlijk toen Stan Keukens weggestoken werd en zich voorbij de uitkomende keeper wist te spelen. Zijn inzet werd echter door een Spero verdediger uit de doelmond gewerkt. De polderformatie speelde een prima wedstrijd en was vanuit de omschakeling regelmatig dreigend. De thuisploeg werd met name gevaarlijk vanuit spelhervattingen. In de 23e minuut werd een voorzet van Stan Keukens niet goed op waarde geschat door zijn collega aanvallers waardoor er uiteindelijk geen gevaar ontstond uit deze kansrijke mogelijkheid. 5 minuten later stond Daan Lamers aan het eind van een vlot lopende Polder aanval maar zag hij zijn inzet voorlangs gaan. Op het half uur kwam de thuisploeg tegen de verhoudingen in op een 1-0 voorsprong. Kane de Weijer profiteerde optimaal van een klein slippertje in de Ooijs/Leuthse defensie en wist vanaf een meter of 17 de bal via de binnenkant van de linker doelpaal binnen te werken. 2 minuten later mocht DDV’23 van geluk spreken dat de achterstand niet opliep naar 2-0 toen Koen Keukens op miraculeuze wijze een voorzet van Spero op zijn eigen doellat torpedeerde. Nadat een Spero aanvaller in de 34e minuut net tekortkwam om vanuit een voorzet gevaarlijk te worden, kreeg DDV’23 waar het gezien het spelbeeld ook recht op had. Het was Joris Weeren die met een schitterende pass Daan Lamers weg wist te sturen. Daan wist het leer over de uitgekomen keeper heen te lobben maar moest zekerheidshalve zelf nog even achter de bal aan om er zeker van te kunnen zijn dat het leer ook daadwerkelijk de lijn zou gaan passeren (1-1). 2 minuten later hield keeper Frank Klomberg met een knappe redding de gelijke stand intact. Deze actie gold als laatste wapenfeit voor de thee.

Na rust werd het spel aan beide kanten wat rommeliger. In de 51e minuut werd Stan Keukens in kansrijke positie maar weer eens afgevlagd door de zeer ‘enthousiast’ vlaggende grensrechter van Spero. De weer talrijk aanwezige supporters van DDV’23 waren van mening dat de overigens prima fluitende scheidsrechter ten Damme net iets te vaak voer op het oordeel van zijn assistent met een groen wit hart. In de 54e minuut kreeg de thuisploeg op een meter of 10 over de middenlijn een vrije trap te nemen. De bal werd richting de 2e paal gedirigeerd. Timo Philipsen kwam net iets aan lengte te kort om de bal nog te kunnen verwerken en vanuit zijn rug wist Stijn Gijsbers de 2-1 binnen te glijden. De polderequipe kon dus andermaal in de achtervolging en werd daar in de 56e minuut tot 2 keer toe gevaarlijk. Eerst had de Spero doelman alle moeite om een schotje van Jasper Scholten vanaf rand 16 buiten zijn doel te houden. De corner die volgde werd bij de 2e paal maximaal een paar centimeters naast gekopt door Joris Weeren. Op het uur wist de Spero doelman een voorzet van Jelmer Claassen niet goed te verwerken maar er was geen DDV-er in de buurt om de daarmee geboden reboundkans te verzilveren. In de 63e minuut kon Daan Lamers vanuit een corner al koppend het Spero doel onder vuur nemen maar zijn kopbal mistte kracht en precisie. 20 minuten voor tijd moest Frank Klomberg reddend optreden toen hij een inzet vanaf een meter of 11 op zich af zag komen. Bij de tegenaanval was zijn collega keeper net op tijd om een voorzet van Timo Philipsen voor de instormende voeten van Daan Lamers weg te plukken. Nadat in de 75e minuut eerst een aanvallende kopbal van Timo geblokt werd door een mêlee aan Elzenaren, smoorde ook het schot van Kai Mulder in het overvolle strafschopgebied. Waar op basis van de kansjes en mogelijkheden een gelijkmaker in de lucht hing, viel de treffer aan de andere kant. In de 80e minuut viel een bal tussen de laatste linie van DDV en keeper Frank Klomberg. Laatstgenoemde probeerde het gevaar nog te beteugelen maar kwam net iets te laat waardoor Gert Proper hem vrij eenvoudig kon passeren en wist hij moeiteloos het lege doel te vinden (3-1). DDV’23 was geenszins van plan zich zondermeer met de nederlaag te verzoenen en in de 83e minuut wist invaller Mart Pauls met een mooie steekpass Stan Keukens te vinden. Zijn diagonale schot van een meter of 14 in de verre linkerhoek liet de Spero-goalie kansloos (3-2). De polderformatie ging daarna hartstochtelijk op zoek naar de gelijkmaker maar wist zich daar in de slotfase weinig echte mogelijkheden meer toe te verwerven. Veel verder dan wat dreigende voorzetten kwam de Ooijs/Leuthse dadendrang niet. Inmiddels in blessuretijd belandt, kreeg de ploeg van trainer Patrick de Nooijer vanaf 11 meter de mogelijkheid om de zege zeker te stellen. De overigens prima spelende Koen Keukens was in zijn verdedigende actie net iets te laat en raakte daarbij zijn tegenstander. Het liet scheidsrechter ten Damme terecht geen andere keuze dan de bal op de stip te leggen. Gavino Willemsen trapte gedecideerd de geflatteerde 4-2 in de rechterhoek. Nadat de thuisploeg een kopbal vanuit een corner nog rakelings naast zag gaan, floot de leidsman de wedstrijd naar een minuut of 4 blessuretijd af.

Tja, wederom een wedstrijd waaruit DDV’23 een beter resultaat had- en wellicht ook moeten halen. Zeker in de 1e helft wist de ploeg van Martin ondanks een batterij aan afwezigen, prima voor de dag te komen. En als we de kansen gaan turven, slaat die balans uiteindelijk ook door in Ooijs/Leuths voordeel. Maar, en ook dat is niet voor het eerst in deze competitie, was de tegenstander een stuk effectiever bij het benutten van de mogelijkheden. Afgezien van de wedstrijden tegen VIOD en wellicht Jonge Kracht, is de Polderequipe in alle andere wedstrijden kansrijk geweest voor een resultaat. Vooralsnog staat de puntenteller pas op 6 uit 8 duels maar met een puntje of 4 a 5 meer, en dat was gezien de verhoudingen in de gespeelde wedstrijden zeker geen gekkigheid geweest, had de wereld er een stuk rooskleuriger uitgezien. Betekent evengoed ook dat de missie van DDV’23 om te overleven in deze zware 3e klasse C allerminst kansloos is. De verschillen zijn klein, zowel op de ranglijst als op het veld en er is een brede middengroep van ploegen die aan elkaar gewaagd zijn. Hopelijk komt keuzeheer Martin de Winkel binnen afzienbare tijd wat ruimer in zijn keuzes te zitten. Dat zal ongetwijfeld helpen in de strijd tegen een snelle terugkeer naar de 4e klasse.

Aankomende donderdag wacht op de eigen Kempkes het bekerduel tegen 4e divisionist MASV, aanstaande zondag krijgt de competitie een vervolg middels een uitwedstrijd tegen FC Bergh. De ploeg uit ’s Heerenberg wist vandaag verrassend met maar liefst 6-2 te winnen van Jonge Kracht.