Skip to main content

DAPPER DDV’23 TEN ONDER TEGEN STERKER SDOUC  (3-5)

OOIJ Zondag 5 Mei 2024: Afgelopen zondag speelde DDV’23 een thuiswedstrijd tegen het sterke SDOUC uit Ulft. De Polderformatie kon lange tijd prima wedijveren tegen de technisch vaardige Ulftenaren maar moesten uiteindelijk toch in een doelpuntenfestijn capituleren (3-5).

Trainer Martin de Winkel moest het nog immer doen zonder zijn geschorste aanvoerder Joris Weeren. Hij zat zijn laatste van 2 duels schorsing uit. Ook de gebroeders Keukens waren niet van de partij. Voor Stan geldt dat het niet waarschijnlijk is dat hij dit seizoen nog in actie komt en Koen ontbrak vanwege een vakantie. Positief was het feit dat Levi Verriet voor het eerst sinds het thuisduel tegen Jonge Kracht op 15 oktober 2023, hij moest toen met een ernstige enkelblessure het strijdtoneel verlaten, weer eens in de basis kon beginnen. Hij paste perfect in het aangepaste 532 systeem hetgeen voor deze middag het strijdplan was. Hij kon uiteindelijk 1 helft mee doen en voldeed prima in zijn verdedigende taak.

Op een wederom goed bezocht sportpark de Kempkes pakte SDOUC al snel het initiatief. Dat viel ook wel te verwachten van de Ulftenaren. Dat de eerste kans dan ook voor de ploeg van trainer Sander Hoopman was, was in die zin een logisch gevolg van de verhoudingen in het veld. In de 7e minuut werd een lage voorzet vrij hoog over het doel van doelman Leroy Razing geschoten. Amper een minuut later verkeek de Haalderense doelman zich op een diepe bal die over de polderdefensie heen viel. In een poging de aanval onschadelijk te maken kwam Leroy zijn doel uitgestormd maar de SDOUC-aanvaller was hem te vlug af. Tot opluchting van het Ooijs/Leuthse deel van het publiek trof de inzet die volgde geen doel maar de deklat. Waar DDV’23 tot dan toe vooral aan het tegenhouden was, werd het in de 10e minuut eigenlijk uit het niets gevaarlijk. Daan Lamers werd in de 16 aangetikt maar scheidsrechter Arnoldus zag er geen strafschop in. De bal viel vanuit deze situatie voor de voeten van Jasper Scholten die vanaf de rand van de 16 vrij kon aanleggen. Zijn inzet werd echter met moeite gered door de SDOUC-goalie. In de 16e minuut kreeg de jonge middenvelder zowaar nog een grotere mogelijkheid toen een SDOUC-verdediger weggleed en daarmee Jasper vrij baan gunde. Ook deze inzet viel ten prooi van de Ulfter doelman zoals hij ook de rebound van Kai Mulder onschadelijk wist te maken. Deze momenten gaven echter blijk van het groeiende aandeel van DDV’23 in deze wedstrijd. Het was dan ook zuur dat SDOUC in de 23e minuut dan toch de leiding nam. De bal kwam voorbij de 2e paal en werd door Kees van de Pavert knap diagonaal ingeschoten (0-1). Toen 5 minuten later SDOUC-er Sietse Sessink zowat op de doellijn staand al koppend de 0-2 binnen mocht werken, leek een grote nederlaag in het verschiet te liggen. Zoals al vaker dit seizoen richtte de polderformatie zich maar weer eens op en in de 30e minuut wist Daan Lamers op aangeven van Jurgen Vink de marge middels een schuiver in de linkerhoek te verkleinen tot 1 treffer (1-2). Een minuut op 10 voor rust moest Leroy Razing gestrekt op een kopbal in de korte hoek en in de 40e minuut leek er opnieuw sprake van een overtreding in de 16 op Daan Lamers maar ook nu vond de leidsman het niet voldoende voor een strafschop. Met nog 2 minuten op de klok, bracht de thuisploeg de score weer in balans. De bal kon door de SDOUC-verdediging niet uit de eigen 16 weggewerkt worden en kwam uiteindelijk voor de linkervoet van Mees Bouwmeister. De verdediger wist met zijn chocolade been van een meter of 7 de 2-2 tegen het net aan te tikken. Dat zou voor met name de thuisploeg een prima stand zijn geweest om de kleedkamer voor de rust mee op te zoeken, ware het niet dat 2 minuten in blessuretijd Mete Karakurt met een bekeken krul van rand 16 Leroy volstrekt kansloos liet (2-3). De scheidsrechter liet daarna voor de vorm nog aftrappen maar floot vrijwel direct voor het einde van het eerste bedrijf.

In de 2e helft verving Sten Wilting Levi Verriet die volgens plan maar 1 helft mee zou doen. Nadat Leroy in de 50e minuut een kopbal van SDOUC onschadelijk had weten te maken, kreeg DDV’23 in de tegenaanval wel waar het mogelijk al eerder recht op had gehad. Het was wederom Daan Lamers die in de 16 werd aangetikt. Nu was er voor de scheidsrechter geen enkele twijfel meer en legde de bal op de stip. De lange Ooijse aanvaller ging zelf achter de bal staan om zijn 2e van de middag en zijn 12e treffer van het seizoen binnen te schieten (3-3). In de 62e minuut kwam Jasper Scholten als eindstuk van een puik lopende polderaanval net te kort om echt gevaarlijk te worden en 2 minuten later mocht DDV’23 wellicht niet klagen toen zich in de 16 van de thuisploeg mogelijk ook een strafschopsituatie voordeed maar ook deze keer liet arbiter Arnoldus het lopen. Toch nam SDOUC in de 66e minuut weer de voorsprong. Nadat de bal op het middenveld werd verspeeld, counterde de Ulftenaren Enes Yilmaz de 3-4 binnen. Ondanks deze hernieuwde achterstand bleef DDV’23 knokken voor wat het waard was en in de 74e minuut kreeg de thuisploeg een aantal momenten achter elkaar waarbij de bal zelfs zo goed als over de Ulfter doellijn heen rolde maar niemand ter plaatse was om het laatste tikje te geven. Een minuut of 10 voor tijd werd Jurgen Vink door Daan Lamers in stelling gebracht maar zijn schot zeilde over het SDOUC-doel heen. Waar een gelijkmaker van de polderequipe zeker niet vreemd was geweest viel de treffer uiteindelijk aan de andere kant. Leroy wist nog te redden op een schot vanaf een meter of 19 maar kon niks meer doen aan de prijsgegeven rebound die simpel door Kees van de Pavert binnen gelopen kon worden. Timo Philipsen kreeg diep in de blessuretijd nog de mogelijkheid om de achterstand te verkleinen maar zijn inzet kwam niet voorbij de SDOUC-keeper. Niet veel later vond leidsman Arnoldus het mooi geweest en floot voor het laatst deze middag.

Tja… het wordt een beetje een repeterend verhaal. Andermaal speelde DDV’23 een prima wedstrijd tegen een sterkere ploeg. SDOUC beschikt over veel kwaliteiten en heeft niet voor niets lange tijd serieus om het kampioenschap meegedaan. Gezien het aantal polderkansen, de niet aflatende arbeidsethiek en de bereidheid om tot het laatst voor een resultaat te willen vechten had de ploeg zondermeer een resultaat verdiend. Evengoed hebben we dat al heel veel vaker vast moeten stellen en uiteindelijk is er te weinig aan zelfbeloning gedaan in dit seizoen. En dat maakt dat je staat waar je staat.

Door deze nederlaag en de wat vreemde ruime 0-3 uitoverwinning van GVA op nummer 3 Jonge Kracht, laten we het erop houden dat aan het eind van het seizoen er wel meer vreemde dingen gebeuren, lijkt het perspectief op de nacompetitie voor lijfsbehoud langzamerhand behoorlijk mistig te worden. Er zijn nog 3 duels te spelen, dat betekent dus ook nog 9 punten te winnen. Na dit weekend is de opdracht wederom een stuk lastiger geworden, maar ach….het blijft voetbal. Zolang er een kans is moet je ervoor gaan. Overigens heeft de polderformatie het hele seizoen al aangetoond te willen vechten tot het bittere einde dus dat zal het ongetwijfeld blijven doen.