Skip to main content

DDV’23 BOEKT ZWAARBEVOCHTEN THUISOVERWINNING OP GVA (2-1)

OOIJ Zondag 12 November 2023: Het had afgelopen zondag veel weg van een veldslag maar uiteindelijk wist DDV’23 aan het langste eind te trekken en een zwaarbevochte 2-1 thuisoverwinning te boeken tegen het Doornenburgse GVA. Door deze overwinning verlaat de polderformatie de laatste plaats.

Trainer Martin de Winkel zag zijn toch al niet al te brede selectie voor deze wedstrijd verder uitgedund worden. Vleugelaanvaller Stan Keukens moest verstek laten gaan vanwege een weekendje weg en keeper Frank Klomberg, weer afdoende hersteld van zijn handblessure, moest zich met griepverschijnselen eveneens afmelden. De afwezigheid van Stan werd opgelost door Thijmen Bakker vanuit het middenveld door te schuiven naar de linksbuiten positie en JO19 speler Mart Pauls nam diens positie op het middenveld over. Net als bij de gewonnen wedstrijd tegen DVV werd Joris Weeren opgenomen in de wedstrijdselectie. Levi Verriet, Jurgen Vink en Mick van Ophuizen ontbreken al langer met langlopende blessures.

Op een zonnig maar fris sportpark de Kempkes begon de thuisploeg alleraardigst aan de wedstrijd. In de 3e minuut werd een grote kans voor Siem Hoogma ternauwernood verijdeld. Een GVA-verdediger kon de bal weliswaar net op tijd voor de voeten van Siem wegtikken maar hij zal vooral ook opgelucht zijn geweest dat de bal vervolgens niet via zijn voet in z’n eigen doel belandde. Dat scheelde slechts een paar centimeter. Amper 2 minuten later volleerde Daan een bal maar zijn inzet werd geblokt door de GVA-defensie. Na dit enthousiaste begin van de thuisploeg, werd de wedstrijd een stuk vlakker waarbij de Doornenburgers langzamerhand steeds meer spelaandeel kregen en ook voorzichtig aan de betere ploeg werd. Aanvankelijk leverde dat voordeel weinig grote kansen op voor de ploeg van trainer Roy van der Hoek maar in de 21e minuut mocht DDV’23 niet mopperen toen een kopbal van GVA buiten bereik van keeper Leroy Razing op de paal belandde. 4 minuten later besloot scheidsrechter Mulder de bal op de stip te leggen toen er een overtreding werd begaan op een GVA-aanvaller. De makkelijk gegeven pingel werd door Tieme Brom binnengeschoten. Leroy ging naar de goede hoek, leek er nog 1 of 2 vingers tegenaan te kunnen zetten maar de inzet was te krachtig om te keren (0-1). In de 31e minuut ging een kopbal van GVA vanuit een corner net aan over het polderdoel. In de 38e minuut liet ook de thuisploeg weer eens van zich spreken in aanvallend opzicht toen Daan Lamers zich op de rand van de 16 goed vrijspeelde. Zijn inzet ging rakelings over het Doornenburgse doel heen. In de 42e minuut leek Leroy zich te verkijken op een makkelijk schotje van GVA maar zag hij tot z’n opluchting dat de bal net aan de goede kant van de paal naast rolde. Ook de corner daaropvolgend leverde een hachelijk moment op voor de polderdefensie toen een GVA-aanvaller op kunstige wijze de bal in het doel probeerde te hakken. De bal was inmiddels voorbij de handen van Leroy maar Timo Philipsen wist het leer tijdig uit de doelmond weg te roeien. Vlak voor de rust werd GVA andermaal gevaarlijk toen een vrije trap maar net naast gekopt werd. Bij het rustsignaal was de conclusie gerechtvaardigd dat de thuisploeg niet mocht mopperen met het feit dat de schade beperkt was gebleven tot slechts 1 tegentreffer.

Zoals we wel vaker hebben gezien in dit prille seizoen, trok DDV’23 na rust veel feller van leer dan dat het deed in de 1e 45 minuten. Dat leverde de thuisploeg in de 51e minuut een grote mogelijkheid op. Siem Hoogma werd door Daan Lamers in de diepte op pad gestuurd. Met een bekeken kap wist Siem zijn laatste tegenstander in de luren te leggen maar zijn inzet vond vervolgens de uitgestoken voet van de GVA-goalie. 3 minuten later kreeg Jasper Scholten de bal net niet in de loop mee. Was dat wel gelukt dan was er een levensgrote kans ontstaan voor de kleine middenvelder. In de 58e minuut wist de thuisploeg dan toch de inmiddels wel verdiende gelijkmaker op het bord te krijgen. Siem Hoogma vormde het eindstuk van een prachtige DDV’23 aanval waarin vooral het overstapje van Jasper Scholten subliem was. Op een meter of 12 van het doel had Siem relatief weinig moeite om de bal langs de GVA-doelman op te schuiven (1-1). Amper 3 minuten later kreeg de thuisploeg zelfs de ideale mogelijkheid om op voorsprong te komen. Daan Lamers ging als een volleert slalom skiër langs diverse GVA-verdedigers. Eenmaal in het vijandelijke strafschopgebied belandt kreeg de lange aanvaller een klein tikje en ging neer. Scheidsrechter Mulder twijfelde net als in de 1e helft geen moment en legde de bal wederom op de stip, nu in het voordeel van DDV’23. Ook hier gebied de eerlijkheid te zeggen dat de strafschop vrij makkelijk gegeven werd. Daar had Daan overigens maling aan, net als dat hij lak had aan de ongeschreven regel dat degene waarop de overtreding gemaakt wordt, nooit de penalty moet nemen. Hij wist het leer gedecideerd in de rechterbenedenhoek te laten ploffen (2-1). 2 minuten later had Daan zelfs de beslissing op zijn schoen toen hij vanuit de omschakeling kansrijk werd op rechts. Zijn bekeken krul ging slechts centimeters voorbij aan de verkeerde kant van de paal. Een 3e treffer had ongetwijfeld gezorgd voor een minder hectische slotfase want GVA liet het er logischerwijs niet bij zitten en ging nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. In de 66e minuut moest keeper Leroy Razing handelend optreden op een inzet in de korte hoek, zijn redding 4 minuten later was even zo belangrijk als fraai. Met een snelle actie wist hij de bal van de voeten van een GVA-aanvaller te plukken. De Haalderense keeper kreeg in de slotfase mogelijkheden genoeg om zich te onderscheiden. In de 72e minuut wist hij met een fraaie zweef een vrije trap van GVA klemvast te pakken. De thuisploeg werd meer en meer teruggedrongen maar loerde nadrukkelijk op omschakelmomenten. 2 minuten voor het einde van de officiele speeltijd ging Siem Hoogma er op links van door. De inmiddels ingevallen Joris Weeren stond op een meter of 7 klaar om de wedstrijd in het slot te schieten echter werd de voorzet van Siem net op tijd onderschept. Daarmee ging deze kans op de beslissing aan de thuisploeg voorbij en moest het wederom goed gevulde sportpark de Kempkes in spanning blijven afwachten. In de 90e minuut wist Leroy een Doornenburgs afstandsschot met een lastige stuiter op een adequate manier te verwerken. Scheidsrechter Mulder had nogal wat extra tijd op zijn klok staan en dat kwam de gemoedsrust van de Ooijse en Leuthse supporters niet echt ten goede. In de 94e minuut leek GVA alsnog op weg naar de gelijkmaker toen een lange bal vanuit het achterveld pardoes voor de voeten van een GVA-aanvaller terecht kwam. Met een uiterste krachtinspanning wist de in de 2e helft uitblinkende Leroy het leer net nog buiten zijn doel te houden. Daarmee stelde hij feitelijk de 3-punter voor de thuisploeg veilig want ondanks nog wat hachelijke momenten in het restant van de uiteindelijk 10 minuten durende blessuretijd, werd er niet meer gescoord en mocht DDV’23 haar de 2e overwinning van het seizoen bijschrijven.

Op een zwaar veld ontwikkelde zich een mooi voetbalduel. Het voetbal was zeker niet altijd even goed maar de strijd die beide ploegen, overigens werd het duel nooit onsportief, aan de dag legde, zorgde voor een vermakelijke wedsstrijd. Beide ploegen deden niet zoveel voor elkaar onder en de eerlijkheid gebied te zeggen dat DDV’23 uiteindelijk vrij rijkelijk beloond werd met een 3-punter. GVA was in de 1e helft grotendeels de bovenliggende partij. Datzelfde gold enige tijd voor DDV’23 in het 2e bedrijf maar in de slotfase had GVA ook nog zeker de gelijkmaker kunnen maken en dat had gezien de verhoudingen in het veld het juiste beeld gegeven. Dus waar het eerder in deze competitie wel eens behoorlijk tegenzat, waren de goden de Polderequipe deze middag gunstig gezind. Wat ook positief was, was het feit dat Joris Tax sinds ¾ jaar weer zijn eerste speelminuten kon maken. Ook zijn naamgenoot Joris Weeren kon op deze frisse zondag zijn eerste competitieminuten spelen voor DDV’23,

Door deze overwinning klimt de Polderformatie van de laatste plek naar de 11e plek en is de aansluiting met het ‘rechterrijtje’ volledig tot stand gekomen. Aankomende zondag wacht een uitwedstrijd. Dan treffen we in Elst op sportpark de Pas nummer 7 van de ranglijst Spero. Zij verloren afgelopen weekend in Huissen de derby tegen Jonge Kracht met 3-1.