Skip to main content

DAPPER DDV’23 PAS IN DE SLOTFASE ONDERUIT TEGEN 4E DIVISIONIST MASV (2-4)

OOIJ Donderdag 23 November 2023: Afgelopen donderdag speelde DDV’23 in de 2e knock-out ronde van het KNVB-beker toernooi tegen 4e divisionist MASV. Tegen de verwachting in wist de polderformatie er een echte wedstrijd van te maken. Pas in de absolute slotfase nam MASV afstand van het dapper strijdende DDV’23 (2-4).

Trainer Martin de Winkel besloot met een 5-mans verdediging te spelen. Dat betekende een basisplek voor Joris Tax. Voor Thijmen Bakker hield dat in dat hij op de bank moest plaatsnemen. Leroy Razing stond onder de lat, de van een blessure herstellende Joris Weeren werd aan de kant gehouden en gespaard voor het competitietreffen tegen FC Bergh.

Vanaf het eerste fluitsignaal greep MASV logischerwijs het initiatief. De Arnhemmers grossierde in balbezit en probeerde de hechte DDV’23 verdediging te omzeilen. Dat viel de ploeg van trainer Dennis van Beukering nog niet mee. In de 5e minuut werd een gevaarlijke corner van de DDV’23 doellijn afgehaald, 3 minuten later belandde een kopbal van MASV in de handen van Leroy Razing. DDV’23 loerde op een omschakelmoment en daaruit kwam in de 16e minuut de eerste kans van de thuisploeg uit voort. De sterk spelende Daan Lamers kwam net iets te kort om de MASV-keeper voorbij te gaan. Nadat MASV in de 19e minuut een grote mogelijkheid had laten liggen op de voorsprong, nam het in de 26e minuut alsnog de leiding. Typerend voor de moeizame wedstrijd die de Arnhemmers speelde kwam deze treffer middels een afstandsschot tot stand. Leroy Razing leek iets te ver voor het doel te staan en kon zodoende geen hand meer tegen de bal aan krijgen (0-1). Deze treffer werkte nauwelijks bevrijdend voor de bezoekers want in aanvallend opzicht bleef het vrij mager. In de 37e minuut kwam DDV’23 zelfs brutaal op gelijke hoogte. Timo Philipsen wist er op links van door te gaan en vond met een strakke voorzet Stan Keukens die vanaf een meter of 5 de 1-1 tegen het net aan liet bollen. In het restant van de 1e helft gebeurde er niet meer zoveel en zodoende kon DDV’23 met een verrassende tussenstand de rust in.

In de 2e helft bleef MASV de ploeg met verreweg het meeste balbezit maar het Arnhemse spel werd er gaandeweg niet beter op. De polderformatie werd met de minuut brutaler en de omschakelmomenten talrijker. In de 56e minuut moest Leroy aan de bak op een vrije trap maar hij tikte het leer over het doel heen. 4 minuten later mocht de thuisploeg niet mopperen toen een inzet via een stuiter op de doellat belandde. In de 65e minuut kwam Daan Lamers gevaarlijk opzetten in het MASV-strafschopgebied maar kwam hij net iets te kort om het doel ook daadwerkelijk onder vuur te nemen. Een minuut of 20 voor tijd werd DDV’23 andermaal gered door het aluminium toen de bal wederom de paal teisterde. Nadat een kansrijk schot van Kai Mulder ruim naast ging, kwam MASV alsnog aan de leiding. In de 81e minuut werd van een meter of 30 het doel onder vuur genomen en vloog de bal met een rotvaart in de kruising (1-2). Waar iedereen dacht dat daarmee de wedstrijd wel gespeeld was, besloot Daan Lamers in de 83e minuut anders. Hij wist optimaal te profiteren van een misverstand in de MASV-verdediging en kon de bal in het lege doel schuiven (2-2). Opnieuw lag de thuisploeg op koers voor een geweldige bekerstunt maar de hoop daarop vervloog 2 minuten alweer. Een MASV-aanvaller wist in de 85e minuut de bal via de onderkant van de lat snoeihard binnen te jagen (2-3). In de slotfase probeerde DDV’23 nog hartstochtelijk de gelijkmaker op het bord te krijgen waarbij zelfs keeper Leroy Razing naar voren werd gedirigeerd. Er volgde nog wat hachelijke momenten voor het MASV-doel maar echt gevaarlijk kon de Polderformatie niet meer worden. In de 93e minuut besliste de Arnhemmers het duel definitief door zich middels een counter op 2-4 te zetten. Niet veel later floot de dienstdoende scheidsrechter het verder sportief verlopen duel af.

Waar velen van tevoren rekening hielden met een stevige nederlaag, verraste DDV’23 vriend en vijand door er een echte wedstrijd van te maken. Vooral verdedigend had het de zaakjes prima op orde en met de sterke Daan Lamers als aanspeelpunt kon het bij tijd en wijle zelf ook tot gevaar komen. MASV was gedurende de hele wedstrijd uiteraard de bovenliggende partij maar had ongetwijfeld een makkelijkere avond verwacht. Uiteindelijk was de Arnhemse zege terecht maar DDV’23 heeft zich zeer kranig geweerd. Dit moet vertrouwen geven richting de komende competitiewedstrijden.