Skip to main content

DDV’23 BEKERT DOOR NAAR RUIME OVERWINNING OP ROOD WIT (5-0)

OOIJ Zondag 15 September 2024: Middels een ruime overwinning op het Groesbeekse Rood Wit, heeft DDV’23 zich, ondanks de valse start in de 1e poulewedstrijd tegen Alverna, alsnog als groepswinnaar weten te kwalificeren voor de volgende ronde. Op sportpark de Kempkes werd er met tijd en wijlen oogstrelend voetbal op de mat gelegd waarbij echter ook aangetekend moet worden dat de 5-0 overwinning wellicht niet geheel overeenkomstig was aan de daadwerkelijke krachtsverhoudingen tussen beide teams.

Trainer Martin de Winkel gebruikt deze bekercyclus vooral om veel spelers aan het werk te zien. Zodoende rouleerde spelers de afgelopen 3 wedstrijden regelmatig. Tegen Rood Wit mochten Ivo Pott, Stan Keukens en Mart Pauls in de basis starten. Jelmer Claassen moest deze wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. Hij was nog onvoldoende hersteld van zijn blessure opgelopen in de wedstrijd tegen SC Millingen. Ook routinier Berry Lentjes bleef geblesseerd aan de kant. Voorafgaand aan de wedstrijd was het perspectief voor DDV’23 duidelijk. Enkel alleen een overwinning zou de deur naar een vervolg in het bekertoernooi openzetten. Bij elk ander resultaat zou opponent Rood Wit, voorafgaand aan deze wedstrijd de lijstaanvoerder in deze poule met 4 punten uit 2 duels, meest waarschijnlijk zich op mogen maken voor een vervolg in het district bekertoernooi.

Op een weer goed gevuld sportpark de Kempkes kreeg DDV’23 als snel een aardige mogelijkheid. Daan Lamers kreeg vanuit een corner vrij spel om het leer op het doel te koppen maar hij schampte de bal maar half met z’n hoofd waardoor de Rood Wit goalie niet in actie hoefde te komen. Aan de andere kant moest keeper Leroy Razing handelend acteren op een schotje van Rood Wit. In de 3e minuut was de volgende kans van de thuisploeg wel raak. Daan Lamers wist aan de rechterkant aan de verdediging van Rood Wit te ontsnappen en gaf de bal op een presenteerblaadje aan Jurgen Vink die bij de 2e paal eenvoudig de 1-0 tegen het net aan liet ploffen. In de 6e minuut etaleerde de Rood Wit keeper op een schot van Stan Keukens met een mooie zweefduik zijn kunsten. Het werd daarna wat rustiger in de wedstrijd en Rood Wit kwam langzamerhand wat beter in haar spel. In de 22e minuut moest Leroy alle zeilen bijzetten om de Groesbekers van de gelijkmaker te houden. Met zijn voet redde hij bekwaam. 3 minuten later hield hij zijn ploeg andermaal op de been toen hij een inzet van dichtbij wist te pareren. Aan de andere kant zag Siem Hoogma een treffer geannuleerd worden vanwege buitenspel. De vraag was of die beslissing terecht was want het had er alle schijn van dat Siem zich niet in buitenspelpositie begaf. Nadat de behendige nummer 33 van Rood Wit zijn schot over het doel van Leroy zag zeilen, verdubbelde de polderformatie de voorsprong alsnog. De treffer in de 28e minuut had veel gelijkenissen met de 1e goal. Nu was het Jurgen Vink die met een lage voorzet Siem Hoogma wist te vinden die op zijn beurt vrij eenvoudig de Groesbeekse goalie wist te passeren (2-0). Op het half uur kreeg de mee opgekomen Mart Pauls een grote kans maar zag zijn inzet in de korte hoek gered worden door de Rood Wit goalie. 10 minuten voor de thee was het weer de beurt aan Rood Wit om gevaarlijk te worden maar na een knappe individuele actie van de nummer 33 van Rood Wit zag hij zijn inzet rakelings aan de 2e paal voorbij gaan. Waar Rood Wit het dus naliet om er weer een wedstrijd van te maken, besliste Stan Keukens een minuut later aan de andere kant voor rust eigenlijk al het duel. Siem Hoogma wist op het middenveld een bal door te koppen en gunde daarmee Stan Keukens een vrije doortocht naar de Rood Wit goalie. De Leuthse aanvaller schoof de bal beheerst langs de doelman op en tekende daarmee voor de 3-0. In het restant van de 1e helft gebeurde er hoegenaamd weinig meer.

In de 2e helft bleven beide ploegen zich kansen verschaffen. Het was andermaal de thuisploeg die de eerste mogelijkheid kreeg. Een inzet van aanvoerder Joris Weeren op een meter of 6 van het doel ging over de goal heen. 2 minuten later toonde Leroy maar weer eens zijn klasse door op sublieme wijze een grote kans van Rood Wit onschadelijk te maken. Een minuut later hoefde de Haalderense doelman niet in actie te komen want een hernieuwde Groesbeekse poging ging naast. Rond het uur besloot trainer Martin de Winkel te gaan wisselen. Respectievelijk Ivo Pott, Daan Lamers, Levi Verriet en Joris Weeren werden naar de kant gehaald en vervangen door Jasper Scholten, Thijmen Bakker, Levi Verriet en Koen Keukens. Deze wisselingen deden nauwelijks iets af aan het frivole spel van de thuisploeg en in de 63e minuut wist Stan Keukens Siem Hoogma bij de 2e paal te vinden. Laatstgenoemde tekende met zijn 2e treffer van de middag voor de 4-0. 7 minuten later had hij zelfs voor zijn hattrick kunnen tekenen, ware het niet dat zijn inzet via de paal terug het veld in spatte. In de 71e minuut stond Stan Keukens opnieuw aan de basis van een poldertreffer toen hij Thijmen Bakker bediende en hem in staat stelde om de 5-0 tegen de touwen aan te knallen. Inmiddels deed er zich langs de lijn een vervelend incident voor. Een bezoeker werd onwel en moest behandeld worden. In onderling overleg is besloten de wedstrijd in de 78e minuut af te fluiten en de 5-0 tussenstand als einduitslag te noteren. Het belangrijkste nieuws van de middag was dat de persoon in kwestie na enige tijd behandeld te zijn geweest door aanwezige verzorgers en later ook ambulancepersoneel gelukkig gewoon huiswaarts kon keren.

Een meer dan prima performance van de manschappen van trainer Martin de Winkel. Dat de ploeg zelf 5 treffers maakte was gezien het aantal kansen nog niet zo heel vreemd. De eerlijkheid gebied wel te zeggen dat de formatie van trainer Dinand van Haaren zichzelf wel ernstig te kort deed door niet te scoren. Het kreeg daar zeker diverse kansen voor. Uiteindelijk was de overwinning voor de polderequipe een terechte, maar 2 of 3 Groesbeekse treffers hadden niet misstaan.

Duidelijk is dat DDV’23 langzamerhand toegroeit naar de vorm die nodig is om aankomende zondag te starten met de competitie. Na de flater tegen Alverna ging het tegen SC Millingen al stuk beter en tegen Rood Wit liet de ploeg bij vlagen erg mooi spel zien. Zondag wacht in Nijmegen het duel tegen SV Nijmegen. Dan zal moeten blijken of aan de stijgende lijn een passend en gewenst vervolg gegeven kan worden.