Skip to main content

DDV’23 EN SPERO HOUDEN ELKAAR IN BALANS (0-0)

OOIJ Zondag 14 April 2024: Afgelopen zondag speelde DDV’23 een thuiswedstrijd tegen Spero uit Elst. De belangen waren groot voor beide ploegen en dat liet zich ook duidelijk merken in het vertoonde spel. Beide ploegen konden niet echt een stempel drukken op de wedstrijd waardoor de 0-0 einduitslag uiteindelijk een vrij logisch resultaat was.

Trainer Martin de Winkel zag in Daan Lamers de DDV topscoorder van dit seizoen, terug keren van een schorsing. Tegenover zijn rentree stond evenwel de domper van het niet fit zijn van Stan Keukens. De Leuthse aanvaller voelde te veel hinder van zijn knie en bleef buiten de wedstrijdselectie. Door zijn afwezigheid completeerde Thijmen Bakker het aanvalstrio van de thuisploeg.

Op een druk sportpark de Kempkes, door de vrolijke madeliefjes op het veld door de trainer van Spero getypeerd als Keukenhof, had Spero in de eerste fase van de wedstrijd het wat betere van het spel. Zoals doen gebruikelijk in de 3e klasse zakte DDV’23 wat meer in om vanuit de omschakeling te trachten gevaarlijk te worden. Deze speelwijze brengt doorgaans met zich mee dat de tegenstander dan wat meer de bal gegund wordt en dat was op deze mooie lenteachtige zondag niet anders. In de 6e minuut kreeg de ploeg van trainer Patrick de Nooijer de 1e grote mogelijkheid. Keeper Leroy Razing wist echter van dichtbij knap met zijn voet redding te brengen op de lage inzet van een Spero aanvaller. Gaandeweg de 1e helft ebde het lichte voordeel van de Elstenaren steeds meer weg en ontstond er een gelijkmatige wedstrijd waarin doelrijpe kansen vrij zeldzaam waren. In de 24e minuut kwam aanvoerder Joris Weeren net te kort om een voorzet van Kai Mulder bij de 2e paal binnen te werken. Een minuut later werd een gevaarlijke inzet van Thijmen Bakker geblokt door de Elster verdediging. Grootste polderkans tot dan toe ontstond 3 minuten voor rust toen Daan Lamers zich met veel moeite wist te ontworstelen van zijn directe tegenstander en de bal bij de 2e paal neer kon leggen. De instormende Koen Keukens kwam echter met zijn stappen niet goed uit waardoor zijn slappe inzet nog uit het doel gegleden kon worden door een Spero verdediger. Het bleek het laatste moment van importantie voor de thee.

Aan het spelbeeld veranderde ook in de 2e helft niet zo veel al had de thuisploeg nu misschien het iets betere van het spel. Evengoed mocht de polderformatie sluitpost Leroy Razing bedanken voor het onschadelijk maken van een 1 tegen 1 situatie. In de 55e minuut hield de Haalderse keeper met zijn specialiteit zijn ploeg maar weer eens op de been. 4 minuten later bracht Mart Pauls al koppend zijn eigen doelman in verlegenheid en kon Leroy met enige moeite het leer over zijn eigen doellat heen tillen. In de 64e minuut zag Thijmen Bakker zijn poging van afstand vrij ruim over gaan. Niet veel later kreeg Jurgen Vink een grote mogelijkheid om de thuisploeg aan de leiding te brengen. Daan Lamers wist de behendige middenvelder in de 16 aan te spelen. Zijn schuiver van een meter of 10 werd door de goede Spero keeper met de voet uit zijn doel gehouden. In de laatste fase van de wedstrijd werd het spel er niet beter op. In de angst om een beslissende fout te maken, speelde beide ploegen erg bedachtzaam en wilde in ieder geval niet met lege handen deze wedstrijd afsluiten. Spero kreeg nog een paar vrije trappen te nemen rond de 16 en DDV’23 drong nog wel vanuit voetballende situaties aan maar koesterde toch ook vooral het ene puntje. De verder overigens prima acterende scheidsrechter van der Beek had weinig fiducie dat veel extra tijd het beeld van de wedstrijd nog zou kunnen doen draaien en floot niet ver over de 90 minuten voor het laatst.

Beide ploegen kregen elk wel geteld 2 serieuze mogelijkheden om te scoren maar lieten die onbenut. Alle andere aanvallende schermutselingen strandde ofwel in een vroeg stadium of ontbeerde aan kracht en/of richting om tot echte kans te rekenen. Waar Spero in de beginfase wat meer de bovenliggende partij was, had de thuisploeg na rust een soortgelijke fase. Dat beide ploegen elkaar uiteindelijk doelpuntloos in evenwicht hielden was gezien het spelbeeld volkomen logisch. Net zoals bij de polderformatie is een langer verblijf in deze 3e klasse ook voor de Elstenaren nog allesbehalve een uitgemaakte zaak. En dat perspectief zal de 2e klasse degradant in deze fase van de competitie niet verwacht hebben. En juist de angst bepaalde nogal nadrukkelijk het verloop van deze wedstrijd. Risico’s werden door beide ploegen veelal vermeden en bedachtzaamheid voerde de boventoon.

Door de nederlagen van directe concurrenten voor de laatste nacompetitieplek GVA en RKTVC heeft DDV’23 door dit puntje in ieder geval de opgelopen schade een week eerder ten opzichte van GVA weer (deels) gerepareerd. Beide ploegen staan nu qua punten gelijk, echter is het doelsaldo van de Doornenburgers een stuk beter. De opmars van RKTVC werd door RKSV Driel tot halt geroepen. In Driel werd door de Tielenaren met 4-2 verloren. Zij hebben nu een punt minder en 1 wedstrijd meer gespeeld. Saillant detail is dat aankomend weekend in Tiel de wedstrijd GVA tegen RKTVC op het programma staat. Maar met nog 6 wedstrijden voor de boeg moet de equipe van trainer Martin de Winkel vooral naar zichzelf kijken. Om de strijd echt hard te maken moeten er punten gepakt worden. Aankomende zaterdag 16:00 uur (i.v.m. de bekerfinale Feyenoord-NEC wordt deze wedstrijd op zaterdag gespeeld) komt FC Bergh op bezoek op de Kempkes. De ploeg uit ’s-Heerenbergh verloor afgelopen zondag met 3-1 in Huissen van Jonge Kracht.