Skip to main content

APATISCH DDV’23 VERLIEST VAN VV KRAYENHOFF (0-2)

OOIJ Zondag 13 Oktober 2024: Afgelopen zondag stond er op De Kempkes een pikant duel op het programma. DDV’23 en VV Krayenhoff, in het seizoen 2022/2023 nog in een felle kampioensstrijd met elkaar verwikkeld, stonden tegenover elkaar. De Nijmegenaren gingen er uiteindelijk terecht met de overwinning vandoor (0-2) waarbij de matte tegenstand geboden door de jonge polderequipe opvallend was om te zien.

Trainer Martin de Winkel kon nog nimmer beschikken over Jurgen Vink. Club en speler gingen succesvol het beroep aan tegen zijn 5 wedstrijden tellende schorsing en zag dat aantal door de aanklager fors omlaag gebracht worden. Evengoed bleef er een uitsluiting van 2 duels staan waardoor de technisch vaardige middenvelder tegen de Kraaien zijn laatste wedstrijd uitzat. De basis 11 voor deze wedstrijd op een goed gevuld sportpark De Kempkes kende in z’n geheel volledige gelijkenis met de startformatie een week eerder toen in Groesbeek met 1-3 van DVSG werd gewonnen.

In de beginfase van de wedstrijd was het voor beide ploegen vooral aftasten. DDV’23 besloot in te zakken en de bal veelal bij de tegenpartij te laten. Krayenhoff had hier wellicht niet geheel op gerekend en was in het begin dan ook zoekende wat te doen met het vele balbezit. Het tempo lag laag maar dat gold feitelijk voor de hele wedstrijd. Eerste doelpoging kwam van de thuisploeg maar Ivo Pott zag zijn inzet in de 2e minuut ruim over het Nijmeegse doel vliegen. Krayenhoff ontwikkelde gaandeweg een overwicht. Niet door goed te voetballen maar meer door het afwachtende spel van de opponent waardoor de ploeg van Angelo van Elk als bijna automatisch de overhand nam. In de 7e minuut wist Mart Pauls in de 16 met een knappe sliding op de bal een grote mogelijkheid in wording voor de Kraaien te voorkomen. 2 minuten later namen de Groen Witten alsnog de leiding. Een misverstand in de Ooijs/Leuthse verdediging leidde deze treffer in. Waar keeper Leroy Razing de bal leek op te kunnen rapen, besloot Levi Verriet het leer voor zijn grijpende handen weg te tikken. Meest logisch was de bal voorlangs gegaan ware het niet dat Krayenhoff routinier Hazar Can exact op de goede plek stond en dood eenvoudig het net wist te vinden (0-1). Op het kwartier kreeg Krayenhoff een vrije trap te nemen op een gevaarlijke plek. Leroy wist deze inzet echter met een knappe save buiten zijn territorium te houden. Op een inzet van de Kraaien in de 21e minuut hoefde de Haalderense doelman niet in actie te komen want hij zag de bal een metertje naast gaan. DDV’23 kon er aanvallend amper wat tegenover zetten. In de 31e minuut zag aanvoerder Joris Weeren zijn vrije schietkans vanaf een meter of 17 hoog over het Nijmeegse doel zeilen. Het was een zeldzame speldenprik van de thuisploeg. Aan de andere kant kreeg Krayenhoff nog een zeer grote mogelijkheid maar tot opluchting van het thuispubliek raakte spits Hazar Can vooral lucht bij zijn poging om de bal vanuit vrijstaande positie in het nagenoeg lege doel te schieten. Hierdoor werd de rust bereikt met de marginale 0-1 voorsprong voor de gasten.

In de 2e helft toonde DDV’23 iets meer initiatief maar bleef aanvallend lange tijd tandeloos. Hierdoor had Krayenhoff weinig problemen om op de been te blijven. In de 53e minuut ging een gekrulde bal van de Nijmegenaren maar net over het doel van Leroy en ook de vrije trap een minuut of 4 later kwam net iets aan de juiste richting tekort. Het was tekenend voor de vorm van de dag van de thuisploeg dat het in de 58e minuut pas haar 1e echte kans mocht noteren. Daan Lamers werd aan de rechterkant van het strafschopgebied vrijgespeeld en kon vrij uithalen. De Krayenhoff doelman, tot op dan weinig op de proef gesteld, kon de inzet van de lange Ooijse aanvaller met moeite buiten zijn doel houden. Even ontstond de hoop dat deze kans de polderformatie de moed en de durf zou geven om vaker het vijandelijke doel te bestoken maar deze hoop bleek ijdel. In de 63e minuut probeerde een Krayenhoff aanvaller keeper Leroy met een lob te verschalken maar zijn poging mislukte jammerlijk. 4 minuten later hield de uitblinker aan de polderploegzijde zijn ploeg andermaal op de been door knap te redden op een vlammend schot van de Kraaien. Een minuut of 20 voor tijd mocht DDV’23 weer eens ruiken aan de gelijkmaker maar Daan Lamers wist niet te profiteren van een mistastende Nijmeegse doelman en kreeg de bal niet in het nagenoeg lege doel. Aan de andere kant was het 2 minuten later wel raak. Een speler van Krayenhoff werd in de 16 meter neergelegd door Mart Pauls. Het liet scheidsrechter Beckers geen andere keuze dan de bal op de strafschopstip te leggen. Johnny Dobson wist vanaf 11 meter feilloos raak te schieten (0-2). Gelet op het geleverde spel tot dan toe van de equipe van trainer Martin de Winkel had het er alle schijn van dat de wedstrijd hier wel mee beslist was. In de 81e minuut voorkwam Leroy met een katachtige redding verder leed en in blessuretijd had Timo Philipsen de stand een wat dragelijker aanzien kunnen geven maar zijn inzet werd net op tijd geblokt. Niet veel later floot scheidsrechter Beckers voor het laatst.

Op de overwinning van de Kraaien viel weinig af te dingen. De Nijmegenaren waren op deze zondagmiddag duidelijk de betere en de 3 punten kwamen ze dan ook toe.  Deze overwinning kwam echter grotendeels tot stand door de manier van voetballen van de thuisploeg. De polderformatie had veel te veel ontzag voor de Nijmeegse opponent en acteerde daardoor angstig en onzeker. Met alle respect voor de tegenstander uit Nijmegen, als DDV’23 ook maar iets meer van haar normale doen had kunnen etaleren dan had zich een hele andere wedstrijd doen ontpoppen. Het feit dat de fusieclub pas in de 58e minuut haar eerste echte grote kans kreeg, verteld feitelijk het verhaal van deze wedstrijd. Zonde want met de kwaliteiten die de ploeg bezit had het zondermeer beter voor de dag kunnen komen.

Evenwel geen man over boord uiteraard. Met 9 punten uit de 1e 4 duels mag er nog steeds gesproken worden van een goede opening van dit seizoen. Bovendien mag verondersteld worden dat Krayenhoff dit seizoen zich in de bovenste regionen van deze 4e klasse zal nestelen. Iets wat de polderbrigade ook graag wil. Aankomend weekend wacht de traditioneel zware uitwedstrijd tegen Overasseltse Boys. De Zwart-witten verloren afgelopen weekend in Groesbeek van Germania. In een spektakelstuk gingen de manschappen van trainer Robin Kersten met 5-3 onderuit. Nieuwe ronde, nieuwe kansen!