Skip to main content

BLIKSEMSTART NIET VOLDOENDE VOOR 3-PUNTER TEGEN DRIEL (3-3)

OOIJ Maandag 31 Maart 2024: Speelde DDV’23 een thuiswedstrijd tegen RKSV Driel. De polderformatie kende een bliksemstart en zag na 11 minuten spelen een 3-0 voorsprong op het scorebord staan. Een blik op het digitale telraam rond de klok van half 5 leerde echter dat de flitsende opening niet voldoende was geweest om de 3e wedstrijd op rij winnend af te sluiten. Na 96 minuten voetbal mocht de polderformatie zich nog enigszins gelukkig prijzen met een 3-3 remise.

Trainer Martin de Winkel koos voor de 3e week op rij voor dezelfde basisformatie. Met winst in de laatste 2 duels was er in die zin ook weinig reden om aan deze succesformule te sleutelen. Joris Tax moest de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan vanwege een griepje. Vanuit het 2e sloot Lars Vink aan als wissel. De jonge Leuthse aanvaller zou diep in de 2e helft zijn competitiedebuut maken voor DDV’23 1.

Op een goed gevuld sportpark de Kempkes trok de thuisploeg in de openingsfase fel van leer. Al in de 3e minuut konden de armen van het thuispubliek de lucht in. Jelmer Claassen wist met een lage voorzetting op rand 16 Joris Weeren te vinden. De aanvoerder vond met een bekeken krul de rechterhoek (1-0). 3 minuten was de vers bakken vader andermaal het middelpunt van de feestvreugde toen hij in een soort gelijke situatie ook de 2-0 binnen knalde. Nu werd hij bediend door Daan Lamers en de inzet kwam van iets minder ver maar liet de Driel goalie andermaal volstrekt kansloos (2-0). In de 8e minuut liet het verbouwereerde Driel voor het eerst in aanvallend opzicht van zich horen. Het wist zelfs te scoren maar de treffer werd volkomen terecht geannuleerd vanwege buitenspel. Net voorbij de 10 minuten sloot DDV’23 de uiterst effectieve beginfase af met wederom een treffer. Deze keer was het Thijmen Bakker die met een schuiver de linkerhoek wist te vinden. De Driel goalie kreeg er nog wel een handje tegenaan maar dat bleek niet voldoende (3-0). DDV’23 bleef ook in de fase die volgde de betere ploeg en kreeg nog een aantal goede mogelijkheden om de score verder op te laten lopen. De dodelijke effectiviteit van de thuisploeg ging er begrijpelijkerwijs wel van af. Driel had lange tijd weinig in de melk te brokkelen al werd het rond het half uur wel 2 keer in korte tijd gevaarlijk. In de 32e minuut moest Leroy Razing van dichtbij redding brengen en de corner die daarop volgde werd rakelings naast zijn doel geschoten. Ondanks deze aanvallende speldenprikjes leek er feitelijk weinig aan de hand voor de thuisploeg. In de 39e minuut werd de ploeg van trainer Eddy Hagen door een fout in de polderdefensie in het zadel geholpen en kon vrij eenvoudig van een meter of 8 de 3-1 binnen geschoven worden. Nog voor rust wist de ploeg uit de Overbetuwe geheel terug in de wedstrijd te keren toen een vrije trap door de sterke Drielse luchtmacht achter de kansloze Leroy Razing werd gekopt (3-2). DDV’23 was duidelijk aangedaan door deze 2 treffers en het fluitsignaal voor de rust kwam de Polder equipe dan ook allesbehalve ongelegen.

Na rust was het toch weer de thuisploeg die de meeste aanvallende intenties toonde. Net na de thee kreeg Thijmen Bakker een schietkansje waar de Drielse keeper opvallend veel moeite mee had. 2 minuten later kreeg de Leuthse aanvaller opnieuw een mogelijkheid maar zijn kopbal ging een half metertje naast. In de 54e minuut werd Stan Keukens vanuit het achterveld weggestoken maar zijn inzet van een meter of 18 ging vrij ruim over het Drielse doel heen. Een minuut of 10 later zag Stan zijn gevaarlijke kopbal maar rakelings naast gaan. Driel zocht wel naar mogelijkheden voor de gelijkmaker maar kreeg aanvallend in de eerste fase van de 2e helft daartoe weinig mogelijkheden. De 3-3 in de 65e minuut was even zo fraai als gelukkig want het had er alle schijn van dat de inzet toch meer als voorzet gold. Evengoed was het symptomatisch voor de betrekkelijke Drielse aanvallende machteloosheid dat de gelijkmaker op deze wijze tot stand moest komen. 4 minuten later kreeg Stan Keukens de grootste kans om de thuisploeg weer aan de leiding te brengen. Het was Joris Weeren die met een voorzet de Leuthse aanvaller wist te vinden maar de bal werd bij de 2e paal overgeschoten. Beide ploegen gingen het restant van de 2e helft nog wel op zoek naar de overwinning maar tot echte grote kansen kwam het lange tijd niet meer. De thuisploeg moest vanaf de 77e minuut wel verder met 10 man want Daan Lamers ontving op niet al te slimme wijze zijn 2e gele kaart. Vanaf dat moment toonde Driel in overtal het meeste initiatief richting de winnende treffer en werd het voor de thuisploeg nog even sidderen. Echte Drielse mogelijkheden bleven uit en na 96 minuten vond scheidsrechter Schenk het welletjes geweest.

DDV’23 schoot uit de startblokken en wist Driel in de beginfase te overrompelen. Tot de 3-1 vlak voor rust was er ook weinig aan de hand voor de thuisploeg en was lange tijd de 4-0 logischer geweest dan een Drielse treffer. Kijkend naar de slotfase mag de polderformatie nog blij zijn dat het in ieder geval een punt overhield aan dit treffen al had het zure gevoel van het verspelen van een flinke voorsprong nadrukkelijk de overhand.

Aankomende zondag wacht er een wederom een belangrijke wedstrijd. Dan reizen de manschappen van Martin naar Doornenburg voor een treffen met GVA. Momenteel bedraagt de voorsprong op GVA 2 punten, bij winst op de blauw hemden zet de polder equipe een reuze stap richting in ieder geval de nacompetitie.