Skip to main content

DDV’23 DOET ZICH ANDERMAAL TE KORT EN VERLIEST OOK 5E DUEL.

OOIJ Zondag 29 Oktober 2023: Afgelopen zondag speelde DDV’23 haar 5e competitieduel in de 3e klasse C. Het Tielse RKTVC bleek veel meer kwaliteiten te huisvesten dan dat de stand op de ranglijst mogelijk kon doen vermoeden maar met een 2-4 nederlaag op de eigen Kempkes deed de Polderequipe zichzelf andermaal ernstig te kort.

Het wordt zo langzamerhand een repeterend verhaal maar ook tegen RKTVC ontbraken er nogal wat spelers op het wedstrijdformulier. Naast de reeds langdurige geblesseerden Levi Verriet, Mick van Ophuizen en Joris Weeren, ontbraken ook keeper Frank Klomberg en Jurgen Vink. Frank is herstellende van een ontstoken vinger en Jurgen had zijn rentree in het bekerduel tegen Rood Wit allesbehalve goed verteerd waardoor hij er op deze druilige zondagmiddag andermaal niet bij kon zijn. Er viel ook goed nieuws te melden. Linksback Timo Philipsen keerde terug in de basis nadat hij tegen Rood Wit een wedstrijd schorsing had uitgezeten en Stan Keukens was ook weer van de partij nadat hij  het duel tegen de Groesbekers vanwege privé omstandigheden aan zich voorbij had moeten laten gaan. Daarnaast werd Jasper Scholten na 1.5 maand blessureleed weer fit genoeg bevonden om tegen RKTVC in de basis te starten. Bovendien zat Joris Tax voor het eerst sinds hele lange tijd weer eens bij de wedstrijdselectie. De Millingenaar kampte enige tijd met een liesblessure waaraan hij inmiddels succesvol is geopereerd. Hoewel nog in de opbouwfase, zou hij in geval van nood wat minuten kunnen maken.

DDV’23 startte uitstekend aan de wedstrijd en kwam in de 4e minuut al op een 1-0 voorsprong. Middels een prima aanval werd Timo Philipsen op links vrijgespeeld. Hij wist met een afgemeten voorzet Thijmen Bakker te vinden die bij de 1e paal met een sublieme voetbeweging vanaf een meter of 6 de bal in de rechterhoek liet ploffen. De thuisploeg was in de 1e fase van de wedstrijd duidelijk de bovenliggende partij en kreeg mogelijkheden te over om de voorsprong uit te breiden. Een schot van wederom Thijmen Bakker was in de 15e minuut te weinig krachtig om de RKTVC-goalie daadwerkelijk te verontrusten, 3 minuten later had hij weinig verweer toen Jasper Scholten met een geweldige steekpass Stan Keukens vrij voor de keeper zette. Zijn inzet ging echter luttele centimeters aan de verkeerde kant van de paal naast. Amper een minuut later werd de thuisploeg andermaal gevaarlijk toen Daan Lamers in een 1 op 1 kwam met de Tielse doelman maar ook diens inzet trof geen doel. RKTVC, tot dan toe aanvallend nog tot weinig in staat gebleken, kreeg in de 24e minuut haar eerste grote kans. Keeper Leroy Razing wist met de voet echter reddend op te treden. Op het half uur leek Daan Lamers alsnog op weg naar de 2-0 toen hij door Siem Hoogma weg werd gestoken. Helaas kwam de lange aanvaller niet voorbij de keeper. Waar de thuisploeg dus misschien al wel met 2 of 3-0 voor had moeten staan, kreeg het in de 30e minuut de deksel lelijk op de neus. Spits Stefan de Jong van de Tielenaren had aan 1 kans genoeg om beide verenigingen op gelijke hoogte te brengen. Vrijgespeeld wist hij het leer van een meter of 12 via de binnenkant van de linkerpaal over de lijn te laten rollen. 2 minuten later werd de voetbalwereld nog een beetje verder op de kop gezet toen RKTVC een vrije trap al koppend tot doelpunt wist te promoveren. Doelpuntenmaker was Maarten Klaare. Waar DDV’23 een aantal zeer goede mogelijkheden onbenut had gelaten, toonde RKTVC zich een stuk effectiever en niet voor het eerst in deze competitie kwam dat de Polderequipe duur te staan. Gesteund door de voorsprong ging de ploeg van trainer Wim Wouters daarna steeds makkelijker voetballen en had het tot aan de rust het duel goed onder controle. In de 36e minuut mocht de thuisploeg niet klagen toen de overigens prima fluitende scheidsrechter Krispijn een mogelijke penalty situatie voor RKTVC wegwuifde. Richting de thee wist DDV’23 middels Stan Keukens (kopballetje) en Daan Lamers (schot van een meter of 15) weer wat aanvallende pogingen te noteren maar veel verder kwam de polder dadendrang voor rust niet meer.

In het begin van de 2e helft veranderde er aanvankelijk niet zo veel aan het spelbeeld. RKTVC had het duel aardig in beheer en had in de 49e minuut de pech dat het de paal trof. De Ooijs/Leuthse combinatie probeerde het wel maar werd in het 1e kwartier na rust niet of nauwelijks gevaarlijk. Enkel twee geblokte schoten van Siem Hoogma hadden in potentie tot gevaar kunnen leiden. In de 62e minuut wist de polderformatie middels een schitterende aanval toch op gelijke hoogte te komen. Timo Philipsen wist Stan Keukens vrij te spelen en diens voorzet kon simpel door Siem Hoogma in het doel geschoven worden (2-2). De treffer werkte bevrijdend voor DDV’23 want ineens was de thuisploeg weer de bepalende partij. In de 69e minuut zocht Stan Keukens met een fraaie boog de verre hoek. Zijn inzet ging echter maar enkele centimeters voorbij aan de rechterpaal. 2 minuten later bood Siem Hoogma Daan Lamers een grote kans maar van een meter of 5 ging de inzet van Daan ruim over. Nadat Siem enkele ogenblikken later vanuit de draai de bal vanaf een meter of 11 naast het RKTVC-doel schoot, moest keeper Leroy Razing in de 75e minuut de meubels redden door perfect te handelen in een 1 tegen 1 situatie. Hij wist de bal tijdig van de voet van een Tielse aanvaller te plukken. 2 minuten later moest hij echter het antwoord schuldig blijven toen een Tielse voorzet bij de 1e paal ingetikt werd door Stefan de Jong (2-3). Opnieuw moest de ploeg van Martin de Winkel in de achtervolging maar al snel werd duidelijk dat het beste er wel af was bij de polderformatie niet in de laatste plaats ook omdat RKTVC verdedigend de zaken in de slotfase prima voor elkaar had. Op jacht naar toch nog een puntje liet de thuisploeg de organisatie steeds meer varen en kreeg ruim in blessuretijd daarvoor de rekening gepresenteerd. In een omschakelmomentje werd de polderdefensie opengereten en kon de 2-4 door Maarten Klaare op het bord gebracht worden. Nadat Stan Keukens in de allerlaatste tellen van de wedstrijd zijn vrije trap van een meter of 20 via de paal weer in het veld zag spatten, floot scheidsrechter Krispijn dit verder sportief verlopen duel af.

Tja…. Het was geen topuitvoering van de thuisploeg maar het had wel veel meer over moeten houden aan dit duel. Wederom werd het afgestraft op effectiviteit. Na een minuut of 25 spelen had DDV’23 meer afstand moeten nemen van RKTVC en ook na de 2-2 lag het op koers om voorbij te gaan aan de Tielenaren. Alleen ‘vergeet’ de polderequipe in dat soort fases echt goed zaken te doen waardoor het de tegenstander in leven houdt. Dergelijke patronen zagen we ook in de wedstrijden tegen OBW en Eldenia en zodoende hebben de manschappen van Martin geen 6 of 7 punten uit de 1e 5 wedstrijden maar staat de teller nog immer op 0. En dat is wel frustrerend, net zoals dat het frustrerend is dat de samenstelling van het clubje geblesseerde spelers wel eens wil veranderen maar het aantal toekijkers nagenoeg stabiel blijft.

Maar we blijven positief. De scheidslijn tussen mineur en succes is in deze competitie al meermaals flinterdun gebleken. Met hopelijk binnenkort weer wat meer keuzes en mogelijkheden binnen de selectie zullen de resultaten ongetwijfeld van zelf gaan komen. Aankomend weekend reist DDV’23 naar Duiven alwaar het DVV gaat treffen. De Duivenaren verloren dit weekend met 2-0 van Jonge Kracht. Nieuwe ronde, nieuwe kansen!