Skip to main content

DDV’23 GELIJK TEGEN BRAKKENSTEIN (2-2)

OOIJ Zondag 10 september 2023: Afgelopen zondag speelde DDV’23 haar 2e poulewedstrijd in het bekertoernooi. De polderformatie had de winst voor het grijpen maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel tegen de eveneens in de 3e klasse actieve Brakkenstein uit Nijmegen.

Trainer Martin de Winkel kon voor deze wedstrijd niet rekenen op de aanwezigheid van aanvoerder Joris Weeren en Jasper Scholten. Joris raakte op de donderdagtraining geblesseerd aan zijn enkel. De ernst van deze blessure is nog niet exact bekend. Jasper Scholten viel tegen Alverna geblesseerd uit met een voetblessure en lijkt er een maandje of 2 à 3 uit te liggen. De afwezigheid van Joris betekende een basisplek voor Kai Mulder. De aanvoerdersband ging om de arm bij Levi Verriet.

Op een druk en warm sportpark de Kempkes ontspon zich een weinig verheffende eerste helft. Beide ploegen calculeerde danig in op de tropische omstandigheden. Eerste aanvallende feitje kwam van de thuisploeg. Linksback Timo Philipsen nam het Brakkenstein doel onder vuur maar zijn inzet van een meter of 18 leverde weinig problemen op voor de Nijmeegse goalie. In de 8e minuut beging Levi Verriet een overtreding en daarmee kreeg Brakkenstein op een kansrijke positie een vrije trap te nemen. Middels een mooie krul werd keeper Leroy Razing kansloos gelaten (0-1). In het vervolg van de 1e helft ontwikkelde DDV’23 een licht overwicht maar de kansen bleven schaars. De goed georganiseerde Brakkenstein defensie bleef vrij eenvoudig op de been. In de 21e minuut zag Daan Lamers zijn kopbal vanaf een meter of 9 uit het doel getikt worden door de Brakkenstein doelman. Verder waren er nog kansjes voor Stan Keukens (kopbal uit de doelmond gekopt door een verdediger) en 2 weinig krachtige schotjes van opnieuw Stan Keukens en Daan Lamers. In de 39e minuut moest Leroy Razing handelend optreden op een inzet van dichtbij maar dit deed hij met de voet bekwaam. Al met al werd het vele aanwezige publiek in de 1e helft niet verwend met veel kansen en mogelijkheden.

Dat veranderde in de 2e helft toen DDV’23 een stuk energieker uit de kleedkamer kwam. In de 47e minuut kreeg de thuisploeg al een grote kans om de stand gelijk te trekken. Daan Lamers wist er op links vandoor te gaan en trok vanaf de achterlijn de bal goed terug op Stan Keukens. Op het moment dat de Leuthse aanvaller wilde uithalen, stuiterde de bal ongelukkig. Hij kreeg er nog wel een voet tegenaan maar kon geen richting meer aan de bal geven en zag zijn inzet ruim naast gaan. Het luidde echter wel een goede fase van de polderformatie in want 2 minuten later was het wel raak voor Stan. Het was Timo Philipsen die met een bekeken steekpass Stan wegstuurde. Met een schuiver wist hij de Brakkenstein doelman kansloos te laten (1-1). De grensrechter van Brakkenstein probeerde de scheidsrechter nog te verleiden het doelpunt te annuleren voor buitenspel maar zag zijn poging volkomen terecht genegeerd worden. Amper een minuut later had DDV’23 de mogelijkheid om de leiding te nemen. De voorzet van Siem Hoogma kwam bij Stan terecht maar zijn inzet van dichtbij werd onschadelijk gemaakt door de Brakkenstein goalie. In de 60e minuut moest diezelfde goalie andermaal handelend optreden op een inzet van Siem Hoogma. 4 minuten later kwam de verdiende voorsprong er alsnog. Siem Hoogma toonde maar weer eens zijn klasse door in het strafschopgebied de bal goed af te schermen en middels een knappe schijnbeweging de bal vrij te krijgen voor een schot. Zijn lage inzet kon niet gekeerd worden door de doelman (2-1). Waar Brakkenstein rijp leek voor de slacht, nam DDV’23 wat gas terug. Niet geheel onlogisch gezien de tropische omstandigheden en wellicht nog wat kermisbier in de benen maar doordat DDV’23 niet echt doordrukte, bleven de Nijmegenaren kansrijk op een resultaat. In de 68e minuut kreeg de ploeg van trainer Niels Voet daartoe haar 1e mogelijkheid. Een corner werd bij de 1e paal ingetikt maar kon door een polderverdediger tijdig onschadelijk gemaakt worden. DDV’23 trachtte in de slotfase de wedstrijd op het droge te trekken maar was daarin minder doortastend als in de eerste 25 minuten na rust. In de 82e minuut kreeg het zowaar nog de deksel op de neus. Brakkenstein, tot dan toe nog maar weinig kansen gegund, kreeg de gelijkmaker in de schot geworpen. Miscommunicatie tussen Jurgen Vink en Leroy Razing gaf een aanvaller van Brakkenstein een niet te missen kans en werd dan ook simpel binnen geschoten (2-2).  2 minuten voor tijd werd Brakkenstein zelfs nog even gevaarlijk maar de gevaarlijke voorzet ging, tot opluchting van de vele DDV supporters aan alles en iedereen voorbij. Het was iets voor 4 uur toen de prima fluitende scheidsrechter Schenk het sportief verlopen duel affloot.

Over de gehele wedstrijd bezien had DDV’23 de meeste aanspraak mogen maken op de overwinning. Het was geen wedstrijd waarin de kansen aaneengeregen werden maar de thuisploeg kreeg wel de meeste en de grootste kansen. Door niet door te drukken toen het eenmaal op voorsprong was gekomen, hield het Brakkenstein in leven en dat moest men uiteindelijk met de gelijkmaker bekopen. Evengoed een prima testcase tegen een ploeg die de laatste jaren in de bovenste regionen terug te vinden is in de 3e klasse.

Door de verwachte winst van SC Millingen tegen Alverna, op de Hove werd het 4-0 voor de Millingenaren, gaat SCM aan kop in de bekerpoule. DDV’23 volgt met 4 punten uit 2 wedstrijden. Wil DDV’23 doorbekeren dan zal het aanstaande zondag in het thuisduel met SC Millingen moeten winnen. Bij elk ander resultaat gaat SC Millingen op voor een extra bekerrondje. En ofschoon de bekercompetitie vooral gezien wordt als mooie opmaat richting de competitie, willen we uiteraard deze bekerderby maar al te graag winnend afsluiten.