Skip to main content

DDV’23 3E KLASSER NA ZWAAR BEVOCHTEN OVERWINNING OP VIOS BELTRUM (3-2)

HENGELO (Gld): Na de thriller tegen Rood Wit die SVO/VVLK na 120 minuten met 5-3 winnend af wist te sluiten, voltrok zich zondag in Hengelo wederom een gigantische voetbalclash. De polderboys moesten nog een keer 120 minuten aan de bak maar schreven geschiedenis door voor het eerst in de historie van zowel SVO’68 als VVLK te promoveren naar de 3e klasse. Een doelpunt van Daan Lamers in de 3e minuut van de verlenging zorgde voor euforische toestanden op sportpark ’t Elderink.
De slijtageslag tegen Rood Wit was door iedereen goed verteerd en dat betekende dus dat trainer Martin de Winkel met dezelfde 11 namen aan deze alles beslissende finale tegen VIOS Beltrum kon beginnen. Hij zag zijn wedstrijdselectie wel uitgebreid worden met 1 speler. Levi Verriet, notabene in de wedstrijd waarin de periodetitel werd gepakt (Overasseltse Boys 12 maart’23) ernstig geblesseerd geraakt aan zijn voet, was weer fit genoeg om eventueel wat speelminuten te maken.
Op het fraaie sportpark ’t Elderink alwaar we ontzettend gastvrij ontvangen werden door PAX Hengelo, was het drukkend warm. De zon liet het meestentijds afweten en dat zal door de spelers niet erg gevonden zijn. Om 14:00 uur ging de bal rollen en al snel werd duidelijk dat beide ploegen niet veel voor elkaar onder deden. SVO/VVLK moet het doorgaans van het voetbal hebben, het fysiek sterke VIOS zocht wat sneller de voorwaartsen door de lange bal vanuit het achterveld. Eerste moment van de wedstrijd was na 4 minuten spelen. De keeper van VIOS pakte de bal buiten de 16 met zijn handen. De overigens prima fluitende scheidsrechter Rouwenhorst vond niet dat de doelman daarmee een scoringskans ontnam en deed het af met een vrije trap en een gele prent voor de VIOS goalie. De laag ingezette vrije trap van de voet van Daan Bank werd gered door de doelman. In de 11e minuut nam VIOS de voorsprong. Een lange bal vanuit het achterveld werd niet goed ingeschat door de SVO/VVLK verdediging en kwam voor de voeten van Ian Groot Zevert die weinig moeite kende om de bal achter de uitgekomen Frank Klomberg te werken (0-1). 3 minuten later werd de Beltrumse ploeg wederom gevaarlijk toen een scherpe voorzet aan alles en iedereen voorbijging. Nadat Siem Hoogma in de 16e minuut zijn schot gekraakt zag worden, kreeg Joris Weeren een minuut later vanuit een corner de grootste polderkans tot op dat moment. Zijn kopbal werd echter van de lijn gered door een VIOS-verdediger. In de periode die volgde kregen beide ploegen weinig kansen bij elkaar gespeeld. SVO/VVLK was wat meer aan de bal maar de VIOS-verdediging bleef redelijk eenvoudig op de been. Nadat VIOS in de 41e minuut andermaal gevaarlijk werd met een voorzet die ook nu weer gemist werd door de instormende aanvallers, wist de polderformatie in de 42e minuut eindelijk eens door de hechte VIOS-verdediging heen te breken. Daan Lamers en Jurgen Vink combineerde zich een baan door de laatste linie waarna Daan van een meter of 6 met links de VIOS-doelman wist te verschalken (1-1). Vlak voor de thee mocht SVO/VVLK niet mopperen toen VIOS een vrije kopkans kreeg maar tot genoegdoening van de vele supporters uit Ooij en Leuth ging de bal ruim over het doel van Frank Klomberg. Niet veel later floot leidsman Rouwenhorst voor de rust.
In de 2e helft kwam SVO/VVLK beter uit de kleedkamer. In de 50e minuut kreeg de ploeg een enorme mogelijkheid om op voorsprong te komen. Het was Koen Keukens die de bal bij Joris Weeren wist te krijgen. In vrijstaande positie ging zijn inzet van een meter of 10 rakelings over het doel van VIOS heen. 4 minuten later was Daan Bank goed bij de les toen hij een voorzet van VIOS bekwaam onschadelijk maakte. Luttele seconden later kreeg Koen Keukens aan de andere kant een behoorlijke mogelijkheid maar hij vond de voet van de VIOS-doelman. Tussen de 60e en de 65e minuut werd tot 3 keer toe een doel onder vuur genomen. Eerst was het VIOS dat een vrije schietkans een behoorlijk eindje naast zag gaan en vervolgens zag Daan Lamers zijn inzet van een meter of 18 door de keeper met een zweef gered worden. VIOS sloot deze trilogie van schietkansen af middels een afstandsschot dat een half metertje naast het doel van Frank ging. 20 minuten voor tijd leek Daan Lamers gevaarlijk te kunnen worden toen uitblinker Siem Hoogma hem weg wist te sturen. De lange Ooijse aanvaller raakte echter uit balans en kon de bal nauwelijks nog richting meegeven waardoor de VIOS-keeper weinig moeite had om het leer uit zijn doel te houden. In de 81e minuut kwam SVO/VVLK alsnog op voorsprong. De bal kwam via Siem Hoogma het strafschopgebied in waarbij Stan Keukens zijn hoofd niet tegen de bal kreeg. Joris Weeren stond er echter nog achter en hij wist al koppend de bal alsnog achter de VIOS-goalie te krijgen. SVO/VVLK leek dus op weg naar de 3e klasse maar net als in de wedstrijd tegen Rood Wit kon het de voorsprong niet lang vasthouden. 3 minuten na de treffer van Joris bracht de Beltrumse ploeg de 2-2 op het bord. Een lage voorzet werd bij de 2e paal binnengeschoten door Ruan ter Bogt. In de dying seconds van de reguliere speeltijd had Siem Hoogma de overwinning alsnog in veilige haven kunnen brengen toen hij met een bekeken steekpassje van Joris Weeren werd weggestoken. Zijn inzet passeerde weliswaar de uitstormende VIOS-doelman maar helaas ook de verkeerde kant van de paal. Nadat ook VIOS nog een mogelijkheid onbenut liet op de winnende, floot de scheidsrechter voor het eind van de wedstrijd en moest er verlengd worden.
2e keer overwerk dus voor de manschappen van Martin de Winkel in een week tijd. En net als afgelopen zondag tegen Rood Wit ging dat de conditioneel ijzersterke polderformatie weer prima af. In de 93e minuut wist Siem Hoogma Daan Lamers weg te sturen. Laatstgenoemde was sneller dan de toegesnelde VIOS-verdediger en hij wist de bal feilloos in de rechterbenedenhoek te schuiven (3-2). In het vervolg van de 1e verlenging vergat SVO/VVLK verder afstand te nemen van de ploeg van trainers Maarten te Velthuis en Nick van der Luyt. In de 98e minuut kreeg Stan Keukens op aangeven van Daan Bank een ideale mogelijkheid om VIOS op een onoverbrugbare achterstand te zetten waarbij Daan eventueel ook voor zijn eigen kans had kunnen gaan. Stan schot de bal tegen de keeper aan die eigenlijk geen weet had van zijn redding. Nadat Siem Hoogma zich in de 101e minuut prima vrij had gekapt maar zijn schot ruim over zag gaan, floot de scheidsrechter voor het einde van de 1e verlenging.
In de 2e verlenging ging het kaarslicht bij VIOS langzaam maar zeker uit en dat gaf SVO/VVLK de mogelijkheid om vanuit de omschakeling de beslissing te forceren. Echter vielen de keuzes die daarbij gemaakt werden, niet allemaal evengoed uit waardoor de polderploeg de Rood, geel, zwarte formatie nog in leven hield. In de 113e minuut kreeg VIOS nog een aardige mogelijkheid toen de bal vanuit een vrije trap over de Ooijs/Leuthse verdediging heen viel. Tot opluchting van alles en iedereen met een SVO/VVLK hart ging de kans daaruit voortkomend hoog over. Aan de andere kant zag invaller Thijmen Bakker zijn schot een minuut later gekraakt worden. 6 minuten voor het einde van de 2e verlenging kreeg Siem Hoogma een goede mogelijkheid. Vanuit een uitbraak wist hij de bal onder de keeper door te spelen maar werd de bal dusdanig veel geremd dat een VIOS-verdediger de mogelijkheid kreeg het leer uit de doelmond weg te werken. In de 117e minuut werd Stan Keukens vanuit een corner bereikt. Zijn schot ging rakelings over het VIOS-doel heen. Nadat Koen Keukens in de 120e minuut de bal al koppend niet voorbij de doelman kreeg, floot de arbiter niet veel later voor het laatst en kon het feestgedruis losbarsten.
Zoals een finale betaamd, deden beide ploegen lange tijd niet veel aan elkaar onder. Ieder vanuit hun eigen voetbalstijl had de winst tot aan de verlenging beide kanten op kunnen vallen. In de 1e helft mocht VIOS wellicht iets meer aanspraak maken op een voorsprong, in de 2e helft waren de beste kansen opzichtig voor de polderformatie. Het harde werken op de trainingen betaalde zich andermaal uit want in de verlenging had SVO/VVLK zondermeer het beste van het spel en had het zichzelf en de talrijke Ooijse en Leuthse supporters veel stress kunnen besparen door al eerder verder afstand te nemen. Al met al, zeker op basis van de verlenging is de overwinning verdiend te noemen.
Wat een wedstrijd weer en wat is er weer een strijd geleverd door beide ploegen. De wedstrijd was zeker niet altijd goed maar door de grote belangen en het vele publiek werd het een sieraad voor het amateur voetbal. Beide ploegen gedroegen zich, ondanks hetgeen er op het spel stond, bijzonder sportief. Daarbij verdiend de arbitrage zondermeer een compliment. Zij voelde de wedstrijd prima aan en er viel bitter weinig aan te merken op hun leiding.
DDV’23 gaat volgend seizoen de 3e klasse in…. Na slechts 1 seizoen geacteerd te hebben als SVO/VVLK in de 4e klasse, mag het zich na de zomervakantie op gaan maken voor het avontuur in de nooit eerder bespeelde 3e klasse. De samenwerking tussen SVO en VVLK bij de senioren betaalt zich naar 1 seizoen al uit….ONGELOOFLIJK!!!